Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Ольга Богомолець Між іншим (сл. Л. Костенко, 2006 р.) 5.30 Mb

Київ / Ольга Богомолець дасть повторний концерт «Гіацинтове сонце»

16 КВІТНЯ

Український дом, вул. Хрещатик, 2

Автор-виконавиця сучасних та старовинних українських романсів, пісень на вірші Л. Кисельова, Л. Костенко, О. Теліги, М. Вінграновського, Я. Лесіва, В. Стуса, Є. Сверстюка, на власні вірші.

Лауреат III Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії "Оберіг" (1991, м. Луцьк), Міжнародного фестивалю "Сопот" (1991, Польща), володарка спеціального призу радіостанції "Свобода" (Вашінгтон-Мюнхен) (1991), премії ім. Василя Стуса (1992), лауреат Слов'янського фестивалю авторської пісні "Білі вітрила" (1992, м. Київ).

Шлях до найвищих нагород на конкурсах в Україні та за кордоном не був простий. Під час стажування в Америці Ользі доводилося їздити з концертами по країні, щоб заробити кошти на прожиття, бо стипендія була мізерною. А до цього пройти "бракування" журі конкурсів бардівської пісні, щоб зовсім згодом здобути популярність і любов публіки. Нині Ольга Богомолець володіє титулами "Володарки оксамитового голосу" та "Княгині української пісні". Із сольними концертами виступала не лише в Україні – у Києві, Харкові, Львові, Полтаві, Тернополі, Івано-Франківську та інших містах, а й також у США, Франції, Швеції, Німеччині, Польщі, країнах Балтії. "Володарка оксамитового голосу" не боїться експериментувати. Окрім традиційного виконання романсів у супроводі гітари, вона пробує нові форми звучання: у супроводі флейти, саксофону, камерного струнного оркестру. Її романси звучали навіть у джазовій обробці.

Автор двох сольних альбомів "Осінній день" (1997 р.), "Kairos" (2001 р.).

 

Про авторів

Ольга Богомолець , Ліна Костенко

Додав Art-Vertep 14 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска