Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / День народження Сонця у Руському клубі «Культ Ра»

22 ГРУДНЯ 18:00

Руський клуб «Культ Ра» вул. Володимирська 4
500 грн.

22 грудня у Руському клубі «Культ Ра» відбудеться забава з нагоди первотворного Різдва -з якого усі наступні «рíздва» пішли...

Певно кожен чув про Зимове Сонцестояння, яке щороку припадає або на 21, або на 22 грудня. Проте мало хто підозрює, що про ці особливі дні Зими купу тисячоліть тому добре відали наші давні предки: вони були на дві голови кращими зорезнавцями, аніж теперішні сучасники!

Століттями пращури пильно вдивлялися у небосхил, відтак розробили п'ять тисяч (коли не більше!) років тому власний місяцелік, який за точністю не поступався сучасному календарю. І вже тоді вони помітили чотири знакові точки щороку: Зимове і Літнє Сонцестояння, та Весняне й Осіннє Рівнодення. Усі визначні, найбільші свята людства так чи інакше крутяться саме довкола цих прикметних дат: Великдень (Великий День), Купала, і навіть Гелоувін! Що це: несподіваний збіг?

Давня Людина не мала в хаті батарей опалення, в неї не було підігріву крісел в автівці, а зручних, легких і водночас теплих «флісів» і термобілизни ще не вигадали. Протягом тищ років життя Людини напряму залежало від Сонця. Світить Сонечко, тепло надворі – усі радіють, життя буяє! Нема Сонця – ховайсь у печеру й носа звідти до Весни не висувай!

Тож було чого нашим пращурам радіти і бавитись у найдовшу в році Ніч! Бо після неї обов'язково прийде зростальний День. А за ним неодмінно люта Зима відступить, і знову надійде Весна зі своїм ніжним, теплим Сонечком! Так, це все буде згодом – аж через декілька місяців, однак безпосередній злам розвитку подій відбувається саме у найдовшу в році Ніч. Чим не привід для радощів та гулянь?

Пращурі наші були людьми простими: називали речі так, як їх розуміли – без жодного модного нині словоблуддя! Якщо після переломного 22 грудня Сонечко починає зростати, світити довше і довше, тоді як його ще назвати, як не День народження Сонця? Так і зародилося у глибині минулих літ світле свято Різдва – Різдво Сонця! І тільки потім, з плином часу довкола нього понаростали інші зимові веселощі, обряди і смисли. Зокрема улюблена Коляда - Коло Дається.

 
У Руському клубі ця значуща для усього живого на Землі дата є ще й власним святом: два роки тому 22 грудня Руський клуб «Культ Ра» вперше розчинив свої світлиці для усіх спраглих за привітним затишком та сердечною гостинністю!

Тож долучайтесь до святкування разом з «Культом Ра» та зустріньте Коляду і Різдво Сонця по-справжньому!

Вас чекають наступні зваби:

1) смаколики на Святий Вечір (кутя, пироги, узвар – як то звичаєво у нас заведено,та природно-чисті кулінарні витребеньки з кухні іменинника – клубу «Культ Ра»);

2) вивчення та співи колядок разом з українськими славнозвісностями;

3) обрядове спалення всіх негараздів та гризот відхожого року, аби налегко і зі свіжим натхненням увійти в рік надхожий.


Серед поважних гостей будуть сучасні вепри української культури:

  • рок-велет Олег Скрипка;
  • невтомний повстанець Сашко Положинський («Тартак»);
  • затятий парубок Арсеній Білодуб («Сокира Перуна»);
  • пробивна співунка і письменниця Ірена Карпа;
  • бійці з гурту Kozak System;
  • казкар для малечі й дорослих Сашко Лірник;
  • скрипаль-чарівник Василь Попадюк;
  • наш соловейко Ніна Матвієнко;
  • кобзар-характерник Тарас Силенко.

 

Вартість квитка – 500 грн

 

Прохання взяти до уваги:
Кількість місць та квитків обмежена!

 

Замовлення квитків:

067-231-80-16,

(044) 331-59-48

 

 

Про авторів

Руський клуб Культ Ра

Додав Настічка 05 грудня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска