Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Свято Музики, Танцю й Вина у стилі Українського Бароко - «Осінь Середньовіччя»

29 ВЕРЕСНЯ

Кивська Фортеця (вул. Госпітальна, 24А)

«Країна Мрій» продовжує здійснювати мрії – у Київській Фортеці пройде свято музики, танцю й вина у стилі українського бароко.
29 вересня у Київській Фортеці відбудеться фестиваль «Осінь Середньовіччя», який поверне нам старокиївську традицію святкування візантійського Нового Року.

Організатори найбільшого етнічного фестивалю «Країна Мрій» продовжують втілювати мрії у життя. Одна із мрій – повернути традиції старого Києва в сучасну культуру, відновити святкування візантійського Нового Року і допомогти історичному Києву зупинити руйнацію та зберегти своє обличчя.

«В багатьох культурах світу існує своє свято осені: у Кельтів – Мабон, у Поганів – День осіннього сонцестояння, в давньому Єгипті у ці дні вшановували матір-богиню Ісиду, в давній Греції – Гею, у фінікійців – Астарту, в Вавілоні – Іштар… Наш Київ також має славну середньовічну історію, і ми хочемо нагадати про це людям, – розповідає ініціатор та художній керівник фестивалю Олег Скрипка. – В ті часи у вересні влаштовувалось велике міське свято, яке відкривало Новий рік, позначало закінчення літа, завершенн я торгів і укладання контрактів. На свято сходилисьцехові братства зі своїми хоругвами, стягами, піснями. Кожне братство приносило велику воскову свічку й проводило обряд «Весілля свічки», або, як казали в народі, «Женіння свічки». Всіспівали, танцювали, а опівночі кожна людина на площі запалювала свою маленьку свічечку, приносила додому й ставила перед образами. На нашому святі в кожного теж буде своя свічка, і кожен зможе запалити у своєму серці вогонь, той, щородом із стародавніх часів. Думаю, що за допомогою саме таких зах одів формується справжня українська еліта».

Історична довідка:
За Візантійською традицією початком церковного року («Новоліття») вважається 23 вересня. Свято новоліття було затверджено на Нікейському соборі та, згідно з переданням, пов'язується з початком проповіді Ісуса Христа після Його Водохрещення й спокус від диявола в пустелі. Кінець Старого й початок Нового Заповіту. Установлення цього свята, на думку істориків, було пов'язано зі згадкою про перемогу Костянтина Великого над Максентієм у 312 році, яка й заклала початок вільного сповідування та поширення християнства. Початково Костянтином I було встановлено дату новоліття 23 вересня – датою народження першого римського імператора Октавіана Авґуста.

Фестиваль має свою багаторічну історію – кілька років поспіль «Осінь Середньовіччя» святкувалась на Контрактовій Площі та у Софії Київській. Цього року свято пройде в унікальному місці – Київській Фортеці, одній із найбільших фортець світу.
 

У програмі:

15:30 – майстер-клас середньовічних танців від Тараса Компаніченка;

16:30 – виступ Ілларії під супровід Ансамблю Давньої Музики Костянтина Чечені;

17:45 – концерт Олега Скрипки і «Ле Гранд Оркестру» за участю зірок «Голосу Країни» Ангеліни Моняк, Назара Савка та Годо.

Вхід є вільним для всіх відвідувачів. Схвалюється стародавнє та етнічне вбрання.
 

Організатор фестивалю – «Країна Мрій».

Свято відбудеться за підтримки Київської Міської Державної Адміністрації.

 

Про авторів

Фестиваль Країна мрій , , Олег Скрипка , Ансамбль Давньої Музики Костянтина Чечені , Тарас Компаніченко

Додав nady 25 вересня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска