Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Міжнародний театральний фестиваль “Драбина” представляє проект “Нова драма з Royal Court”

04-10 ГРУДНЯ

Львів

Міжнародний театральний фестиваль “Драбина” представляє проект “Нова драма з Royal Court” (New writing with Royal Court), який відбуватиметься у Львові з 4 по 10 грудня 2011 року. Він передбачає проведення тижневої мистецької резиденції для драматургів з України та Грузії, творче спілкування із представниками лондонського театру, серію драматургічних і театральних експериментів.

Royal Court – це один із найвідоміших експериментальних майданчиків Європи, якому вдалося здійснити значну кількість революцій у сфері театру, передусім, завдяки постійній роботі з новою драматургією. Для світової театральної спільноти він є своєрідним синонімом нової драми, адже більшість культових сучасних драматургів співпрацювали саме із Royal Court. Серед українських драматургів варто відзначити Наталку Ворожбіт і Анну Яблонську, які одними з перших українських авторів почали активно працювати із лондонським театром.

Минулого року Британська Рада в Україні запросила театр Royal Court провести конкурс серед молодих українських драматургів, із яких представники театру вибрали сімох кращих. Зараз ці автори заангажовані у кількарічний спільний проект із грузинськими колегами, під час якого пишуть п’єси під керівництвом лондонських драматургів і режисерів. На даному етапі у проекті Royal Court беруть участь шість українських та шість грузинських авторів.

Такий проект у Львові створює підґрунтя для потужної творчої взаємодії та кооперації з львівським мистецьким середовищем. Для молодих митців він є доброю нагодою якісно поспілкуватися із найкращими професіоналами сучасного європейського театру, налагодити контакти між собою, врешті-решт, представити себе глядачеві.

“Нова драма з Royal Court” для глядача – це прекрасна можливість ближче познайомитися із процесом творення нових текстів, відкрити для себе світ сучасної української та грузинської драматургії, дізнатися про специфіку нової драми (яка різниться від традиційної драматургії), де вона починалася, і, найголовніше, – почути і знайти для себе свіжі актуальні оригінальні п’єси.

Україну відвідають такі знані представники Royal Court як драматург Ейпріл де Енджеліс, режисер Рамін Грей, а також директор міжнародної програми лондонського театру Еліз Доджсон.

Грузинську команду репрезентують шість відомих драматургів – Басса Джанікашвіллі, Дата Тавадзе, Бачо Квіртіа, Давид Габунія, Нестан Квінікадзе та Лаша Буґадзе. Українськими авторами проекту стали Павло Ар’є, Євген Марковський, Марина Соколян, Міріам Агамян, Оксана Савченко та Віра Маковій.

 

Про авторів

Міжнародний театральний фестиваль Драбина

Додав Sh.Ocean 30 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска