Увійти · Зареєструватися

Київ / Літературно-музичний перфоманс за одноіменним оповіданням Юрія Андруховича «Альберт, або Найвища форма страти»

31 ТРАВНЯ 20:00

Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 10-12
Придбати квитки: http://parter.ua/ua/event/42/79/5084.html

31 травня в Мистецькому Арсеналі(вул. Лаврська, 10-12) на численні прохання глядачів знову зіграють театрально-літературно-музично-мультимедійний перформанс "Альберт, або Найвища форма страти" за участю:

  • Юрія Андруховича – текст, голос
  • Уляни Горбачевської – голос 
  • Марка Токара – контрабас, голос
  • Анатолія Бєлова – графіка
  • vj group «CUBE» – відео |
  • Віктора Новожилова – звук

Ідея проекту – Оля Михайлюк, агенція «АртПоле»

Трейлер вистави: https://www.youtube.com/watch?v=bzNlLKX-C30

Вистава «Альберт» створена за однойменним оповіданням Юрія Андруховича. У центрі дійства – історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров’ю угода чомусь не спрацювала – й певного осіннього дня року 1641-го його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок.

Вистава «Альберт, або найвища форма страти»за його новим твором — це гра слів, інтонацій, жестів, що виникає у відчайдушній, ризикованій і водночас гармонійній взаємодії з чудовими музикантами — контрабасистом Марком Токарем і співачкою Уляною Горбачевською. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графікою Анатолія Бєлова, що оживає під час вистави завдяки роботі vj group «CUBE».

Прем’єрні покази вистави відбулися на знакових українських фестивалях – АртПоле, MeridianCzernowitzта ГогольFest, крім того«Альберта» вже побачили в  Івано-Франківську, Тернополі, Запоріжжі, Одесі та Львові. Тур тривав навіть у найскладніші для країни часи.

«Ми не скасували жодної вистави в жодному з міст ще й тому, що тим, хто стріляв по наших друзях у центрі Києва, йшлося саме про скасування – вистав, життів, людської гідності, відваги, творчості, опору», –  говорить Юрій Андрухович.

Учасники постановки, створеної більше року тому, навіть не уявляли наскільки він перегукуватиметься з трагічно-героїчними подіями цієї весни. Історія не втратила актуальності і зараз. Адже оповідь про Альберта розіграна в дусі середньовічного мораліте, залишає у фіналі знаки запитання, що стають знаками надії. «Здавалось би, пройшли вогонь і воду… Проте, останній день весни нас знову зустрічає зі знаками запитання. Випробування продовжуються», – констатує автор ідеї проекту Оля Михайлюк.
 

 

 

Про авторів

Юрій Андрухович

Додав nady 26 травня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска