Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Культурна ініціатива Play Me, I’m Yours або «Зіграй на мені – я твоє»

18-29 ЧЕРВНЯ

Софіївська площа, Ботанічний сад, Пейзажна алея, Андріївський Узвіз, Парк Слави, Оболонська набережна та ін.

Нью-Йорк, Сідней, Сан-Франциско, Париж, Мюнхен  ... а відтепер і Київ! Вперше Україна долучиться до міжнародної культурної ініціативи -  з 18 по 29 червня Київ стане світовою культурною столицею, де зазвучать одночасно близько 20 фортепіано, зіграти на яких зможе кожен бажаючий, а за подією стежитиме у режимі on-line уся міжнародна спільнота.

Play Me, I’m Yours або «Зіграй на мені – я твоє» - міжнародна культурна ініціатива, заснована сучасним британським митцем Люком Жерамом у 2008 році. З того часу Play Me, I’m Yours гастролює ключовими містами світу. «Вуличні» фортепіано звучали вже у 43-х містах, а в імпровізованих концертах взяли участь близько 6 млн. чоловік.

«Я спостерігав за подіями в Україні, бачив як люди із захопленням підтримують формат вуличного фортепіано. У проекті присутній дух свободи, адже інструмент як чистий аркуш для художника - ти можеш виразити себе як завгодно за допомогою музики та мистецтва», - коментує засновник Люк Жерам.

Всі інструменти, що братимуть участь у проекті в Києві, стануть унікальними витворами мистецтва. Вони будуть розписані молодими українськими художниками з різних куточків України, серед яких Оля Андронова, Міхалич,Марія Куліковська, Іван Михайлов, арт-група «Шапка» та інші.

Арт-піаніно будуть розміщені у найпопулярніших серед городян та гостей столиці місцях, таких як Софіївська площа, Ботанічний сад, Пейзажна алея, Андріївський Узвіз, Парк Слави, Оболонська набережна тощо. Повний перелік розміщень буде оприлюднений згодом на офіційній сторінці  у Facebook. По завершенні проекту всі музичні інструменти будуть продані на благодійному аукціоні, кошти з якого підуть на гранти для молодих музикантів та підтримку дитячих музичних закладів .

В рамках культурної ініціативи планується проведення концертів, театральних постановок, танцювальних перформансів та майстер-класів. Проект Play Me, I’m Yours в Україні підтримав відомий український музикант, піаніст, автор сольного проекту PianoБой Дмитро Шуров, який виступить на урочистому відкритті проекту на одній з центральних площ міста. Завершиться ж проект гала-концертом на Софіївській площі - на сцені одночасно зіграють на всіх інструментах.

Хоч Україна і вперше бере участь у авторському проекті Play Me, I’m Yours, вуличні піаніно для нас не дивина. Масштабною мистецькою акцією  організатори хочуть привернути увагу до Києва як до прогресивного міста с високою культурою та туристичного центру, де проходять цікаві неординарні події. За правилами проекту з кожного місця події ведеться он-лайн трансляція. Таким чином міжнародна спільнота PMIY на офіційному сайті проекту та в офіційних соціальних мережах  буде спостерігати за тим,що відбуватиметься в столиці України.

Організатори Play Me, I’m Yours у Києві  запрошують українців долучитися до його реалізації. Зробити це можливо, наприклад, надавши своє фортепіано для участі у події або перерахувати кошти на Спільнокошті (http://biggggidea.com/project/565/). Всі доброчинці отримають подарунки-подяки залежно від суми внеску, а саме: електронну листівку-подяку, диск із музичною добіркою, дизайнерські магніти із зображенням піаніно в Києві, авторські футболки Play Me I'm Yours, майстер-клас з живопису від одного з художників - партнерів проекту, а найщедрішим благочинцям дістанеться авторське піаніно.

______________________________________________________________________

Офіційна сторінка Play Me, I’m Yours в Україні 

Звернення засновника Play Me, I’m Yours Люка Жерама до Українців 

Офіційна сторінка проекту Play Me, I’m Yours в світі

                                              

 

Про авторів

Play Me, I’m Yours або «Зіграй на мені – я твоє»

Додав nady 27 квітня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска