Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Проект «Британська нова драма»

17 СЕРПНЯ - 28 ВЕРЕСНЯ

Львів

Мистецька майстерня "Драбина" та Британська Рада в Україні запрошують взяти участь у постановці сценічного читання нової п'єси британського драматурга Ніка Пейна "Сузір'я" (2012). Постановку здійснюватиме лондонський режисер, художній керівник театру Royal Court Рамін Грей.

Підготовка до читання відбуватиметься з 26 по 28 вересня у Львові у рамках III Фестивалю сучасної драматургії "Драма.UA". Знання англійської - необов'язкове.

Проект “Британська нова драма” – це спільний проект Британської Ради в Україні та ІІІ Фестивалю сучасної драматургії “Драма.UA”. Ідея проекту – “Найкраще і найактуальніше”. Проект створювався з метою репрезентації найкращої британської нової драми останніх двох десятиліть у фахових українських перекладах. Куратори проекту ретельно відібрали як знакові тексти “нової драми”, так і прем’єри останніх двох років. Тексти будуть представлені як сценічні читання і бліц-вистави, а також дискутовані.

Окремою частиною проекту є “Школа сценічних читань” для молодих українських режисерів і акторів. Упродовж кількох днів учасники школи матимуть змогу брати участь у підготовці сценіного читання під керівництвом провідного британського режисера, багаторічного художнього директора лондонського театру Royal Court Раміна Грея. Минулого року він уже побував у Львові в рамках проекту “Нова драма з Royal Court”, під час якого проводив майстер-класи для українських та грузинських драматургів. Цього року можливість перейняти досвід від британського експерта отримають українські актори та режисери. Підсумком занять має стати постановка сценічного читання нової п’єси Ніка Пейна “Сузір’я”, яку в січні цього року презентували на сцені Royal Court.

До участі у проекті "Британська нова драма" запрошуються молоді спеціалісти, актори, режисери, студенти останніх курсів профільних навчальних закладів. Для участі у майстернях знання англійської мови - необов'язкове.

Проект “Британська нова драма” – це можливість динамічно знайомитися з новими цікавими текстами, спілкуватися з професіоналами і втілювати власні проекти.

Куратори проекту: Анна Бубнова, Оля Кік, Оксана Дудко.

 

Умови участі для акторів

1. Завантажити тексти п'єс. Мартін МакДонах "Лейтенант з острова Інішмор" (рос.), Сара Кейн "Кохання Федри" (укр.).

2. Вибрати будь-який уривок з поданих п'єс (до 2 хв.).

3. Записати читання тексту на відео (до 2 хв.). Розмістити ролик у YouTube, Vimeo або будь-якому файлообміннику.

4. Заповнити он-лайн анкету до 05 вересня 2012 року. В анкеті розмістити лінк на ролик.

5. Організатори забезпечують проживання, харчування учасників та компенсують витрати за проїзд.

 

Умови участі для режисерів

1. Заповнити он-лайн анкету до 05 вересня 2012 року.

2. Організатори забезпечують проживання, харчування учасників та компенсують витрати за проїзд.

 

Інформація про режисера

“Рамін Грей – один із найбільших новаторів та чи не найвідданіший роботі британський режисер. Крім того, він зажди палко підтримує нові п’єси, особливо такі, у яких актуальна форма і сприйняття”, — Домінік Кук, художній директор театру Royal Court.

Рамін Грей – художній керівник театральної компанії АТС. На сьогодні у Великобританії тривають гастролі з його першою роботою для цієї компанії – «Золотим драконом» Роланда Шиммельпфенніга.

З 2000 по 2009 рік Рамін Грей працював у лондонському театрі Royal Court, де займався постановкою міжнародних та британських прем’єр. Серед його робіт – «Мотортаун» Саймона Стівенса, «Урод» та «Камінь» Маріуса фон Майенбурга, «Десь там» Марка Равенхіла, «Тероризм» братів Прєснякових, «Сонечко» Васілія Сігарєва, «Дорога в рай» Хуана Майорги та ін.

Роботи для інших театрів: «Американський пілот» Девіда Грейга та «Я буду дияволом» Лео Батлера для Royal Shakespeare Company, спільна постановка з Максом Стафордом-Кларком «Чирвовий король» Алістера Бітона для театру Out of Joint/Hampstead, а також перша у Великобританії постановка «Дитини біля воріт» Йона Фоссе. Рамін Грей також займався німецькомовними постановками Саймона Стівенса «На березі широкого світу» (Volkstheater, Відень) та «Гарпер Реган» (Deutsche Schauspeilhaus, Гамбург), а також «Сироти» Денніса Келлі (Schauspeilhaus, Відень). У Росії його постановка «Урода» входить в репертуар московського театру «Практика».

Рамін Грей – художній керівник театральної компанії АТС. На сьогодні у Великобританії тривають гастролі з його першою роботою для цієї компанії – "Золотим драконом" Роланда Шіммельпфенніга. З 2000 по 2009 рік Рамін Грей працював у лондонському театрі Royal Court, де займався постановкою міжнародних та британських прем’єр. Серед його робіт – "Мотортаун" Саймона Стівенса, "Бридкий" та "Камінь" Маріуса фон Маєнбурґа, "Десь там" Марка Равенхіла, "Тероризм" братів Прєснякових, "Сонечко" Васілія Сігарєва, "Дорога в рай" Хуана Майорги та ін.

 

Роботи для інших театрів: "Американський пілот" Девіда Грейга та "Я буду дияволом" Лео Батлера для Royal Shakespeare Company, спільна постановка з Максом Стафордом-Кларком "Чирвовий король" Алістера Бітона для театру Out of Joint/Hampstead, а також перша у Великобританії постановка "Дитини біля воріт" Йона Фоссе. Рамін Грей також займався німецькомовними постановками Саймона Стівенса "На березі широкого світу" (Volkstheater, Відень) та "Гарпер Реган" (Deutsche Schauspeilhaus, Гамбург), а також "Сироти" Денніса Келлі (Schauspeilhaus, Відень). У Росії його постановка "Бридкого" входить в репертуар московського театру "Практика".

 

Про авторів

Міжнародний театральний фестиваль Драбина

Додав nady 17 серпня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска