Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Творчий вечір Тараса Прохаська "Про інше"

01 БЕРЕЗНЯ 19:00

Руський Клуб «Культ Ра», (вул. Володимирська, 4)

Уперше Тарас Прохасько буде відповідати на найнесподіваніші та дуже особисті запитання.

Якось ішла людина у своїх справах з точки А у точку Б. Погода була чудова — от-от мала початися справжня весна, про що сповіщало вологе повітря і спів пташок. І ось зупинилась людина, звела очі до неба і зрозуміла, що просто крикнути туди, вгору, їй замало. І лише думок у голові їй замало, аби висловити своє щастя — бути у світі і просто радіти цьому факту. І накреслила вона на клапті снігу якесь своє послання тим, хто зверху все бачить.

Можливо, так почалась історія писемності, але ми про це нічого достовірно не довідаємось. Та й чи потрібно? І балакати з Тарасом Прохаськом ми будемо про все те, що до і після писемного слова, за ним і над ним. Про життя та його імітацію, про весну і те, як птахи долають печаль зимову і повертаються домів, чим відрізняються люди, які народились у травні, від інших, навіщо людині закохуватись і про що іще мріяти, коли розкриті крила.

Із загальновідомого: Тарас Прохасько — сучасний український письменник, журналіст, один із видатних діячів станіславського феномену. Належить до числа тих небагатьох письменників, які намагаються йти шляхом Сковороди, живуть і пишуть відповідно до власних філософських принципів, прислухаючись до внутрішнього голосу.

Народився Прохасько 16 травня 1968 року в Івано-Франківську. Навчався на біологічному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка (тепер — Львівський національний університет імені Івана Франка). За фахом — ботанік. Учасник студентського руху 1989—1991 років. Спершу працював в Івано-Франківському інституті карпатського лісівництва, а згодом — у рідному місті учителював, був барменом, сторожем, ведучим на радіо FM «Вежа», працював у художній галереї, в газеті, на телестудії.

«Часом видається, що Тарас Прохасько — наскрізь рослинний чоловік, і це не лише сильно відчувається у його писаннях, а й помітно виокремлює його з-поміж інших українських прозаїків. Недивно, що він постійно намагається зафіксувати мінливість незмінності й відтворити втурнішню спорідненість людської душі з рослинним світом. У багатьох творах Тараса присутній біографізм, але це не спрощує його прозу, а навпаки — робить її дуже відвертою й наближає до інтимної сповіді».

Тарас по-своєму трактує і саму філософію у власному «Лексиконі таємних знань»: «Філософія. Завжди при тобі, як частина тіла. Коли більше нема нічого, вона є Всім».

Уперше Тарас Прохасько буде відповідати на найнесподіваніші та дуже особисті запитання.

Модератор розмови не про літературу — просто Марія Хрущак

Запитання Тарасові Прохаську надсилайте на адресу: maryxp227@gmail.com

Початок розмови — 1 березня, 19:00

Місце зустрічі — Руський Клуб «Культ Ра»

вул. Володимирська, 4

(044) 331-5948 та (067) 231-8016

 

Про авторів

Тарас Прохасько , Руський клуб Культ Ра

Додав Chyzh 29 лютого 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска