Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Олег Скрипка Славень України (2008 р.) 3,05 Mb
Олег Скрипка Велике місто (2009 р.) 5,49 Mb
Олег Скрипка Галю, приходь (live 2000 р.) 2,37 Mb
Олег Скрипка Не питай (український романс) 3.33 Mb

Київ / Олег Скрипка – кавалер ордену Академічних пальм

09 ЛЮТОГО 17:00

Le Grand Cafe

9 лютого о 17:00 у київському Le Grand Cafe розпочнеться церемонія нагородження Олега Скрипки почесним орденом Академічних Пальм (L’Ordre des Palmes acad?miques), що був започаткований імператором Наполеоном I у 1808 році. Цей орден вручають як членам викладацької спільноти, так і людям, що активно сприяють просвітництву та розповсюдженню французької культури в інших країнах. Список нагороджених особисто затверджує прем’єр-міністр Франції.

З Францією Олега Скрипку пов’язують шість років життя та творчого розвитку, безліч музичних і мистецьких проектів. Ще під час французького періоду «ВВ» двоє з чотирьох музикантів були представниками саме цієї країни. Також у Франції Олег Скрипка активно працював з хореографічною компанією Філіпа Декуфле, беручи участь у двох виставах, в одній з яких – «Механічній шкатулці» – виступав у ролі помічника режисера і ставив музичні сцени. А французький жіночий хор, що також виступав у проекті, долучився до запису відомої пісні «ВВ» «Горіла сосна» з альбому «Музіка». У 1996 році Скрипка брав участь в організації туру містами Росії та України разом із Французьким культурним центром. Саме під час вистави в Києві пісня «Весна» вперше прозвучала в Україні. У тому ж таки 1996-му Олег навіть представляв французьку культуру в Америці, граючи у виставі в містечку Афіни в Південній Кароліні. Цікавою є історія співпраці «ВВ» з французьким гуртом «Les VRP» – музиканти мали три спільних тури у Франції та два – в Україні, записали разом пісню «Bartek» і зняли на неї кліп. Саме там, на теренах далекої Франції, Скрипка почав вносити до звучання музики «ВВ» етнічні елементи, що й визначило подальший стиль гурту. Співпраця з Французьким культурним центром не припинилася і після повернення в рідні краї – під час Тижня Франкофонії Скрипка обіймав почесну посаду представника Франції.

«Нагороди для мене не мають особливого значення, але цей орден – велика честь і я щиро пишаюся ним. Адже Франція для мене є другою Батьківщиною, і я радий, що з’язок з нею міцнішає», – зазначає Олег.

Нагородження відбудеться у Le Grand Cafe (Музейний провулок, 4) за участі посла Франції в Україні пана Жака Фора. По закінченні церемонії гості отримають можливість поспілкуватися з Олегом Скрипкою та представниками посольства Франції і Французького культурного центру.

Акредитація обов’язкова: +38 067 4463534, pr.vopli@gmail.com

 

Про авторів

Олег Скрипка

Додав Art-Vertep 08 лютого 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска