Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація журналу «Гітара в Україні» на «Українському музичному ярмарку – 2013»

26 ВЕРЕСНЯ 18:00

конференц-зала павільйону №5

26 вересня 2013 року в рамках виставки «Український музичний ярмарок» відбудеться концерт-презентація нового числа журналу «Гітара в Україні».

Професійний музичний журнал «Гітара в Україні» видається з 2008 року. На сторінках журналу висвітлюються найбільш вагомі події гітарного життя в Україні та за її межами, інтерв’ю з видатними виконавцями, новітні навчальні методики та рекомендації, анонси концертів та фестивалів. Цікавим бонусом кожного номеру є нотний додаток, у якому публікуються новинки та кращі твори для гітари. До редакційної ради входять провідні діячі музичного мистецтва, викладачі Національної музичної академії, солісти Національної філармонії України. Журнал виходить накладом 1000 примірників і розповсюджується по Україні, а також в Росії та Білорусії.

Презентація цьогорічного номеру відбудеться о 18:00 у  конференц-залі павільйону №5.

Під час заходу планується:

– інтерактивний музичний бліц-огляд від шеф-редактора журналу «Гітара в Україні», заслуженого діяча мистецтв України, Костянтина Чечені;

– виступ композитора, музиканта-поліінструменталіста зі США Джея Бакі (Jay Buckey);

– показ фільму Сергія Пархомова «Гітара tutta la forza» про українських музикантів;

– концерт за участю лауреатів міжнародних конкурсів.

Джей Бакі є одним із розробників арфи-гітари, яку виготовляють в Україні, на Львівській музичній фабриці «Трембіта». Цей новий для України музичний інструмент є досить популярним у світі й широко використовується гітаристами-віртуозами та виконавцями у стилі кантрі. Протягом виставки Джей Бакі проведе декілька демонстрацій цього унікального інструменту на стенді компанії «Трембіта» (пав. №7).

Під час презентації запланований показ фільм режисера Сергія Пархомова «Гітара tutta la forza» (З усією силою). Стрічка про відомих українських гітаристів Петра Полухіна, Валерія Петренко, Володимира Манілова, знаменитого майстра Миколая Єщенко та ін. Як відомо, українська школа гітари була однією з найсильніших у Європі. Гітаристи, яким присвячений фільм, –  гордість нашої країни, вони відомі в усьому світі. Над стрічкою працювали кілька десятків людей, фахівців своєї справи.

На відвідувачів також чекає яскрава концертна програма за участю лауреатів міжнародних конкурсів гітарного мистецтва та квартету «Палітра». У складі квартету: Наталя Онищенко, Лілія Герасимчук, Світлана Пасенко, Анатолій Кобилянський. 

Нагадаємо, «Український музичний ярмарок» цього року відзначає своє 20-річчя. Виставка традиційно представить повний спектр музичних інструментів та аксесуарів, професійного звукового, світлового, та сценічного обладнання, а також презентує своїм відвідувачам останні досягнення у галузі музичної електроніки та спеціалізованого програмного забезпечення. «Український музичний ярмарок» – це повний набір товарів та послуг, необхідних для створення та просування музики.

На кожного відвідувача чекають професійні семінари, концерти та майстер-класи, демонстрації новинок та обговорення музичних подій, нові професійні та творчі контакти.

Ювілейний 2013 рік для «Українського музичного ярмарку» стане роком підтримки молодих музикантів. Понад 900 молодих виконавців з усіх областей України та АР Крим у межах виставки представлятимуть легендарний Всеукраїнський фестиваль «Червона Рута». Фінальні конкурси й гала-концерт фестивалю упродовж чотирьох днів пройдуть відразу на трьох сценах у шести музичних жанрах: рок-музика, поп-музика, сучасна танцювальна, акустична та інша музика, а також український автентичний фольклор.

 «Український музичний ярмарок – 2013» триватиме з 26 до 29 вересня 2013 року у Національному комплексі «Експоцентр України» (м. Київ, пр. Ак. Глушкова, 1 (метро «Виставковий центр»).

 

Про авторів

Український музичний ярмарок

Додав nady 25 вересня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска