Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Мандруючі сни: Польський театр 2012

10-13 ТРАВНЯ

Площа під Аркою Воз’єднання (Володимирський узвіз, 2)

10 та 11 травня (19:00) Театр Снів “Кімната”

12 та 13 травня (21:00) Театр Бюро Подорожей „Carmen Funebre”

Протягом кількох днів у двох найбільших українських містах - Києві та Донецьку - відбудуться вистави просто неба від відомих польських вуличних театрів - гданського Театру Снів із виставою “Кімната” та познанського театру Бюро Подорожей із „Carmen Funebre”. Дивовижні світлові ефекти, вогонь, вражаюча музика у поєднанні із вишуканою драматургією та захопливою грою акторів дивуватимуть українського глядача на відкритих майданчиках міста.

Театр Бюро Подорожей (Biuro Podr??y) заснований у 1988 році режисером Павлом Шкотаком. Репертуар театру включає чотирнадцять оригінальних вистав, серед яких вісім - під відкритим небом (зокрема, «Carmen Funebre» - володар Першої відзнаки, Нагороди критиків та Нагороди Гамада в Единбурзі, а також Гран-прі Театрального фестивалю в Афінах). Географія виступів театру нараховує 46 країн на 5 континентах. В тому числі, у вересні 2011 року Театр показав киянам футуристичну виставу за творами Станіслава Лема «Планета Лем».

Carmen Funebre (реж. Павел Шкотак):

Натхненням для Carmen Funebre, створеної 1994 року, стало посилення етнічних конфліктів та війна у Боснії. Працюючи над виставою, колектив Театру зустрічався з біженцями з колишньої Югославії. Їх розповіді сприяли створенню універсальних метафор, що описують долю вигнанців. У Carmen Funebre театр «Бюро Подорожей» використовує вогонь, світлові ефекти та вражаючу музику.

Театр Снів (Teatr Sn?w), заснований 1986 року, вважається одним з найцікавіших польських вуличних театрів. Намагаючись не пропустити жодного фестивалю, Театр об’їздив всі куточки Польщі, Чехії, Бельгії, Голандії, Іспанії, Італії та Німеччини. Його вистави неодноразово відзначали на різноманітних фестивалях і конкурсах.

Кімната (реж. Зджіслав Гурський)

Дивовижна кімната знаходиться на кордоні марень і реальності. Її мешканець абсолютно не такий як ми, він більший за нас і світ його теж більший. Він виглядає абсолютно безпорадним і самотнім, але до своїх монотонних щоденних клопотів ставиться з непідробним інтересом, в той же час пильно спостерігаючи за тим, що відбувається навколо. Мріючи про кохання не помічає ту, яка турбується про нього, організовує його життя й часом (можливо, не тільки уві сні) стає його парою. Могла б нею бути. Якщо б він її зауважив..

Польський Інститут у Києві - тел: (044) 288 03 04 olena.zoc@instytutpolski.org web:www.polinst.kiev.ua

 

Про авторів

Польський Інститут у Києві

Додав Настічка 06 травня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска