Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / «Vojtech Prochazka Trio» (Норвегія/Чехія)

26 СЕРПНЯ 20:00

Фестиваль-ресторація "Диван", пл.Бессарабська, 2
вхід вільний

26 серпня (неділя) в 20:00 у фестиваль-ресторації (і вперше в Україні!) відбудеться концерт норвезько-чеського гурту «Vojtech Prochazka Trio».

Vojtech Prochazka Trio – спільний проект чеха Войтеха Прохазка з двома норвезькими музикантами. Гурт стартував у 2008 році, перш за все, як джазове тріо, коли Прохазко приїхав до Норвегії на навчання і познайомився із Адріаном і Торе, добре відомими перформансистами.

Войтех пише музику до німого кіно, Адріан і Торе співпрацюють з відомими французькими музикантами, а також кожен із них має декілька окремих проектів. Гурт також працює над музикою до німого кіно «Людина з кіноапаратом» (1929) Дзиги Вертова.

Проте вже давно музиканти в постійному пошуку нового саунду. Маючи за основу клавішне соло музиканти постійно експериментують з різними інструментами, додаючи електроніку. Зараз музиканти використовують іграшковий синтезатор, електричний орган, бас-гітару та ударні.

З 2010 року «Vojtech Prochazka Trio» створюють новий для себе формат живих виступів – вони починають грати абсолютно імпровізаційні концерти, які самі по собі вже є неповторними і унікальними. Запис з одного із таких концертів буде виданий у 2012 під назвою «Red Red White Red».

«Рояль звучить як арфа, іграшки, або марімба… Дух Джона Кейджа точно літає десь поруч. Тріо веде діалог з глядачеами, який в той же час поза межами будь-яких жанрів і музики в традиційному її розумінні».

Перший їх альбом «Amoeba’s Dance» також отримав позитивні відгуки критиків. «Гра всіх трьох музикантів абсолютно нетрадиційна. Темна, загадкова, повна зростаючої напруги музика абсолютно поглинає увагу і не відпускає аж до останнього».

«Vojtech Prochazka Trio» – постійні учасники фестивалів по всьому світу – Jazz Fest Brno, Natt Jazz Bergen, Jazzinec Trutnov, а також фестивалів Франції, Швеції, Польщі, Німеччини, Словаччини та ін.

 

Про авторів

Фестиваль-ресторація "Диван"

Додав nady 31 липня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска