Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Презентація книг Тимофія Гавриліва "Шкіц філософії сум"яття" і "Потяг надій та інші залізничні сполучення"

07 ГРУДНЯ 14:00

Інститут філології КНУ імені Тараса Шевченка, ауд. 63
Вхід вільний

За підтримки АВСТРІЙСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО ФОРУМУ в Києві відбудеться презентація книг ТИМОФІЯ ГАВРИЛОВА «Шкіц філософії сум'яття. Австрійська література у XIX і XX сторіччях» (Львів: «ВНТЛ-Класика», 2011) та антології «Потяг надій та інші залізничні сполучення» (Львів: ВНТЛ- Класика, 2011).

У книжці "Шкіц філософії сум'яття. Австрійська література у XIX і XX сторіччях» на прикладі вибраних життєписів і творів відомих, а також малознаних українському читачеві авторів здійснено спробу зашкіцувати історію австрійської літератури ХІХ і ХХ сторіч. "Укладаючи цю книжку, автор керувався думкою, що оповідь про австрійську літературу і її творців може бути не менш цікавою, ніж сама ця література, і водночас достеменною. Визначальною рисою "австрійського саду" завше було сум’яття - його намагалися розвіяти вальсами й оперетками так само, як "перетвореннями" й "вибухами", про які згадує, досліджуючи віденський fin-de-siecle, Карл Еміль Шорстке.

Антологія «Потяг надій та інші залізничні сполучення» присвячена 150-річному ювілеєві першій на території сучасної України залізниці, з якою пов’язувалися великі надії на модернізацію, поступ і культурний трансфер. Під однією обкладинкою зібрано «залізничні тексти» українських, австрійських та польських письменників, що охоплюють час у понад сторіччя (Іван Франко, Франц Кафка, Богдан-Ігор Антонич, Юліан Тувім, Наталка Білоцерківець, Іван Малкович, Євгенія Кононенко, Юрій Іздрик, Віктор Неборак, Маріанна Кіяновська, Сергій Жадан та багато інших).

 

Про авторів

Австрійський культурний форум Oesterreichisches Kulturforum

Додав Maryana_OEKF 24 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска