Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / New Year Party у «Купідоні»: дрес-код антиглаур. Вперше у Києві — dj set Юрія Гуржи

26 ГРУДНЯ 22:00

Кнайп-клуб «Купідон», вул. Пушкінська, 1-3/5.
Вхід на вечірку – за запрошеннями. Детальна інформація: 044 2797171.

У суботу 26 грудня у Києві вперше виступить з ді-джей сетом Юрій Гуржи, співзасновник легендарного берлінського проекту Russendisko (спільно з письменником Володимиром Камінером), лідер гуртів Rotfront та Shtetl Superstars Orchestra. Стиль ді-джей сета, за словами самого Юрія, визначити важко. Балканський панк? Колгоспний клезмер? Кошерний даб? Усього потрохи з приправою з драйву та гарної суботньої шаленості.

Юрій Гуржи народився та виріс у Харкові, у період перестройки на новій хвилі еміграції виїхав до Німеччини. Починаючи з 1999 року проект Russendisko почав знайомити добропорядних мешканців Берліну з найкращими досягненнями «незвичної» музики з країн колишнього СРСР та за кілька років надбав статусу фактично культурної легенди столиці Німеччини. Сьогодні Russendis?o - це лейбл, радіопередача та культові вечірки у різних містах Центральної Європи, а гуржи – саме музична частина проекту. Наразі засновники Russendisko працюють над новим проектом Revolution Disco, до якого увійдуть революційні пісні народів світу, від Москви до Кінгстону, у сучасних аранжуваннях.

Емігрантський раггамаффін колектив RotFront, лідером якого є Юрій, випустив у 2009 році новий альбом на лейблі Essay Recordings, на якому видаються також Shantel, Senior Coconut, Amsterdam Klezmer Band, O.M.F.O. та інш. За оцінкою EBU World Music Workshop альбом увійшов до топ 50 альбомів, виданих у 2009 році у жанрі world music.

Shtetl Superstars Orchestra - спільний проект Юрія Гуржи та Лемеза Ловаса, учасника відомої британської групи OiVaVoi (до речі, вона виступала в Україні у 2009 році на Джаз-Коктебелі). У дусі справжнього пост-модерну в Shtetl Superstars змішані ультра сучасні напрямки молодіжної музичної культури та традиційний клемзмер – музика єврейського містечка 19 сторіччя.

Для тих, кого ще тримає хвиля загальноукраїнської любові до балканської музики, що нещодавно прокотилася Києвом, просто додамо, що наш колишній співвітчизник Юрій Гуржи є крім усього співавтором пісень Шантеля (Shantel), у тому числі і європейського хіта Disko Boy, на студійному запису якого до речі звучить саме його вокал.

У якості спеціального гостя виступить легендарний київський ді-джей Dj Derbastler. Крім того під час вечірки відбудеться презентація EP MamaDiaspora (DJ Derbastler, Dj Ingvo) vs Gurzhy.

Залишається додати, що спеціально для цього вечора у «Купідоні» відкриється новий зал/ данспол.

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Art-Vertep 16 грудня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска