Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Відкрита лекція Тамари Гундорової «Транзитна культура: про що говорять симптоми і як прочитується постколоніальна травма в сучасній українській літературі?»

04 ЛИПНЯ 18:00

Адреса книгарні «Є»: вул. Лисенка, 3, ст. м. «Золоті ворота».
вхід вільний

Книгарня «Є» запрошує на відкриту лекцію Тамари Гундорової «Транзитна культура: про що говорять симптоми і як прочитується постколоніальна травма в сучасній українській літературі?», яка відбудеться у четвер, 4 липня.

Початок – о 18:00

На відкритій лекції «Транзитна культура: про що свідчать симптоми і як прочитується постколоніальна травма в сучасній українській літературі?» Тамара Гундорова розповість про:
• літературу як транзитну культуру — історичний період, онтологічний модус, терапевтичну лабораторію;
• травму — постколоніальну образу, розрив генерацій, смерть Батька, слабкість материнського поля, чорнобильський катастрофізм;
• подолання — уяву і пам’ять, маску «лузера», народження нових свідків, «прощання з СРСР» і «материнську роль» Вєрки Сердючки.

Тамара Гундорова — доктор філологічних наук, професор, член-кореспондент НАН України, завідувачка відділу теорії літератури Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка. Серед її наукових інтересів — сучасна літературна теорія, гендерні студії, постколоніальна критика, модернізм, постмодернізм.

 

Про авторів

Тамара Гундорова

Додав nady 03 липня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска