Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / «Книжковий вересень» у Главреді

01 ЖОВТНЯ 11:00

прес-центр «Главред-медіа» (вул. Стрітенська, 2/8)

КНИЖКОВИЙ ВЕРЕСЕНЬ У ГЛАВРЕДІ ПРЕДСТАВЛЯЄ

СЕКС-СИМВОЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

 

Персони вересня: переможці акції з визначення секс-символа української літератури

Подія вересня: Третій міжнародний літературний фестиваль у Львові

Книжка вересня: «Москалиця» Марії Матіос

 У середу, 1 жовтня об 11-00 в прес-центрі «Главред-медіа» (вул. Стрітенська, 2/8) відбудеться «Книжковий вересень» ? чергова зустріч у рамках «Книжкових сезонів».

Усі акредитовані журналісти  отримають книгу «Москалиця» Марії Матіос від літературної агенції «Піраміда»

Учасники зустрічі:

  • Секс-символи сучасної української літератури. Хто вони - поки що секрет. Дізнайтеся імена письменників-переможців акції та поспілкуйтеся з ними під час «Книжкового вересня».
  • Остап Сливинський - поет, співкоординатор Третього міжнародного літературного фестивалю у Львові.
  • Василь Гутковський - директор літературної агенції «Піраміда».
  • Юлія Лихач - менеджер зі зв’язків з громадськістю літературної агенції «Піраміда».
  • Модератори - головні редактори газети «Друг читача» Брати Капранови

 ПЕРСОНИ ВЕРЕСНЯ:

Секс-символи сучасної української літератури

Під час Форуму видавців у Львові (11-14 вересня) серед відвідувачів відбувалося голосування для визначення секс-символів сучасної української літератури, ініційоване газетою «Друг читача». Крім цього, голосування тривало на сайті vsiknygy.net.ua.

Редакція газети взяла на себе сміливість визначити секс-символів класичної української літератури (Маруся Чурай, Марко Вовчок, Олена Теліга та Володимир Сосюра, Володимир Винниченко і Євген Гуцало) та запронувала усім бажаючим обрати секс-символів серед сучасних авторів. Слово «секс» не налякало любителів літератури -  участь у голосуванні взяло більше 1500 осіб. Організаторів акції приємно вразило переважно позитивне ставлення учасників голосування до ідеї визначення секс-символа та широкий віковий діапазон голосуючих (хоча активнішою все ж була молодь). Жорстких критеріїв відбору висунуто не було, тож хтось голосував за сексуальну зовнішність, хтось - за еротичні тексти, а хтось - за вдале поєднання того й іншого.

На «Книжкові сезони» ми запросили переможців голосування. Тож про все, що думають переможці про акцію та її результати, дізнайтеся від СЕКС-СИМВОЛІВ сучасної української літератури під час «Книжкового вересня»

 ПОДІЯ ВЕРЕСНЯ:

Третій міжнародний літературний фестиваль у Львові

Міжнародний літературний фестиваль в рамках Форуму видавців у Львові залишається місцем паломництва читачів з усіх куточків України та авторів майже з цілої Європи.

Цього року він відбувся уже втретє -  з 11 до 14 вересня близько 150-ти письменників з п'ятнадцяти країн світу тішили своєю присутністю шанувальників сучасної літератури. Вперше фестиваль відвідали автори із Франції, Швеції, Норвегії, Чехії, Швейцарії та Грузії. Провідною темою Фестивалю стала «Література в епоху мас-медіа». Як медіа-світ формує образ сучасної літератури, яким чином упорядковує її канон? Чи, «померши» наприкінці двадцятого століття, автор не воскрес у двадцять першому, але вже як медіа-ікона, торгова марка, логотип з обкладинки? Як змінилася роль критика і критики в еру медіократії? Врешті, як усе це впливає на читача: допомагає йому краще орієнтуватися серед тисяч імен і назв чи навпаки – чинить його об’єктом маніпуляції, бездумним споживачем літературного продукту? Про все це, серед іншого, йшлося на сценах та в кулуарах Фестивалю.

Чи виправдав Фестиваль сподівання організаторів та чи вдалося все ж знайти відповіді на поставлені запитання розповість співкоординатор Фестивалю Остап Сливинський.

 КНИЖКА ВЕРЕСНЯ:

«Москалиця» Марії Матіос

За чотири дні Форуму було продано вісім тисяч примірників новинки ? преса уже охрестила це «тиражним прецедентом».

Безпрецедентним для українського книгоринку є й стартовий тираж новинки – 25 тисяч примірників. А також те, що видавець Василь Гутковський вперше в Україні рекламував Марію Матіос з її «Москалицею» на біґбордах та радіостанціях.

«Моя «Москалиця» – це історія жінки, народженої у 1915 році. Розповідаю про її нелегку долю до 92-річного віку. Ця книга – дивна, як наше з вами життя… Тут – нестандартні ситуації, колізії, люди, прийняття рішень... Одне слово, «неформат». Мої повісті – важкі й трагічні. Вони – про благородство, помсту, заздрість... Страждаю своїми двома героїнями і не люблю багатьох людей, які є довкола них» ? розповіла письменниця кореспонденту газети «Високий замок».

Про феномен Марії Матіос та причини шаленого успіху її книг розповість видавець ? генеральний директор ЛА «Піраміда» Василь Гутковський.

Проект «Книжкові сезони»  - канал постійного зв’язку між персонами, причетними до літературного життя країни та громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук! Живе спілкування з авторами найрезонансніших книжок та організаторами найбільших книжкових подій. Анонси найважливіших. Віднині ви - в курсі книжкового життя України. «Книжкові сезони» проходять щомісяця у прес-центрі «Главред-медіа».

Організатори - медіа-холдинг «Главред-медіа», газета «Друг читача». Інформаційний партнер - Арт Вертеп (www.artvertep.com)

Вхід вільний. Акредитація бажана. Контакти: 467 50 24, 8(066) 403 93 78   - Тетяна Самчинська (Е-mail: d_ch@skrynia.com.ua)

 

Про авторів

Брати Капранови , Остап Сливинський , Марія Матіос

Додав Art-Vertep 29 вересня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска