Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Віктор Морозов Миколай на барикадах (2013 р.) 6.59 Mb
Віктор Морозов Била мене мати 6.39 Mb
Віктор Морозов Му-му 6.40 Mb
Віктор Морозов Oh my Dear Ukraine 2.46 Mb
Віктор Морозов Треба встати і вийти 3.69 Mb

Київ / Віктор Морозов презентує «Серце батяра» в Києві

29 КВІТНЯ 19:00

Клуб Майдан, вул. Велика Васильківська, 19
Вхід 80грн.

29 квітня о 19:00 в київському клубі «Майдан», що в приміщенні кінотеатру «Київ» (вул. Велика Васильківська 19) відбудеться концерт-презентація другого диску батярських пісень. Альбом під назвою «Серце батяра» представлятиме відомий автор та виконавець Віктор Морозов та львівський батяр-бенд «Галичина».

Харизматичний та інтелігентний Віктор Морозов вирізняється своєю мультіжанровістю, тонким відчуттям різного музичного матеріалу. Визнаний лідер рок-н-ролу, авторської пісні, ліричних збірок на слова К.Москальця, цього разу поведе нас у подорож Львовом 20-х, 30-х років.

Стилістику оригінального фольклору львівських передмість вдало донесено в кожній композиції. Пролунають як оригінальні, так і заново написані батярські пісні. Музику до сучасних хуліганських музичних мініатюр написав В.Морозов, а дотепні тексти народились в серці носія батярських традицій – Андрія Панчишина.

Той хто прийде до «Майдану», відкриє для себе романтичний світ вуличних пригод з присмаком пива, закоханості (у Львів, в пешу чергу), гострого слова.

Компанію ватажку-батяру Морозову складуть: Степан «Смола» Нетреб як (кларнет, не плутати з кастетом), Петро Рачинський (акордеон), Іван Огар (контрабас, не йдеться про безмитне пересування товарів через кордон), Богдан Назар (скрипка).

Львівські батяри виникли на Личакові і Погулянці, у парку «Погулянка». Там були для цього ідеальні передумови: Погулянка була центром львівських розваг. Батяри гуртувалися навколо «садочків» — пабів при місцевих пивоварнях. Спочатку (у першій половині ХІХ століття) батяри були хуліганами, гульвісами і кишеньковими злодіями.

Згодом вони перестали красти і бешкетувати, натомість всіляко почали висміювати «стару кряку» Австро-Угорську імперію. Відома історія, коли батяр, гуляючи площею Ринок, привселюдно заявив, що «має імператора в одному місці». Його одразу ж арештувала жандармерія. Проте батяри найняли йому адвоката, який зумів звести у суді його вину до вказання невірного місця перебування Франца-Йосипа І, за що його засудили на два днів у в'язниці.

Батяри набували кумедних і романтичних рис: Їхнім лозунгом служив заклик: «Любити Львів, любити жінок і любити жартувати».

 

Про авторів

Віктор Морозов

Додав Art-Vertep 27 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска