Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 

MP3

Древо Соловею канарею (2008 р.) 3,85 Mb
Древо А спивсь козак, спився 9,05 Mb
Древо Многая літа 1.93 Mb
Древо Ой, боровая зязюліна (2003 р.) 1.31 Mb

Київ / ЕТНІЧНИЙ ВІВТОРОК У КИЄВІ: Бобри прокидаються

13 КВІТНЯ

Арт-клуб «Київ», вул.Велика Васильківська 19
30 грн.

Дорогі друзі запрошуємо Вас на вівторок з традиційним начинням.

Гратимуть: гурти села Бобриця Києво-Святошинського району, покажуть обряд весілля, заспівають пісень та проведуть майстер-клас з старовинних традиційних танців свого села, славнозвісний Київський гурт «Древо» вразить Вас своїм українським багатоголоссям, етно-роковий гурт «PoliКарп» віднесе вас на Житомирське Полісся в Карпатські гори.

А також на Вас чекає експериментальне артове кіно, від молодих українських режисерів та виставка українських старожитностей від етнографічної колекції «Кровець».

ДРЕВО

- київський музичний гурт, перший в Україні колектив музикантів, що почали виконувати українські народні пісні в автентичній манері. Сформований в 1979 році. Керівник гурту — відомий музичний фольклорист, професор Київської консерваторії Євген Єфремов.

Репертуар «Древа» складається з пісень, зібраних його членами під час етнографічних подорожей. Ліричні та обрядові пісні Полтавщини, Рівненщини, Черкащини, Київщини, Чернігівщини та Сумщини виконуються капелою без музичного супроводу, або з мінімальним. При цьому музиканти намагаються відтворити звучання народної пісні в автентичному вигляді, тобто без композиторської обробки, з усіма інтонаційними нюансами її побутування.

Саме цей гурт можна вважати засновником традиції автентичного виконання української народної пісні. В кінці 1990-х — на початку 2000-х за прикладом «Древа» з'явились інші фольклорні ансамблі, що збирали свій репертуар в етнографічних експедиціях та наслідували автентичну манеру виконання — серед них такі гурти як «Божичі», «Володар», «Буття»…

POLIKAРП

- згуртувався 2003 року в місті Києві. Донедавна був відомий, як гурт “Карпатяни”. Влітку 2008 змінюємо назву або, швидше, розширюємо її зміст. Отже, PoliКарп, або Полісся-Карпати – це два джерела, з яких черпаємо ідеї.

Репертуар гурту PoliКарп, в основному, складається з народної музики Гуцульщини та Житомирського Полісся, але у власній, сучасній інтерпретації. Свою музику гурт визначає як етно-арт-рок і шукає ідей не лише у фольклорі – рокові, джазові інші сучасні ритми дозволяють створювати небанальну та яскраву музику. За такого експерименту PoliКарпу вдається не змінювати структури, мелодії автентичної музики, а збагачувати її та готувати для ширшого кола слухачів. Музиканти активно працюють із стародавніми українськими музичними інструментами.

 

Про авторів

Древо , Гурт PoliКарп

Додав Art-Vertep 09 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска