Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / “Книжковий червень” у Главреді

02 ЛИПНЯ 11:00

“Главред-медіа” (вул. Стрітенська, 2/8)

КНИЖКОВИЙ ЧЕРВЕНЬ У ГЛАВРЕДІ ПРЕДСТАВЛЯЄ:

Персона місяця: Галина Вдовиченко - переможець літературного конкурсу „Коронація слова 2009”

Подія місяця: Фестиваль національних літератур України на „Країні мрій”

Книжка травня: „Сни Ганса Християна” – переможець VI Міжнародного конкурсу «Мистецтво книги» у номінації «Книга для дітей та юнацтва»

У четвер, 2 липня, об 11-00 в прес-центрі “Главред-медіа” (вул. Стрітенська, 2/8) відбудеться “Книжковий червень” ? чергова зустріч у рамках “Книжкових сезонів”.

Акредитовані журналісти отримають подарунки від організатора літературного конкурсу „Коронація слова” компанії

„Крафт Фудз Україна”

Учасники зустрічі:

? Галина Вдовиченко ? журналістка, заступник головного редактора газети „Високий замок”; письменниця, переможниця конкурсу „Коронація слова” – 2009; володарка другої премії у рейтингу „Краща українська книга” за версією журналу „Кореспондент”

? Леся Воронина – відома письменниця, автор книги „Сни Ганса Християна”

? Катерина Штанко – художниця, яка створила ілюстрації до книги „Сни Ганса Християна”

? Представники літератури етнічних спільнот України

Модератори ? головні редактори газети “Друг читача” Брати Капранови

ПЕРСОНА ЧЕРВНЯ:

Галина Вдовиченко – переможниця конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та прісенної лірики про кохання „Коронація слова”

4 червня у столичному театрі ім. Франка відбулася церемонія нагородження лауреатів всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики про кохання „Коронація слова”. Перемогу у номінації „Романии” цього престижного конкурсу здобула львів’янка Галина Вдовиченко з романом „Замок Гербуртів”. Минулого року дебютний роман письменниці „Пів’яблука” також був відзначений на „Коронації”, але перемоги не здобув. Однак цього року читачі журналу „Кореспондент” присудили роману „Пів’яблука” друге місце у номінації „Белетристика” (результати рейтингу були оголошені 25 червня).

За що письменницю так люблять читачі, у чому секрет її успіху, про що йдеться у романі-переможці „Коронації слова”, який вийде до Львівського Форуму – запитайте у Галини Вдовиченко під час „Книжкового червня”

ПОДІЯ ЧЕРВНЯ:

Вперше в історії - Фестиваль національних літератур України на „Країні мрій”

Україна – багатонаціональна держава. На її території мешкають та творять власну культуру не лише українці, а й інші народності. Організатори літературної частини „Країни мрій” не оминули їх своєю увагою – тому на Співочому полі у Києві цього року було представлено національні літератури – вперше за всю історію України:

Література гагаузів (тюркський народ, представники якого мешкають, окрім України, на території Молдови, Туреччини, Греції, Туркменістані, Білорусі, Естонії, Грузії та інших країн; загальна чисельність гагаузів у світі – 250 000 осіб),

Література кримських татар (близько 270 тисяч кримських татар мешкають в Україні, представники народу живуть також у Туреччині, Болгарії, Румунії, Узбекистані, Росії),

Література греків та урумів (урумами прийнято називати тюркомовних греків).

Під час „Книжкового червня” ви матимете змогу поспілкуватися з митцями представниками літератур цих народностей, дізнатися про літературні процеси, які залишається поза увагою української публіки.

КНИЖКА ЧЕРВНЯ:

„Сни Ганса Християна” - переможець VI Міжнародного конкурсу «Мистецтво книги» у номінації «Книга для дітей та юнацтва»

Ідея книги виникла, як стверджує шеф-редактор видавництва «Грані-Т» Діана Клочко, на дружніх посиденьках у кав'ярні разом із Лесею Ворониною та Катериною Штанко. В цей чарівний вечір було вирішено поєднати чудові ілюстрації, створені пані Катериною, із текстами казок Андерсена, які письменниця Леся Воронина творчо переосмислила для дітей. А виконавцем ідей стала верстальниця та дизайнер Ольга Даниленко, яка з відвагою кинулася у чарівний світ лісових тролів, слимачків, янголів та ельфів, щоб впорядкувати дрібних і не дуже персонажів на сторінках книги й створити унікальний та неповторний дизайн.

Поспілкуватися з автором цієї казкової книжки, відомою письменницею Лесею Ворониною та художницею Катериною Штанко, яка створила чарівні ілюстрації до неї, можна буде під час „Книжкового червня”.

Проект “Книжкові сезони” ? канал постійного зв’язку між персонами, причетними до літературного життя країни та громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук! Живе спілкування з авторами найрезонансніших книжок та організаторами найбільших книжкових подій. Анонси найважливіших. Віднині ви ? в курсі книжкового життя України. “Книжкові сезони” проходять щомісяця у прес-центрі “Главред-медіа”.

 

Про авторів

Галина Вдовиченко

Додав Art-Vertep 27 червня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска