Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / У PinchukArtCentre пройде третя Літературна ніч

24 ЧЕРВНЯ 21.00

PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, блок А)
вхід вільний

У п'ятницю, 24 червня 2011, у київському центрі сучасного мистецтва PinchukArtCentre пройде третя Літературна ніч Новітнє мистецтво і література: територія контакту — 3.

Захід розпочнеться о 21:00 на другому поверсі PinchukArtCentre у залі з роботами Олафура Еліассона. У цей день арт-центр буде працювати до 23:00. Вхід вільний.

Метою акції є ініціювання діалогу між мистецтвом і літературою, демонстрація художніх творів у літературному контексті і створення особливого погляду на представлені роботи художників. Акції проходять із залученням українських літераторів і культурних установ.

У проекті беруть участь: український письменник Юрій Іздрик, поетеса Богдана Матіяш, ведучий телеканалу СТБ Григорій Решетник та хореографічний дует The Dreams.

У рамках акції нове звучання отримає класичний твір одного із найвпливовіших поетів ХХ століття, нобелівського лауреата Т.С. Еліота. Його Пісня любові Дж. Альфреда Пруфрока, яка перегукується з роботою Олафура Еліассона Твій сліпий рух, прозвучить в інтерпретації відомого телеведучого

Григорія Решетника.

Також відбудеться спільний експериментальний перформанс учасників телевізійного шоу Україна має талант хореографічного дуету (м. Київ) та Григорія Решетника, заснований на філософської казці Г.Х. Андерсена , який, як зазначають у PinchukArtCentre, відкриє новий вимір у сприйнятті роботи Олафура Еліассона Твоя невизначена тінь.

Юрій Іздрик та Богдана Матіяш прочитають власні твори і проведуть разом із відвідувачами загальну медитативну бесіду на тему краси, сприйняття і створення мистецтва в залі з роботою Олафура Еліассона Краса.

Новітнє мистецтво і література: територія контакту — 3 — це вже четверта літературна ніч, що проходить у рамках освітньої програми PinchukArtCentre. Перша літературно-мистецька акція, організована арт-центром спільно із ГОГОЛЬFEST і Любком Дерешем, пройшла у рамках виставки Сексуальність і трансцендентність. Другу арт-центр провів спільно з ЦСМ Дах. Під час події класичні тексти, які надихнули номінантів премії Future Generation Art Prize, отримали нове прочитання і вирази акторами театру Дах. Третя дала нове прочитання роботам китайського філософа Сунь-Цзи, які надихнули Даміана Ортегу, створила поетичне переосмислення проекту Василя Цаголова У страху очі великі, а також представила поетичні та музичні портрети південноафриканської художниці Кендіс Брайтц, створені в рамках її українського проекту Портрет художника, Київ.

 

Про авторів

Pinchuk ArtCentre

Додав OksanaY 21 червня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска