Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / ЕЛЕКТРОАКУСТИКА – 2008

25 ТРАВНЯ 19:00

«МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ» (Київ, вул. Січневого Повстання 30)


ЕЛЕКТРОАКУСТИКА – міжнародний проект електроакустичної музики (діє з 2003 року за підтримки фестивалів сучасної музики «Прем'єри сезону», «Форум музики молодих» та «КиївМузикФест», куратор – Алла Загайкевич), що об'єднує музикантів різних напрямків сучасної електронної музики – композиторів академічної електроакустики, виконавців нової імпровізаційної та експерименальної електронної музики. На концертах ЕЛЕКТРОАКУСТИКИ в Києві вперше прозвучали твори композиторів французського інституту INA GRM Люка Феррарі, Жан-Клода Ріссе, Крістіан Занесі (ЕЛЕКТРОАКУСТИКА - 2003), відбулися виступи з електроакустчними програмами відомих українських виконавців: київського піаніста Євгена Громова, одеського ансамблю сучасної музики “Фрески” (Електроакустика – 2005). Вже стало традицією поєднувати в межах проекту виконання академічних концертних електроакустичних творів та електроакустичних перформансів за участю музикантів, акторів, виконавців сучасного балету (постійний учасник проекту – Танцлабораторіум Лариси Венедиктової). Відбулися прем’єри великих електроакустичних перформансів відомого київського композитора Данили Перцова (опера в семи наближеннях “Virginalia» та електроакустичний перформанс «Ketsalkoatl»).

Особливе місце в історії проекту мав концерт відомого київського музиканта Олекандра Нестерова (1954 – 2005) «Добре препарований клавір» (ЕЛЕКТРОАКУСТИКА - 2003). ЕЛЕКТРОАКУСТИКА – 2008 присвячена ІМПРОВІЗАЦІЇ. В проекті беруть участь музиканти нової імпровізаційної та експериментальної електронної музики. Особливо очікуємо на виступ одного з найяскравіших віолончелістів – імпровізаторів Європи – Владислава Макарова.

Програма

Імпровізаційна електроакустична музика

1. Юрій Яремчук, саксофони (Львів), Андрій Орел , гітара (Львів), Андрій Кириченко, електроніка
2. VENEZIA-VISION Владислав Макаров, віолончель (Смоленськ, Росія), Алла Загайкевич, електроніка (Київ)
3. Імпровізаційний електроакустичний сейшн

Електронні перформанси

  • Micktu (ex First8) (Харків)
  • The Moglass (Харків)
  • Дмитро Ніколаєнко (Дніпропетровськ)
  • Андрій Кириченко (Харків)
  • PDTА (Київ), Вадим Йович (Дніпропетровськ) – відеопроекція
  • Звукорежисер Олекандр Курій (Київ)

Інформація про учасників

Юрій Яремчук, саксофони, бас-кларнет (Львів)

Яскравий виконавець (сопрано і тенор саксофони, кларнет, бас-кларнет), представник радикальних форм на духових інструментах в області композиції та імпровізації. Стилістичні уподобання: джаз і джаз-рок, фрі-джаз та нова імпровізаційна музика.

Виступав з багатьма джазовими музикантами Швейцарії, США, Германії, Великобританії, Литви. Постійний учасник проектів Олександра Нестерова, та Сєргєя Лєтова. Учасник численних джазових фестивалів, акцій, хеппіненгів, фестивалів нової імпровізаційної музики.

http://www.letov.ru/Yaremchuk/

Андрій Орел, гітара (Львів), (нар. 1981).

Розпочав виконавську діяльність в дуеті імпровізаційної музики з Юрієм Яремчуком. Виступав на фестивалі Audio Art (Краків) у складі YZO Ensemble Юрія Яремчука. Пише статті та огляди про сучасну музику (публікувався в незалежних часописах "Аутсайдер" і "Гуркіт").

Свої виступи Юрій Яремчук та Андрій Орел називають "неідіоматичною вільною імпровізацією», що має на меті вибудову «музики організованих випадковостей".

Владислав Макаров, віолончель (Росія, Смоленськ),

Владислав Макаров – яскравий представник сучасної альтернативної культури, експресивний музикант та живописець. Його безкомпромісний творчий метод впізнається, як в спонтанних енергійних диссонансах віолончелі, так і в надзвичайно виразному живопиcі.

Народився у 1950 році, живе та працює в Смолєнску.

Владислав Макаров - перший виконавець нової імпровізаційної музики та теренах Радянського Союзу. З 1977 р. займається абстрактним живописом, беручи участь у найбільших форумах альтернативного мистецтва в СРСР та Європі. З 1979 р. виступає в якості віолончеліста-імпровізатора. Розробляє власний метод структурної імпровізації. В різний час співпрацював з такими російськими та зарубіжними музикантами, як - Сєргєй Курьохін, Алєксандр Кондрашкін, Сєргєй Лєтов, Валентина Пономарьова, Сайнхо, Валерій Дудкін, Міхаіл Юденич, Наталья Пшеничникова, Ігор Захаров, Олександр Нестеров (1954-2005), Юрій Зморович, Юрій Яремчук, Вячеслав Гайворонський, Едуард Сивков, Алєксєй Айгі, Андрій Соловйов, Алєксєй Борисов, Ніколай Рубанов, Джон Фішер, Фред Фріт, Генрі Кайзер, Грег Гудман, Джим Менезіс, ЛаДонна Сміт, Шеллі Хірш (США), Елтон Дін та інші.

http://www.letov.ru/makarov.html

Алла Загайкевич, електроніка (Київ)

Алла Загайкевич – композитор, що поєднує роботу в академічних концертних жанрах (симфонічна, камерна, електроакустична музика, камерна опера,) та в сучасних мультидисциплінарних проектах (аудіо-візуальні інсталяції, перформанси, музика до кінофільмів). В електроакустичних перформансах виступає з музикантами нової імпровізаційної музики (Сергій Охрімчук, Наталка Половинка, тріо САТ).

Навчалася в Києві (клас композитора Ю. Іщенка) та Парижі (інститут IRCAM), брала участь в багатьох міжнародних проектах та фестивалях сучасної музики в Україні, Франції, Швеції, Японії, Китаї, Росії, Чехії, Литві, Канаді, Німеччині.

З середини 90-их років активно пропагує академічну електронну музику в Україні, співпрацює з музикантами експериментальної електронної музики (Nexsound, KVITNU). З 1997 р. викладає електроакустичну композицію в Національній музичній академії України, є куратором міжнародних проектів електронної музики «Електроакустика», «ЕМ-візія».

Виступ з Владиславом Макаровим є спільною «імпровізаційною композицією» VENEZIA-VISION, імпровізаційною версією композиції Venezia для віолончелі та електроніки.

Micktu (ex First8) (Харків)

Електронний проект молодого харківського музиканта Михайла Турутанова.

Він розпочав музичну діяльність у 2003 році, беручи участь в різноманітних рок- та метал- проектах в якості гітариста (хоча основний інструмент виконавця - фортепіано), поступово все більше занурюючись в електронну музику. Після низки експериментів в різних жанрах (trip-hop, darkwave, IDM), відкриває для себе світ glitch, click'n'cuts та electroacoustics, де знаходить для себе невичерпний простір електронної музики. Його 4-трекова збірка “in tune", видана на лейблі Nexsound у 2005 році, була першим вагомим доробком нового жанру. Можна також відмітити вплив на музиканта post-rock та певний інтерес до experimental pop music. Однак, найважливішим для себе Micktu вважає пошук власного виконавського стилю, неповторного та органічного.

The Moglass (Харків)

«The Moglass»- імпровізаційне тріо з Харкова , яке вже більше десяти років взаємодіє зі світом навколо себе, створюючи свій персональний фольклор за допомогою музичних інструментів . Необхідна для цього потужність береться з арсеналу рок -музики - від електрогітар, басів та синтезаторів. Притаманна такій взаємодії тілесність знаходить себе в використанні духових та голосу. А дослідницька жага примушує додавати записи найрізноманітніших звуків, колись почутих і задокументованих, які доповнюють, а часом і ведуть поточний ключ та настрій імпровізації. Важливою умовою гри стає те, що учасники гурту - Володимир Бовтенко, який здебільшого грає на духових (саксофон , кларнет ) та басах , Юрко Кулішенко , гітарист та збирач звуків, і Олег Ковальчук, що за синтезаторами і мікшером - постійно намагаються відкрити для себе нові інструменти , а вже знайомі, - підсилити, обробити або модифікувити фізично до ступеню, коли кожна зустріч з ними стає новою .

Вибрана дискографія: «Телеграфні стовпи , що йдуть ген , стають все менше та менше» (2003), «Pallcast» (2004), «Sparrow Juice» (2006), «Nezvanova Nova I&II» (2008).

Дмитро Ніколаєнко, електроніка (Дніпропетровськ)

Дмитро Ніколаєнко — графічний дизайнер, музикант, промоутер та ді-джей з Дніпропетровська. У 1999 почав займатися діджеїнгом, з того часу по цей день грає детройт та експериментальне техно. З 1999 по 2002 — автор та ведучий програми про електроніку на «Новому радіо», резидент нічного клубу «Плотина». У 2004 році почав писати власну музику. 2005 заснував проект «Template».

Музика Дмитра це конструкції із семплування та запетльовування звуків акустичних інструментів та радянських синтезаторів; це спроба дослідити і передати за допомогою сучасного підходу та електронних інструментів романтичну атмосферу мистецтва 60-х.

Андрій Кириченко, електроніка (Харків)

Серед прихильників експериментальної музики в Україні та за кордоном загальновідомий як теле- та радіо-діджей, автор проектів Critikal, Sidhartha, NEX, засновник і співпродюсер лейблу Nexsound. Завдяки вагомому вкладу в розвиток електронної сцени України та надзвичайно цікавим експериментам у сфері електроакустики Андрій Кириченко відомий як один із найцікавіших та найупливовіших музикантів Східної Європи. Регулярно виступає майже на всіх найбільших фестивалях експериментальної музики Західної та Східної Європи, під різними творчими псевдонімами створив більш ніж 16 альбомів, брав участь у більш ніж 20 компіляціях лейблів по всьому світу, співпрацював з такими метрами сучасної експериментальної електроніки, як Франциско Лопез, Кім Касконе та Джейсон Кан.

PDTA (Київ), відео-арт

Одна з перших vj-команд в Україні, в яку входять: Олексій Тищенко, Ганна Нароніна, Макс Побережський та Олексій Дудко.

Четверо представників київської арт-тусовки, об'єднаних загальним захопленням візуальним мистецтвом. Проект, що традиційно виступає як на андерграундних заходах, так і на великих комерційних акціях. На рахунку PDTA презентація своїх візуальних робіт у Латвії, Вірменії, Росії, Польщі й Україні.

Вадим Йович (Дніпропетровськ), відео-арт

Поєднує артистичну діяльність в кіно, музиці та відеоарті з професійною роботою лікаря-психіатра (нині – завідуючий відділенням для пацієнтів з тяжкими психічними розладами Дніпропетровської обласної психіатричної лікарні).

З 2002 року знімає кіно ( сценарист, режисер, оператор та монтажер своїх фільмів). Серед робіт повнометражні художні фільми: «Кам'яний Острів» (2004), «Ілюзія існування» (2006), короткометражні фільми «The Main History Emili» (2003), «Мистецькі Zтрави» (2004-2006), «Я шукаю …» (2007).Фільми В. Йовича брали участь в міжнародних кінофестивалях: МКФ «Молодість» (2005-2007), VI МКФ «КіноЯлта» (2006) , фестивалі «Мобільне кіно від DJUICE» ( 2007). В якості відео-артиста співпрацював з гуртами "Хамерман знищуе віруси" (Суми), "иДМГ" (Дніпропетровськ), "Вертеп" (Дніпропетровськ), Олександром Вородєєвим (Дніпропетровськ), Аллою Загайкевич (Київ)

Звукорежисер Олекандр Курій (Київ)

Звукорежисер, композитор. Незмінний учасник найскладніших електроакустичних проектів у Києві (Час Простір Музика, 2000, Електроакустика, 2003, 2005, 2007, ЕМ-візія 2005, 2007та інших). Звукорежисер Київського театру драми та комедії. Постійно співпрацює з режисерами Д.Богомазовим, Ю. Одиноким, леареат театральної премії Київська Пектораль в якості композитора театральної музики.

 

Про авторів

Фестиваль ГОГОЛЬFEST , Andrey Kiritchenko , Вадим Йович , Nikolaienko , Template

Додав Art-Vertep 07 травня 2008

Коментарi

sestry-gaievi
25 лютого 2008

Лялька ОЛЕНКА-КОЛЬОРОВА

Лялька Оленка має неаби-яку здатність до усіляких вигадувань і чудернацьких вчинків! По-перше, ця ляля завжди має гарний настрій, вона не жалкує ділитися з ним, тож має багато друзів. По-друге, Оленка-Кольорова , так би мовити «турист зі стажем», в яких тільки краях вона не була, і що тільки не бачила! Чудернацькі, а іноді, навіть неможливі пригоди трапляються з нею.
Ця лялечка має ще одну дуже характерну, майже неповторну рису – це її одяг!!!!!!
На перший погляд, нічого особливого не трапдяється коли ви її бачите! Особливість полягає тільки в тому, що угледіти Оленку-Кольорову ми зможете вже за один, а то і два кілометри, і зір тут ні до чого! Її одяг точнісінько передає її настрій : яскравий жовтий, червоний, зелений, рожевий, салатовий – ці кольори майже світяться від своєї яскравості!
Якщо ви захочите завітати до цієї лялечки в гості на каву, або смачні горішки – тримайтеся міцніше, бо до таких відвідин треба готуватись ретельно! Ні, не бійтеся, страшного нічого не станеться, але тільки-но ви відчинете двері, як неаби-який контраст із зовнішнім середовищем вразить вас в саме серце! І тут понесеться все у яскравому коловороті, бо Оленка-Кольорова сама дивовижна співрозмовниця. Її розповіді переплітаються з різними штуками, показом нереального, тобто надреального одягу, з розмахуванням рук і ніг!
Отака от ця дивовижна і неповторна лялька Оленка-Кольрова!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска