Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

MP3

Джаз Sergey Davydov - Anatoly Gerasimov. The Night 9,22 Mb

Київ / Тріо Cені Бекірова в клубі 44.

03 ТРАВНЯ

Арт-клуб "44", вул.Хрещатик, 44б.

Усейн [Різаевіч] Бекіров народився 23 лютого 1982 в Фергані (Узбекистан). Перші джазові навички отримав від батька - Ризи Бекірова. Батько, будучи педагогом ташкентської консерваторії по класу віолончелі, паралельно грав в етно-джазовому ансамблі Сато, але в якості джазового піаніста. У тому самому колективі, до речі, грав і відомий Енвер Ізмайлов, також уродженець Фергани. Усейн пішов по стопах батька - став джазовим піаністом. На музиканта зробили вплив Вагіф Мустафа-Заде, Маккой Тайнер, Хербі Хенкок, Бред Мелдо, Девід Гарфілд та ін. Вища освіта Усейн отримав в Національній Музичній Академії України ім.П. І. Чайковського.

1999 - учасник бенду Індустріально-педагогічного інституту АРК Крим під керівництвом Геннадія Ассятуряна (колишній диригент єреванського джаз-бенду)

2000 - ряд концертів із заслуженим артистом АРК Крим та Ізраїлю Олександром Новосельський; отримання 2 премії на Всеукраїнському джазовому конкурсі ім. С. С. Прокоф'єва у Донецьку.

2001 - заснував ансамбль Tutti і вперше виступив з ним же на Міжнародному джазовому фестивалі "Золотий Грифон". Після цього група отримала запрошення на міжнародний джазовий фестиваль ДоДж-2001 як конкурсантів і отримала третю премію.

У цьому ж році на Міжнародному джазовому фестивалі ім. Ростислава Кобанченко Усейн узяв першу премію як соліст.

2002 - вступив до Національної Музичну Академію України ім. П. І. Чайковського.

Створив колектив Senya Project, де брали участь такі музиканти, як Сергій Охрімчук, Андрій Арнаутов, Олександр Муренко, Олексій Сагітов, Володимир Ганапольський. У записі сольного альбому Бекірова брав участь Олександр Муренко з бас-гітаристом Юрієм Толстолуцький.

2003 - організував новий колектив Freenational Band. Учасники: Костянтин Іоненко, Євген Дідик, Сусанна Джамаладінова і Олександр Муренко.

2004 - взяв участь у конкурсі ДоДж-Юніор-2004. Склад: Максим Малишев, Максим Кочетов, Олександр Мельник, Армен Костандян; за виступ отримав премію "Кращий джазовий клавішник". У цьому ж році організувався експериментальний етно-джазовий колектив Ethnovation.

2005 - Ethnovation виступив на фестивалі ДоДж в якості гостя.

2006 - участь у сольному проекті вокалістки Сусани Джамаладінова (в даний час виступає під псевдонімом Джамала) в якості піаніста на фестивалі Jazz Koktebel.

В даний час співпрацює з такими музикантами, як Богдан Гуменюк, Денніс Аду, Микола Кістеньов, Баррі Бренхард (Чикаго, США), грає з групами Ethnovation, Oakmen, в квінтеті "імені себе" (з братами Лебедєвим, Олександром Павловим і Андрієм Кузьменчук) . У робочому арсеналі - співпраця з працював з Наталією Бучинської, Аллою Кудлай, дуетом Алібі, проектом Lilu, Тіною Кароль. В даний час працює клавішником Народної артистки України Таїсії Повалій, пише аранжування для поп-виконавців і груп, викладає в школі мистецтв № 5 (Київ) по класу фортепіано джазове на кафедрі естрадного відділення. Планує випустити студійний аудіо-матеріал (5 альбомів), створений протягом останніх 7 років.

 

Про авторів

Джаз

Додав Art-Vertep 28 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска