Увійти · Зареєструватися
 

Київ / Прес-конференція «Мистецтво a priori: актуальні історії»

13 ТРАВНЯ 16:30

Інформагенство УНІАН

13 травня 2009 року о 16.30 в інформагенстві «УНІАН»

відбудеться прес-конференція

з нагоди презентації проектів фіналістів

міжнародного конкурсу кураторських проектів

«Мистецтво a priori: актуальні історії»

Минулого року Фонд розвитку сучасного мистецтва «ЕЙДОС» оголосив конкурс кураторських проектів, покликаний «зблизити» актуальне мистецтво та традиційне українське мистецтво. Проекти конкурсантів по-новому трактують історію українського мистецтва і представляють актуальні художні практики поруч із традиційними шедеврами з колекцій національних художніх музеїв різних міст України.

На конкурс було надіслано більше 50-ти заявок з усієї України, а також з Білорусії, Естонії, Молдови, Польщі, Росії, серед яких міжнародне журі на чолі з Ярою Бубновою, обрало дванадцять для подальшої реалізації.

Презентація перших трьох проектів приурочена до Міжнародного дня музеїв: 16 травня в Одесі, 18 та 21 травня в Харкові.

На прес-конференції буде представлено детальну інформацію стосовно усіх проектів, які будуть реалізовані протягом літа-осені 2009 року в різних містах України, серед яких Одеса, Харків, Севастополь, Львів, Полтава, Тернопіль.

Можна буде поставити питання президенту Фонду «ЕЙДОС» Людмилі Березницькій, керівникові проекту Тетяні Філевській, директору Київського музею російського мистецтва Юрію Вакуленку, куратору одного з конкурсних проектів Миколі Рідному та начальнику відділу аналізу та прогнозування музейної справи Міністерства культури і туризму України Миколі Скибі.

Модератори – Ксеня Сладкевич та Петро Мацкевич.

 

Про авторів

УНІАН

Додав Art-Vertep 11 травня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска