Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Скрябін Історія (2014 р.) 7.30 Mb
Скрябін Ненормальне літо (1999 р.) 6,95 Mb
Скрябін Не даєш (Cumbia Mix, 2007 p.) 2,64 Mb
Скрябін Ще одна пісня про любов (2006 р.) 5.65 Mb
Скрябін Спи собі сама 3.68 Mb
Скрябін Дихання 6.35 Mb

Київ / Гурт Скрябін виступить у Портер-пабі

23 КВІТНЯ 21:00

Портер-паб, вул.Мішуги 3а
50,100,150 грн.

Лідер гурту Скрябін Андрій Кузьменко народився 17 серпня 1968 р. у Самборі Львівської області. У дитинстві Кузьма мріяв статі водієм сміттєвоза. На дитячому святі в садочку вперше проявилась творча особистість Кузьми, коли він, не побачивши в залі мами, розплакався та не розповів віршика. Далі була школа, де відбувалися різні курйозні ситуації: мати резиновим тапком заганяла Андрія в музичну школу (яку він закінчив по класу фортепіано), до 8-го класу вчився добре, а далі з'їхав, тоді почав грати музику. У десятирічному віці Кузьма почув пісню The Beatles "Lady Madonna" та здивувався тим наскільки простою була музика і наскільки сильно вона вставляла (спершу Андрій "награвав" цю мелодію на власноруч зробленій електрогітарі, далі – на своєму піаніно, відчув такий душевний підйом, що почав придумувати мелодії сам). Далі Кузьма захоплюється музикою disco (Boney M.), проте не відвідує дискотеки та танці, а сидить вдома і затирає свої платівки. 1981 р. Кузьму зраджує його кращий друг. Для Андрія це був настільки важкий удар, що батьки вирішили переїхати жити у Новояворівськ. Андрій пішов у школу з поглибленим вивченням англійської мови. Згодом він відкриває для себе таку річ (яка і зараз займає важливе місце в його житті), як польське радіо і телебачення, вільно оволодівши польською мовою, Кузьма міг цілими днями слухати найсучаснішу музику і дивитись польські телепрограми (потрібно відмітити, що і сьогодні для Кузьми немає кращого відпочинку, ніж у суботу ввечері подивитись польське телебачення). У 1983 р. Кузьма почув групу "Exploited", яка захопила його та змусила полюбити панк-рок. Ця музика зробила з Кузьми зовсім іншу людину. Він став танцювати, ходити на дискотеки і розповсюджувати панк серед молоді - так з'явилася група "Ланцюгова реакція" (для репетицій групи використовували актовий зал школи, де вчився Кузьма). Група грала на танцях; тоді було дуже модно, коли на танцях грала жива група. Співали українською, англійською та російською мовами, Кузьма мав шалену популярність у школі, граючи на дискотеках. А сам Кузьма весь час говорив: "Ми не були панками, ми панкували!". Граючи панк-рок Кузьма поступово захоплюється стилем нью-романтік саме "Depeche Mode", "The Cure", "Alphaville", "Ultravox" ввели юного Кузьму у світ неоромантики). 1985 р. Кузьма закінчує школу і, мріючи стати лікарем-неврологом, намагається вступити у Львівський Медінститут, але це йому не вдається. У 1986 р. Кузьма знайомиться з Володимиром Шкондою, з яким вони спершу тільки слухали музику, а пізніше почали її грати. Володя був гітаристом, Кузьма грав на піаніно. Цю так звану "групу" Кузьма вважає першим етапом появи "Скрябіна". Протягом 1986 – 1987 рр. служить в армії.

У 1987 р., після повернення з армії, Кузьму переводять до Львова в медінститут на факультет стоматології. У 1987 р. Андрій написав пісні "Lucky Now", "Brother", "Так То Вже Є" (більшість пісень тоді писалися англійською, а у разі необхідності перекладалися українською мовою). У 1988-1989 рр. в Новояворівську була заснована андеграундна студія "Sпати", до неї вступили Кузьма й Ігор Яцишин, які продовжували грати хардкор-панк у "Цепній реакції" та групі "Наша контора". Невдовзі Кузьма бере участь в діяльності груп "Асоціація Джентльменів", "УКО", "Труна", "Death Time Boys", "Реанімація" (грає на гітарі, співає, є автором музики, текстів і обличям усіх цих груп). Саме тут і з'явилися люди, які зіграли важливу роль у формування "Скрябіна": Андрій Кьюр Штурм, Славік Пономарьов, Саня Скрябін... Були і сольні проекти Кузьми в стилях психоделік і нью-романтік (пісні "Душа і плоть", "Love Me To Death", "Ліза", "Texas Song"...) 1989 р. разом з іншими (Рой, Шура) засновує гурт "Скрябін". 1993 р. Кузьма закінчив Львівський медичний інститутут. У 1994 р. Кузьма одружується на Світлані – дівчині, яка вчилась з ним у паралельних класах, і яка колися захистила його бажання піти в музику перед його батьками. Світлана – художниця і Кузьма є найбільшим шанувальником її таланту. Але в цьому ж році він змушений був покинути дружину і переїхати з Роєм і Шурою до Києва (тяжко звикав до цього, перебував у депресії, 2 рази в місяць їздив додому). Але, отримавши власну квартиру в столиці і насолоджуючись успіхом альбома "Птахи", Кузьма заспокоюється і починає втягуватись в активне життя київського музичного бомонду, незабаром Світлана теж переїхала до столиці і сімейне життя продовжилось. 1995 р. народжується донька Марія-Барбара. У 1996 р. Кузьма дебютує на каналі УТ-2, як ведучий музичної сторінки в програмі "Бомба". Як журналіст – вчасно зупинився, хоча і зараз працює в деяких журналах, щоправда, під псевдонімом. 2005 р. написав книгу " Місто, де не ходять гроші" та виходить у світ роман "Я "Побєда" і Берлін". Захоплення Кузьми – велосипеди і машини. Нещодавно він придбав собі нормальний байк, хоча мріяв про нього ще з дитинства (поки в Кузьми був "фольцваген", його можна було побачити цілими днями за ремонтом машини, тепер у нього "фіат", з яким клопот ще більше, зате Кузьма дуже полюбляє, відремонтувавши автомобіль, їздити на великій швидкості). Кузьма не хоче повертатися в Новояворівськ, хоча, природно, він і до сих пір не може позбутися комплексу "хлопця з маленького містечка". І вже зовсім безглуздо було б пов'язувати ім'я Кузьми із зоряною хворобою – Кузьма: "Ми прості, прості, як вхідні двері!"

А взагалі Кузьма - мудра і розумна людина, психолог від природи, а його поведінка залежить тільки від настрою (у хорошому настрої Кузьма має неймовірний шарм, почуття гумору, надзвичайно контактний, може піти в нічний клуб, поспілкуватися з фанами, яких любить і цінує більше всього). До музики відноситься просто, пише її у своє власне задоволення. У Берліні раз понюхав (якась іспанка поруч курила якусь гидоту) і йому цього вистачило: забув як його звати, утратив контроль над собою. Йому не сподобався цей стан! Кузьма - консерватор по натурі. Страшно марновірна людина: скрізь ходить і плює через плече. У нього дуже мало друзів. Його природа дуже панкова, творчість для нього - просто спосіб мислення, спосіб передачі інформації. Кузьма пересвідчився в тому, що кожен може придумати щось таке, що зрозуміють тисячі, мільйони людей, і це досить не важко технічно – потрібно тільки вкласти душу і мізки!

 

Про авторів

Скрябін

Додав Art-Vertep 21 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска