Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Благодійний вечірній аукціон на підтримку Державної художньої середньої школи ім. Т. Г. Шевченка

05 ГРУДНЯ 19:30

готель «InterСontinental» (вул. Велика Житомирська, 2А)

У презентації проекту візьмуть участь:

— Олена Авраменко, директор ДХСШ ім. Т. Г. Шевченка

— Леонід Комський, співзасновник аукціонного дому «Дукат»

— Матвій Вайсберг, український художник

Як відомо, історія розвивається циклічно, і час від часу минулі традиції повертаються, актуалізовані новими потребами. Традиція організації благодійних заходів на користь мистецьких закладів сягає своїм корінням середини ХІХ століття, і сьогодні її відродження є вкрай необхідним для української культури. Саме тому аукціонний дім «Дукат» запроваджує проект «DukatArtCharity», головна мета якого — пошук альтернативних способів приватного фінансування вагомих для української культури мистецьких установ і заходів. Шлях залучення приватних коштів для вирішення проблем у сфері культури передбачає проведення низки благодійних аукціонів, концертів, фестивалів тощо.

 Вечірній аукціон на підтримку ДХСШ ім. Т. Г. Шевченка — перша подія в рамках програми «DukatArtCharity».

5 грудняна торги будевиставлено твори українських митців, які отримали базову художню освіту в ДХСШ ім. Т. Г. Шевченка:Олексія Аполлонова, Матвія Вайсберга, Олександра Дубовика, Олександра Животкова, Анатолія Лимарєва, Максима Мамсікова, Олени Придувалової, Тиберія Сільваші, Олега Тістола та інших. Всього буде представлено понад 40 робіт, серед яких раніше ніде не експоновані учнівські твори визнаних сьогодні художників. Також в аукціонній добірці буде представлено роботи нинішніх учнів школи, створені протягом останніх років. Кожен гість отримає змогу не лише допомогти ДХСШ ім. Т. Г. Шевченка, купивши якийсь із виставлених лотів, але й стати першовідкривачем майбутньої зірки образотворчого мистецтва та зробити внесок у свою власну колекцію, вартість якої з роками може помітно зрости.

За час свого існування школа виховала понад три тисячі учнів. Талановиті випускники стали живописцями, графіками, скульпторами, архітекторами, отримали високі звання лауреатів державних премій, заслужених діячів мистецтв України та відіграли значну роль у розвитку національної художньої культури. Кількість талановитих дітей є показником майбутнього культурного рівня держави. Школа має таланти, але бажано створити кращі умови для розкриття й розвитку обдарувань її учнів. Головні проблеми ДХСШ ім. Т. Г. Шевченка пов’язано виключно з недостатнім і нестабільним державним фінансуванням, що помітно впливає на якість навчально-виховного процесу та господарську діяльність закладу. Вирішення цих проблем сприятиме підвищенню рівня художньої освіти й допоможе створити зручні та комфортні умови для вихованців школи.

Благодійний аукціон має стати ефективним способом залучення приватних коштів для вирішення нагальних питань у такому важливому сегменті української культури як базова художня освіта.

 

У програмі вечора: коктейль, презентація проекту «DukatArtCharity», аукціон

Ведучий: Анатолій Борсюк

Ознайомитися з лотами Ви зможете завітавши до салону «ДУКАТ»:  вул. Володимирська, 5

 

Телефон для реєстрації учасників аукціону:

(044) 279 09 03, (067) 220 30 17

 

 

 

Про авторів

Культура

Додав nady 01 грудня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска