Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Маленький перфоменс про Ірен Роздобудько

20 ЖОВТНЯ 18:30

Книгарня "Є" (вул. Лисенка, 3. м. Золоті ворота)

Я хочу, щоб це був теплий вечір

І. Роздобудько

В понеділок, 20 жовтня о 18.30 в книгарні „Є” тепла (підігріта) тусня за участі

ІРЕН РОЗДОБУДЬКО та її друзів.

Вхід – тільки для повнолітніх :)

Вона колись сказала, що всі діти талановиті, а не талановиті – дорослі. Тоді Ірен – дитина. Цього вечора Ірен безпосередньо і по-дитячому розповість про себе.

Некомерційно про її:

В І Р Ш І – ВПЕРШЕ вона читатиме власні вірші в перекладі відомих поетів – це невідомий факт, але він є – з книжки, яка давно вийшла і забута.

П І С Н І – в паузах між віршами співатиме Ігор Жук. Та чи візьме в руки гітару сама Ірен? Дізнаєтесь там.

Ф І Л Ь М И – ми покажемо уривки кінострічок, які зняли за романами Ірен Роздобудько – “Зів’ялі квіти викидають”, “Таємничий острів”.

К Н И Ж К И – презентуємо нову книжку авторки „Дві хвилини правди”.

Д Р У З І В – В тусні не формальній, теплій (підігрітій )візьмуть участь:

Лариса Денисенко – сучасна українська письменниця.

Ігор Жук – тут у ролі гітариста

Елеонора Сімонова – директор видавництва „Нора-Друк”.

Леся Воронина – дитяча письменниця.

Ахтем Сеітаблаєв – режисер, що екранізував роман „Зів’ялі квіти викидають”.

Марія Матіос – сучасна українська письменниця.

Ірен Роздобудько – письменниця, поетеса. Член Асоціації українських письменників. Народилася в Донецьку, там працювала журналістом та диктором радіогазети. З 1988 року оселилася в Києві. Закінчила факультет журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. В столиці працювала коректором часопису «Сучасність», оглядачем на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, оглядачем у газеті «Всеукраїнські відомості», заступником головного редактора в журналі «Наталі», та журналістом у журналі «Академія». Нині – головний редактор журналу «Караван історій. Україна». Зараз працює над сценаріями для фільмів. За мотивами її книги «Ґудзик» вже знятий фільм; закінчені зйомки за романом “Зів’ялі квіти викидають”. Окрім того авторка часто ілюструє власні книги, а також книги інших авторів. Вона – триразовий лауреат та переможець конкурсу “Коронація Слова” (2000, 2001, 2005 рр.). Здобула міжнародну літературну премію імені князя Юрія Долгорукого (2005), лауреат конкурсу “Книга року” Бі-бі-сі (2006), переможець міжнародного конкурсу дитячої літератури “Портал” (2007) тощо.

Написала збірки віршів: «Штрих на чорній цераті», «Ангели на дротах». Серед романів: «Ескорт у смерть», «Ранковий прибиральник», «Шості двері», «Ґудзик», «Дванадцять або Виховання жінки в умовах, непридатних до життя», «Зів’ялі квіти викидають», «Амулет Паскаля», «Оленіум», «Переформулювання», «Пригоди на невідомому острові» та ін.

Леся Воронина – письменниця, журналістка, перекладачка. Працювала редактором відділу літератури та мистецтва журналу «Україна», у дитячому журналі «Соняшник». Нині – автор та ведуча програм на Радіо Культура. Член Спілки письменників України, член Асоціації Українських письменників. Пише для дітей. Перекладає з польської мови (твори Станіслава Лема, Славоміра Мрожека, Гелени Бехлерової та ін). Лауреат багатьох літературних конкурсів, в тому числі й конкурсу «Книжка року» (2004). Серед основних творів: «Суперагент 000. Нові пригоди», «Прибулець з країни Нямликів» та ін.

Марія Матіос – письменниця, поетеса, український філолог, добровільний народознавець. Деякий час керувала Спілкою письменників Чернівецької області, займалась видавничою справою, була одним із засновників науково-літературного «Буковинського журналу». Дебютувала у журналі «Київ», опублікувавши новелу. Серед віршів такі збірки: «З трави і листя», «Вогонь живиці»,«Сад нетерпіння» та ін. Найбільшу популярність здобули її книжки: «Щоденник страченої», «Нація», «Солодка Даруся» (2004), «Нація. Одкровення.» (2006) тощо. Лауреат Шевченківської премії, переможець конкурсу «Книжка року», перше місце конкурсу «Коронація слова-2007».

Лариса Денисенко – письменниця, адвокат, авторка та ведуча культурологічної програми «Документ +» на телевізійному каналі «1+1». Фахівець із міжнародного публічного права. Кілька років очолювала українське відділення міжнародної неурядової антикорупційної організації Transparency International, працювала на керівних посадах у Міністерстві юстиції України. Мандрувала з виступами на конференціях по всіх континентах світу, крім Австралії. Серед основних творів: «Танці в масках», «24:33:42», «Корпорація ідіотів», «Сарабанда банди сари» та ін. Також авторка дитячих книжок: «Ліза та цюця П.», «Ліза та цюця П. зустрічаються» та ін. Здобула перше місце на конкурсі «Коронація слова-2003», літературну премію Бі-бі-сі 2006 року.

Одна з її книг визнана “Кращою книгою року-2007” за версією журналу “Корреспондент”.

Ахтем Сеітаблаєв – український режисер, актор. В кримсько-татарському академічному театрі в Сімферополі поставив спектаклі «Моє кохання Електра», дипломну роботу за "Бахчисарайським фонтаном" О.С.Пушкіна, "Лісову пісню" за Лесею Українкою, "Браво, Амадео!" (за "Моцартом і Сальєрі" О.С.Пушкіна). Був другим режисером у фільмах Олександра Муратова "Татарський триптих" й Олеся Саніна "Мамай". Працював на "Про-ТВ" другим режисером. Також – режисер кінострічки "Че Гевара" (2008 р.).

Грає в спектаклях "Ромео і Джульєта" Ромео, за що вже здобув премію „Київська пектораль”. За роль Макбета здобув звання лауреата державної премії Криму і заслуженим артистом Криму. Екранізував стрічку за романом Ірен Роздобудько „Зів’ялі квіти викидають”.

Ігор Жук - автор близько 300 пісень, написаних українською та російською мовами, автор радіоспектаклів, дитячої п’єси, і сценаріїв до більше ніж 30 фільмів студії „Київнаукфільм”. Автор трьох найбільших художньо-пізнавальних книжок для дітей, виданих київським видавництвом „Веселка”. Кандидат фізико-математичних наук. Також відомий в оточчях київської інтелігенції як художник, організатор кількох виставок творчого андерграунду, на яких виставляв іноді й власні експозиції. Навчався в майстерні художників Зубченка та Пришедька. Після захисту дисертації – почав працювати дизайнером в комп’ютерній компанії ULYS Systems (Київ).

Шановні журналісти! Не забудьте із собою захопити романтичний настрій.

P.S. І не забувайте, що в Ірен Роздобудько незабаром день народження:)

 

Про авторів

Ірен Роздобудько , Марія Матіос , Лариса Денисенко

Додав Art-Vertep 16 жовтня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска