Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Моноспектакль «Терновими шляхами» на вірші Тараса Шевченка і Сергія Єсеніна

23 КВІТНЯ 20:00

Фестиваль-ресторація "Диван", пл.Бессарабська, 2
вхід вільний

23 квітня (вівторок) в 20:00 у фестиваль-ресторації відбудеться моноспектакль під назвою «Терновими шляхами», на вірші Тараса Шевченка і Сергія Єсеніна.

Що вперше поєднало цих двох відомих особистостей у межах одного театрального дійства? Кожен з них мав свої витоки, корені із селянського середовища – скарбниці багатовікової народної мудрості. Вони стали кращими поетичними піснярами за своєї доби і залишаються до сьогодні кращими поетами у мільйонах сердець своїх народів – України і Росії.

Живе, сучасне прочитання поетичного спадку Великого Кобзаря бринить правдивою струною туги і надії на краще життя нащадків славної козацької доби.

Для багатьох буде несподіванкою почути маловідомі факти, що поєднали Сергія Єсеніна з Україною в житті і поезії. Рукописи не гоять – тому з раніше невідомого широкому загалу уривка поеми «Гуляйполе» звучать єсенінські слова про героїчні козацькі часи гетьманського Запоріжжя, про витоки громадянської війни страшної Жовтневої доби…

Своє творче і навіть власне життя ці поети поклали на вівтар Храму Служіння своїм народам, виборюючи право простих людей жити вільними на своїй землі.

Цим спектаклем підтверджується думка, що діалог між українською і російською культурами у сучасному світі повинен розвиватися на рівноправних теренах мистецтва, історії, гуманітарних наук свідомими представниками творчої інтелігенції.

На початку і у перерві виступають кобзар, молоді київські поети, кожен з яких декламує свої вірші українською та російською мовами.

Декламація віршів, коментарі у моноспектаклі виконуються рідними мовами поетів: Тараса Шевченка, Сергія Єсеніна.

 

Про авторів

Фестиваль-ресторація "Диван" , Тарас Шевченко

Додав nady 05 квітня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска