Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація роману Анатолія Дністрового «Тибет на восьмому поверсі»

14 ТРАВНЯ 18:00

книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3)
вхід вільний

Презентація роману Анатолія Дністрового «Тибет на восьмому поверсі» відбудеться 14 травня о 18:00.

«Тибет на восьмому поверсі»- завершальний роман молодіжної трилогії письменника («Місто уповільненої дії», 2003; «Пацики», 2005, 2011). Роман виходив у 2005 році під назвою «Патетичний блуд», однак Дністровий повернув первинну назву - «Тибет на восьмому поверсі», яка раніше не підійшла з видавничих міркувань. На одному з виступів письменник зізнався, що чекав довгих вісім років на перевидання цього роману - лише заради повернення першої назви твору.

Роман «Тибет на восьмому поверсі» написаний у жанрі «університетського роману» (campus novel). Дія відбувається в Ніжинському університеті та його гуртожитках на початку 90-х минулого століття. На тлі перехідного часу - соціальної депресії та економічного дефолту - Дністровий показує цікаву картину Ніжина ранньої незалежності, влучно передає атмосферу університетського життя та буденщини студентських гуртожитків, сповідування молоддю «скороминучих» інтелектуальних мод. Попри показову безтурботність і розкутість поведінки головних героїв, вони приречені жити винятково днем теперішнім, оскільки майбутнє нікому нічого не обіцяє.

Анатолій Дністровий – романіст, есеїст, поет, засновник і учасник літературної групи «Друзі Еліота» (1993-1996). Він – автор поетичних збірок «Жовта імла» (2001), «Покинуті міста» (2004), «Хроніка друкарської машинки» (2009), молодіжної контр культурної трилогії – романів «Місто уповільненої дії» (2003), «Пацики» (2005, 2011), «Тибет на восьмому поверсі» (первісна назва «Патетичний блуд», 2005), інтелектуального роману «Дрозофіла над томом Канта» (2010), книг інтелектуальної прози «Злами й консенсус» (2008), «Автономія Орфея» (2008), «Письмо з околиці» (2010). Твори дністрового перекладено англійською, вірменською, німецькою мовами й відзначено кількома літературними преміями.

 

Про авторів

Анатолій Дністровий

Додав nady 08 травня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска