Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Зустріч з Мацеєм Новаком, директором Театрального Інституту (Варшава)

02 БЕРЕЗНЯ 18.00

Книгарня "Є" (вул. Лисенка, 3)
вхід вільний

Друзі, від імені Польського Інституту в Києві запрошуємо Вас на зустріч з Мацеєм Новаком, Директором Театрального інституту (Варшава).

«Після 1997 року, після дебютів і великого успіху режисерів Ґжеґожа Яжини і Кшиштофа Варліковського бути театральним митцем (у Польщі) стало знову привабливо для молодих людей. На початку 2000 років ми просто оголосили велику війну зі старим театром, що вилилося в покоління «батьковбивць» – так назвав молодих режисерів в своїй книзі театральний критик Пьотр Ґрущинський. То були драматичні роки, новий театр зіштовхувався з великою агресією консервативного середовища і медіа. Але ми не піддалися, поступово брали відповідальність за наступні театри, фестивалі, видання. Вогонь загашений в одному місці, з’являвся відразу ж в іншому…» (З інтерв’ю Мацея Новака для «Українського Тижня»)

Мацей Новак – театральний критик, журналіст, публіцист, сатирик.

Із 1983 – публікує свої статті на сторінках щомісячного видання «Театр». Засновник і головний редактор видання «Театральний гонець» (1990-1992), головний редактор часопису «Театральний рух» (1994-2005). З 1997 до 2000 року - редактор відділу культури «Газети Виборчої».

Директор і художній керівник Театру «Вибжеже» (Ґданськ), який під його керівництвом став однією з найцікавіших польських сцен, місцем дебюту і успіху групи молодих режисерів, серед яких Ґражина Каня, Павел Демірський, Міхал Задара, Ян Клята, Аґнєшка Ольстен (2000-2006).

Із 2003 – директор Інституту Театру імені Збіґнєва Рашевського.

Лауреат багатьох нагород у царині театру, серед яких: Мистецька нагорода молодих імені Станіслава Виспянського (1990), нагорода імені Фрідріха Шиллера (2001), відзнака Gloria Artis (2005).

Відомий польський тижневик «Політика» у 2008 році визнав Мацея Новака найвпливовішою постаттю польського театру.

Інститут Театру імені Збіґнєва Рашевського (www.instytut-teatralny.pl) заснований 2003 року у Варшаві, підпорядкований Міністерству культури і національної спадщини Республіки Польща. Основні функції інституції – документація, промоція і менеджмент польського театрального життя.

Щороку Інститут організує фестиваль «Варшавські театральні зустрічі», у рамках якого презентуються найважливіші та найцікавіші прем’єри сезону (www.warszawskie.org).

«Європейський досвід: Польща» –– цикл зустрічей із видатними особистостями, котрі мають вплив на функціонування держави, створення образу Польщі у світі.

Гості проекту: Вальдемар Домбровський, Павел Поторочин, Ядвіґа Станішкіc, Боґдан Ліс і Єжи Боровчак, Ґжеґож Ґауден.

Ексклюзивний медіа-партнер: Український тиждень.

Модератор – Олеся Островська-Люта

Акредитація для преси є обов'язковою (Київ - Оксана Щур +380661741195, Харків - Марія Заіченко +30668556805)

 

Про авторів

Польський Інститут у Києві

Додав OksanaY 24 лютого 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска