Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Фоззі Харків (2006 р.) 5.50 Mb
Фоззі Letter 2 Бабуля (Фоззі з Іреною Карпою) 7.74 Mb
Фоззі Тупий та ще тупіший 3.01 Mb

Київ / Вручення нагороди «Дебют року 2009»

31 ЖОВТНЯ 14:00

empik м. Київ, вул. Мішуги, 4, ТЦ «Піраміда» (ст. м. Позняки)

Цього року нагороду «Дебют року 2009» в номінації «Кращий автор» здобув соліст та автор текстів групи «Танок На Майдані Конго» (ТНМК) – ФОЗЗІ, дебютна книга якого «Ели воду из-под крана» вперше побачила світ у 2009 році.

Вручення нагороди «Дебют року 2009» відбудеться 31 жовтня 2009 року о 14:00 за адресою: empik м. Київ, вул. Мішуги, 4, ТЦ «Піраміда» (ст. м. Позняки).

Конкурс «Дебют року», який має на меті виявлення та підтримку молодих талантів у різних напрямках української культури, ЗАТ «МКС «БУКВА» проводить вже вдруге. В минулому році нагороду отримала Галина Вдовиченко з дебютним романом «Пів’яблука».

Для довідки:

ФОЗЗІ (Олександр Аркадійович Сидоренко) – народився 6 квітня 1973 року в Харкові. В дитинстві займався дзюдо та футболом. Навчався в Харківському Університеті Електроніки, Харківській Гуманітарній Академії та Київському міжнародному університеті.

З 1989 року очолював групу «Новые дома», а в 1994 році працював на «Приват ТБ», де певний час вів рубрику «Рок-патрон» у «Реп-Обоймі». Був ведучим ранкового шоу «Підйом» на Новому каналі та телепрограми «Галопом по Європам» на ICTV.

Медіа-партнери: книжковий портал «Буквоїд», «Арт-Вертеп», «Мистецька сторінка».

Уривки з рецензій:

Книжка Фоззі – це крок назустріч лояльним читачам, яким цікаво побачити характери реальних людей, що живуть поруч – так би мовити, без художніх субтитрів українською. Хоча, за словами Фоззі, на звання письменника він не претендує, його оповідання можуть заохотити до читання не лише прихильників гурту ТНМК. В кожному оповіданні автор намагається розібратися в долі маленької пострадянської людини і простежити лінію її життя до самого кінця.

Віра Балдинюк, «Новинар»

=======================

Олександр Сидоренко міг би стати харківським Бабелем

Євгенія Чупріна, «Sumno.com»

Фоззі доволі вправний оповідач, я б навіть сказав — «о.генрівського» типу, його образки-пазли з життя мого покоління в «дикі 90-ті» не претендують на епічну повноту й композиційну вишуканість, найголовніше — вони підкуповують своєю безпосередністю і тримають увагу до останньої сторінки. Автора цікавлять звичайні люди та їхні мрії, яким ніколи, на жаль, не випаде здійснитись, адже народились вони дещо не в той час і не в тій країні. А можливо, то тільки так здається, адже в кожного ковбоя — своє щастя і своя удача, ніби підсумовує Фоззі наприкінці кожного оповідання.

Ростислав Мельників, «Сучасність»

=======================

Олександр Сидоренко написав збірку оповідань, що мають справжні літературні властивості. Всі ці «маленькі трагедії» розіграні чесно, брак письменницького досвіду компенсується чи то добрим знанням матеріалу, чи літературним чуттям, а чи характером, але Фоззі цілком позбавлений менторського тону, поблажливості чи недоречного дидактизму. Він знає, про що каже. Його письменницького дару з надлишком вистачило на те, аби викликати до себе безмірну довіру. Не так і мало, якщо зважити, що Фоззі абсолютно точно є що сказати.

Ольга-Марія Сторунська, «Sumno.com»

=======================

Книга получилась остроумной и трогательной.

Ольга Баранова, «Портмоне»

=======================

Многие отправились в магазин за книгой Фоззи именно в поисках романтики потерянного поколения девяностых. Книга Александра Сидоренко не обманет их ожиданий, хотя на самом деле в ней показаны люди разного круга и разные «районы», а время действия захватывает и наши дни. Откровенные истории «за жизнь» – и не думаю, что диагноз «просто интересный рассказ» может привести к летальному исходу :).

Ироничные, но не злые рассказы Фоззи примиряют также с современной действительностью – ну вот такая она, не фонтан, найдем же и в ней жизнеутверждающие моменты…

Татьяна Трофименко, «Медиапорт»

=======================

Олександр Сидоренко заселив свою книжку парадоксальними, безглуздими, наївними і від того такими теплими персонажами, серед яких знаходиш себе.

Христина Плахова, «Экспедиция XXI»

 

Про авторів

Фоззі , Танок На Майдані Конго

Додав Art-Vertep 28 жовтня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска