Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

АртПоле НагУаль. Никодим играет с облаками (2009 р.) 6,50 Mb

Київ / Вечір Міжнародного фестивалю етнічної музики й лендарту «Шешори’2008 — Подільські»

21 ТРАВНЯ 20:00

м.Київ, Мистецький арсенал, Велика сцена
20 грн.

В рамках «ГОГОЛЬFEST» відбудеться

Вечір Міжнародного фестивалю етнічної музики й лендарту «Шешори’2008 —Подільські»

ансамбль автентичного співу «Древо» (с. Крячківка, Полтавщина)

хор «Анчісхаті» (Тбілісі)

етно-хаос-гурт «ДахаБраха» (Київ, Україна)

«Шешори’2008» — це Багатоголосся. Тому 21 травня у «Мистецький Арсенал» запрошені ансамбль автентичного співу «Древо» з села Крячківка (Полтавщина), один з найвідоміших грузинських хорів — «Анчісхаті» та етно-хаос-гурт «ДахаБраха».

Ансамбль «Древо», відомий далеко за межами України своєю унікальною технікою багатоголосся, вперше зібрався 1958 року. Зараз виступає вже його третій склад. «Древо» виконує старовинні (XVIII-XIX ст.) пісні Полтавщини, а також складені чи доповнені ними самими. До останніх належить пісня «Соловею-канарею», колись почута по радіо найстаршою учасницею гурту Галиною Попко. Пісня дуже сподобалась їй, і не маючи змоги знайти оригінальний текст, Ганна Якимівна доповнила її своїми словами, а також розклала для «Древа» на три голоси.

На початку музикантів хор «Анчісхаті», створеного у 1987-му, насамперед цікавили народні пісні. Проте пройшов лише рік зі створення хору, як після десятиліть запустіння знову відкрилася церква Анчісхаті, найстаріший храм Тбілісі. Музиканти були запрошені туди співати під час служб. З того часу і до сьогодні їх можна почути в Анчісхаті кожної неділі, звідти походить й назва колективу. Сьогодні «Анчісхаті» є найвідомішим грузинським церковним хором і одним з найвідоміших народних. Він багато виступає в Грузії, а також в інших країнах, зокрема, в Греції, Росії, Австрії, Німеччині, Польщі, Франції. Однак «Анчісхаті» і далі продовжує етнографічні експедиції в різні регіони Грузії. Хор видав декілька CD та аудіо-касет, а також сім книжок про грузинську церковну музику та дві про народну музику.

За чотири роки свого існування «ДахаБраха» (творчий керівник — Владислав Троїцький) виступила із концертами та виставами (у проекті театру «ДАХ» «Україна містична») на численних світових сценах — у Великобританії, Німеччині, Угорщині, Грузії, Польщі, Росії. «ДахаБраха» руйнує всі стереотипи про «неформат», беручи за основу автентичні народні українські, російські, болгарські пісні і сміливо вплітаючи в них найрізноманітніші ритми й мелодії інших народів.

 

Про авторів

АртПоле , Древо , ДахаБраха

Додав Art-Vertep 13 травня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска