Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / «Книжковий червень»

02 ЛИПНЯ 11:00

м. Київ, прес-центр інформаційної аґенції «Главред-Медіа», вул. Стрітенська, 2/8

“Книжковий червень” ─ чергова зустріч у рамках “Книжкових сезонів”.

Персона червня: Володимир Лис ─ переможець Всеукраїнського конкурсу “Коронація слова ─ 2008” у номінації “Романи”
Подія червня: Українські письменники у “Країні мрій”
Книжка червня: “Тартак” Даніеля Одія

Усі акредитовані журналісти отримають книгу “Тартак” видавництва “Книги-ХХІ” та подарунки від партнера “Книжкового червня” ─ компанії “Крафт Фудз Україна”

Учасники зустрічі:

  • Володимир Лис ─ журналіст, письменник, переможець Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв та п’єс “Коронація слова ─ 2008” у номінації “Романи”
  • Мирослава Сапко ─ модератор сайту “Гоголівська академія”, організатор літературної “Країни мрій”
  • Олександр Бойченко ─ перекладач книги “Тартак” Даніеля Одія українською мовою
  • Василь Дроняк ─ директор видавництва “Книги ХХІ”
  • Модератори ─ головні редактори газети “Друг читача” Брати Капранови

Персона червня:

Володимир Лис ─ переможець “Коронації слова ─ 2008” у номінації “Романи”

Журналіст, драматург та прозаїк Володимир Лис має незвичайне хобі ─ прогнозування погоди. Тому письменник широковідомий як “народний синоптик Волині” ─ його прогнози погоди, зроблені на підставі власних спостережень за природою, зазвичай правдиві.

У літературних колах Володимира Лиса також знають добре ─ за талановитими творами та співпрацею з відомими українськими видавництвами. Серед його книжок ─ “Айстри на зрубі”(1991), “Романа” (2001), “Маска”(2002), “Продавець долі” (2002), “Суддя”(2005), “Камінь посеред саду” (2006), “Володимир Лис про Сократа, Данила Галицького, Фернандо Магеллана, Ісаака Ньютона, сестер Бронте”, які виходили у “Факті”, “Кальварії” “Гранях-Т”. Переможець Республіканського конкурсу творів про молодь, лауреат Першої премії Всеукраїнського конкурсу оригінальної радіоп’єси “Відродимо забутий жанр”, тричі дипломант “Коронації слова”(у 2000, 2001 та 2003 роках).

Для чого достатньо відомому письменнику брати участь у “Коронації слова”? Про що йдеться у романі “Острів Сильвестра” ─ переможці “Коронації слова ─ 2008”? Про все, що вас цікавить, дізнайтеся особисто від Володимира Лиса під час “Книжкового червня”.

Подія червня:

Українські письменники вперше на “Країні мрій”

21-22 червня у Києві вп’яте відбувся етнофестиваль “Країна мрій”. Уперше за весь час проведення фестивалю на Співочому полі можна було зустріти не лише гончарів, ковалів, різьбярів, вишивальників, але й майстрів слова.

На початку Алеї майстрів діяв книжковий ярмарок, на якому можна було придбати українську книжку. На подвір’ї музею Івана Гончара була розміщена велика літературна сцена, поміж книжковими стендами ─ дві малі: біля возу та біля криниці. На сценах виступали українські поети та письменники: Сергій Пантюк, Олеся Мамчич, Оксана Луцишина, Сашко Ушкалов, Антон Санченко, Михайло Бриних, Іван Андрусяк, Брати Капранови, Василь Герасим’юк, Оксана Забужко.

Про успіхи та прорахунки книжкової “Країни мрій” розкаже її організатор, модератор сайту “Гоголівська академія” Мирослава Сапко.

Книжка червня:

“Тартак” Даніеля Одія

Один з найвідоміших романів сучасної польської літератури нарешті став доступним українському читачеві.

Після виходу 2003 року роману “Тартак” молодого письменника Даніеля Одія польські літературні критики поставили автора у один ряд із Міхалом Вітковським та Доротою Масловською, в один голос назвавши одним із найперспективніших письменників Польщі. “Тартак” ─ історія невеликого посгепеерівського (синонім постколгоспного) села, безвихідь життя у якому вражає не менше, ніж історія, описана в українському бестселері Люко Дашвар “Село не люди”.

Докладніше про книгу на “Книжковому червні” розкажуть директор видавництва “Книги-ХХІ” Василь Дроняк та перекладач роману українською Олександр Бойченко.

Проект “Книжкові сезони” ─ канал постійного зв’язку між персонами, причетними до літературного життя країни та громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук! Живе спілкування з авторами найрезонансніших книжок та організаторами найбільших книжкових подій. Анонси найважливіших. Віднині ви ─ в курсі книжкового життя України. “Книжкові сезони” проходять щомісяця у прес-центрі “Главред-медіа”.

Організатори ─ медіа-холдинг “Главред-медіа”, газета “Друг читача”. Інформаційний партнер ─ Артвертеп (www.artvertep.com)

Партнер “Книжкового червня” ─ компанія “Крафт Фудз Україна”

Вхід вільний. Акредитація бажана. Контакти: 467 50 24, 8(066) 403 93 78 ─ Тетяна Самчинська (Е-mail:d_ch@skrynia.com.ua)

 

Про авторів

Книжкові сезони , Володимир Лис , Мирослава Сапко (упорядн.) , Брати Капранови

Додав Art-Vertep 27 червня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска