Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Арт-фестиваль «ЕКОНЯКА-2013»

06 КВІТНЯ 11:59

на території Палацу Мистецтв (вул.Коперніка,17)
вхід вільний

6 квітня 2013 року об 11:59 на території Палацу Мистецтв (Львів, вул.Коперніка,17) розпочнеться арт-еко фестиваль ЕКОНЯКА

Організатори та ідейні натхненники фесту– молодіжний еко-театр “WindofChange” та музичний гурт “AtmAsfera”

Головна мета фестивалю - за допомогою мистецьких засобів привернути увагу до актуальних екологічних та соціальних проблем сучасності, продемонструвати, що їх вирішення залежить від особистого та свідомого вибору кожного з нас.  

Крім того, підтримуючи починання талановитої молоді, фестиваль чинить позитивний вплив на творчий розвиток майбутніх поколінь, «культурне здоров'я» нації. 

Фестиваль сприяє інтеграції нашої держави у світовий культурний простір, допомагає молодим митцям заявити про себе та досягнути конкурентоспроможності на міжнародній арені.

ЕКОНЯКА – некомерційний та неполітичний фестиваль.

Вхід на фестиваль є безкоштовним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.

В програмі фестивалю:

  • Виставка-конкурс мистецьких робіт
  • Концерт гурту "AtmAsfera"
  • Барабанне коло від Тімура Гогітідзе (гурт "AtmAsfera")
  • Виступи гуртів "FreddyMarxStreet" та "Подорож по вертикалі"
  • Концерт сучасної музики у виконанні Юрія Яремчука
  • Театральні перфоменси від еко-театру “Wind of change”
  • Лекція "Чудодійна зелена дієта"
  • Майстер-клас по здоровому харчуванню
  • Перегляд фільму "Виделки проти ножів" ("Forks Over Knives", 2011, USA)

Всі бажаючі матимуть можливість придбати та навчитися робити в домашніх умовах

  • ECO-косметику

Також впродовж дня працюватимуть

  • ECO-буфет
  • LoungeRoom

А наймолодших гостей розважатимуть веселі

  • ECO-клоуни

ЕКОНЯКА словами організаторів:

Юрій Юрченко, режисер театру «Wind of Change»- Мистецтво - це не те, що ти бачиш, а те, що ти робиш для того, щоб інші бачили. Тому я сподіваюсь, що цей фест стане імпульсом сучасного актуального мистецтва, який допоможе зрозуміти нам хто ми є? І куди ми йдемо?

Настя Яремчук, гурт «AtmAsfera»- Цей фест - як маленька дитинка, яка не має особливо жодних можливостей, здібностей, але яка має велике бажання зробити щось для тих, хто їй не байдужий. Це як відгук на імпульс, який виникає всередині, коли ти бачищ, що відбувається навколо. Хочеться творити мистецтво, яке зробить людей щасливішими, мудрішими, і повними зсередини.

Юля Яремчук, гурт «AtmAsfera»Фестиваль з чудернацькою назвою «Еконяка» - це наш маленький крочок, наша спроба зробити щось ідейне, щире, позбавлене шаблонів і упереджень. На нашу думку, справжнє мистецтво – це те, що заторкує і надихає.

Андрій Шадій, гурт «AtmAsfera»- Що таке Еконяка? Це і коняці зрозуміло:) Бо життя коняки просте - вона собі траву і овес їсть, - і все в порядку. А от що ми їмо, що ми слухаємо і дивимся- це екологія нас. І вона настільки важлива, що ви навіть собі не уявляєте.

Тоня Обертинська, актриса театру «Wind of Change»Справжнє мистецтво показує справжній світ. Мені набридли фальшивки або мистецтво заради мистецтва. Хочеться робити щось таке, що має силу заторкнути і надихнути

Дануся Климкович, актриса театру «Wind of Change»Народ, відірвіться від тих телевізорів, пластмасових ящиків, комп’ютерів, витягніть навушники з вух, подивіться що робиться навколо. Життя не там в моніторі, в екрані, - життя це щось більше…

Анастасія Єдрьонкіна, художник, член жюрі- Мета фестивалю "Еконяка" - привернути увагу до актуальних екологічних та духовних проблем сучасності. Ці теми на стільки взаємопов'язані та з кожним днем стають все більш очевидними - ігнорувати їх далі просто не можливо.

Олександр Макаров, актор театру «Wind of Change»- круто, коли люди збираються заради спільної мети, вкладають свій час, сили, свої переживання, відчуття, емоції. Ще крутіше, коли мета наповнена цінним змістом і несе важливе повідомлення

Тімур Гогітідзе, гурт «AtmAsfera»Що там буде? Можливо ви задаєте собі це питання. Я сам постійно думаю, що має бути на гарному фесті. Якщо ви любите гарно поїсти, як я – WELCOME!, якщо ви хочете почути гарну музику – WELCOME! Ви хочете драйву – WELCOME!

Довідка про організаторів

  • “ATMASFERA”– яскравий український гурт, улюблений та очікуваний гість багатьох європейських фестивалів

Стиль: indie, world-music, folk-rock, instrumental, contemporary music

Дискографія: "Internal" (2012, world music, folk-rock), "Integro" (2011, world music, indie), "Forgotten Love" (2006, world music, folk)

Концертний досвід:

Рок-фестивалі:«Przystanek Woodstock» (PL), «The Global Battle of the Bands» (UA, GB), «Emergenza» (UA, RU), «Захід» (UA), «Підкамінь» (UA), «Muzyczna Zohylina» (PL), «Мазепа Фест» (UA), «CrossDrumming» (PL), «Музичний острів» (UA), «Нівроку» (UA)

World-music фестивалі:«Trypilske Kolo» (UA), «Noc Kultury» (PL), «Європа-Центр» (UA), «EcoART» (RO), «Україна в центрі Любліна» (PL), «Festiwal SARI» (PL), «?wi?to Muzyki» (PL)

Етно-фестивалі:«Країна Мрій» (UA), «Folkowo» (PL), «Горлиця» (UA), «Jarmark Folklorystyczny» (PL), «Festival Kropka» (PL), «Karpaty OFFer» (PL), «Latajacy Holender» (PL), «Ethno Cross» (PL), «Ursus» (PL), «Родовід» (UA), «Etniczne insiracje» (PL), «Етно Еволюція» (UA), «Barwy Ukrainy» (UA), «Ростоки» (UA), «Marsz na Grunwald» (PL)

Фестивалі некомерційної музики:«Pustie Holmi» (RU), «Rozsypaniec» (PL), «Szanty» (PL), «Praski Piknik Rowerowy» (PL), «Karpacki Jarmark Turystyczny» (PL), «Festiwal Rospuda Off Road Music» (PL)

Міжнародні джазові фестивалі:«Molde-Jazz» (NO), «Flugeri Lvova» (UA)

Благодійні акції:WOSP (PL), «Крила надії» (UA), «Подаруй дитині радість» (UA), власні благодійні тури в Україні

Радіо-концерти:Radio Rzeszow (PL), Gdansk Radio (PL)

Іміджеві виступи державного рівня:EUROPA-Fest (RO), виступ для працівників Європарламенту (BE), жеребкування УЄФА ЄВРО2012 (PL)

Сольні виступи:Україна, Польща, Чехія, Молдова, Норвегія, Монако, Франція, Словакія, Швеція, Великобританія, Індонезія

  • «WIND OF CHANGE» являє собою молодіжну мистецьку формацію,  що була створена  студентами з різних міст України. На сьогоднішній день — це організована культурна  одиниця в театральному просторі. Учасник багатьох театральних та еко-фестивалів в Україні та за її межами.

Особливістю театру є постійний пошук  нових  форм  вираження своїх думок, тем  і текстів, які були б актуальними для сьогодення та які могли б зачепити, зацікавити глядача, інспірувати його на мислення та на позитивні зміни в особистому та суспільному житті. Ми говоримо не тільки про екологію оточуючого нас світу, а, в першу чергу, про екологію свідомості. Намагаємось навчитися по-новому бачити світ і себе в ньому. 

 

КОНКУРС МИСТЕЦЬКИХ РОБІТ в рамках арт-фестивалю "ЕКОНЯКА-2013"

ЧАС ПРОВЕДЕННЯ

Попередній етап: з 10 до 25 березня

Фінал: 6 квітня

МЕТА

Мета фестивалю «ЕКОНЯКА» - запропонувати вирішення актуальних екологічних та духовних проблем сучасності. Ці теми тісно взаємопов’язані та з кожним днем стають все більш очевидними – ігнорувати їх далі просто не можливо. Втім, іноді ми свідомо пускаємо позавіч подібні питання, оскільки або не знаємо, як розв’язати їх, або не впевнені в своїй силах здолати їх самотужки.

Мистецтво є одним з найпотужніших інструментів, що глибоко впливають на людську свідомість та спонукають до роздумів. Саме тому ми обираємо мистецтво як засіб достукатись до сердець інших людей та запрошуємо митців долучитися до нашої акції

 

ТЕМАТИКА РОБІТ

В рамках конкурсу ми піднімаємо декілька тем:

1) “Мистецтво - як прояв високої свідомості людини”. Мистецтво - це інструмент для передачі важливого змісту. Завдання митців - не залишити нікого байдужим.

2) “Забруднення навколишнього середовища - як наслідок забрудненої свідомості”. Хочеш допомогти світу – змінись сам.

3) “Здоровий спосіб життя та харчування - вегетаріанство як спосіб життя, мислення та дії”

На виставці ми пропонуємо авторам поділитись з відвідувачами своїми емоціями, думками та ідеями, закликати їх до діалогу, спробувати зачепити живі струнки в душі кожного.

Виставка буде поділена на дві зони:

1. «Урбан зона»

2. «Еко зона»

Це два виразні світи, протилежні один одному.

«Урбан зона» — це світ, створений людством ШТУЧНО, для задоволення штучних, надуманих потреб. Це світ невігластва, світ, де людина споживацьки налаштована до природи, намагається поневолити та утилізувати її. Цей світ сповнений індустріальних заводів, промислових труб з їдким чорним димом, вихлопних газів, синтетичної їжі, нафтових плям смерті, радіаційних могильників, сміттєвих звалищ, біологічної та ядерної зброї, хвороб. Це світ, в якому справжні цінності, спражні любов та дружба підмінені віртуальним життям біля екранів чисельних моніторів. Це все – мертва зона, її колір – чорний.

«Еко зона» - це природній світ. Світ, в якому людина живе в гармонії з природою і ставиться до неї з повагою. Це світ благочестя та мудрості. Тут чиста вода, зелена трава, високі дерева, свіже повітря, запашні квіти, панує відчуття спокою, щастя та вмиротворення. Тут живуть люди, свідомість яких вільна від егоїзму, сповнена турботи, співчуття та доброти. Це люди, які розуміють: “Щоб світ навколо нас був мирним та спокійним, - мир та спокій повинні бути в середині нас самих”. Це світ життя, його колір - зелений. 

Перед авторами стоїть завдання показати контраст між цими двома світами, дати можливість відвідувачам замислитись над тим, в якому світі вони хотіли би жити та виховувати своїх дітей

Для цього ми пропонуємо працювати в наступних жанрах:

1. Інсталяція

2. Плакат

3. Живопис, графіка, колаж

4. Фотографія

Приклади тем, які можна використати в роботах:

В урбан-зоні:

- забруднення навколишнього середовища як наслідок забруднення людської свідомості;

- майбутнє, яке чекає на нас після біологічної чи ядерної катастрофи;

- жорстоке та ненажерливе ставлення до тварин: вбивство, медичні експерименти, хутряне та шубне виробництво

- хвороби та смерть;

- радіаційне забруднення;

- вирубка лісів, висушення річок, забруднення повітря;

- війни;

- жорстокість по відношенню до інших живих істот;

- домінування віртуального життя над реальним, залежність від соціальних мереж.

В еко-зоні:

- краса та дивовижна досконалість навколишньої природи;

- вегетаріанство, повага до братів наших менших (чи вміють тварини відчувати любов та біль, як і люди?);

- здоровий спосіб життя (здорове харчування, культура здорового тіла);

- світ очима дитини;

- простота, відмова від надуманих потреб (живи просто, думай піднесено)

Експозиція виставки буде розміщена у приміщенні Львівського Палацу Мистецтв. 

Запрошуємо всіх творчих людей до участі в цьому проекті!

ПРИЗИ

Переможці номінацій конкурсу отримають дипломи, цінні призи та подарунки.

Гран-прі фестивалю – подорож до Європи на 2 осіб від провідного українського тур-оператора  

 

НОМІНАЦІЇ

1. Гран-прі фестивалю – найкраща робота з усіх жанрів, за вибором жюрі

Крім цього, жюрі обере найкращу роботу з кожного жанру в наступних номінаціях:

2. «Інсталяція»

3. «Плакат»

4. «Живопис, графіка, колаж»

5. «Фотографія»

Також окремо буде відзначено:

6. Приз глядацьких симпатій – за вибором відвідувачів виставки

7. Приз інтернет-симпатій – за вибором користувачів соціальної мережі ВКонтакті (подробиці нижче)

8. Вибір гурту «AtmAsfera» - найкраща робота з усіх жанрів, за вибором учасників гурту «AtmAsfera»

9. Вибір молодіжного еко-театру «Wind of Change» - найкраща робота з усіх жанрів, за вибором акторів театру «Wind of Change»

 

УМОВИ УЧАСТІ В КОНКУРСІ

1) Для участі в конкурсі приймаються роботи в наступних жанрах:

a) «Інсталяція» або «Арт-об’єкт»

b) «Плакат»

c) «Живопис, графіка, колаж»

d) «Фотографія»

2) Робота приймається від імені одного автора (тобто навіть якщо над роботою працювала група авторів, заявка до участі в конкурсі надсилається від імені одного з них)

3) Один автор може запропонувати декілька робіт 

4) Ескізи або фото робіт, які претендують на участь у конкурсі, потрібно надіслати З 10 ДО 25 БЕРЕЗНЯ (включно) на електронну скриньку art@econyaka.com

В листі обов’язково вказати:

- ПІБ автора;

- назву роботи, жанр;

- коментар щодо роботи;

- розмір (формат) роботи 

5) Попередній відбір робіт щодо відповідністі тематиці виставки відбуватиметься з 10 по 25 березня (включно)

6) Роботи, які пройдуть попередній відбір, виставлятимуться в групах http://vk.com/econyaka_2013 та http://vk.com/econyaka для проведення інтернет-голосування

7) Всі автори, чиї роботи пройдуть попередній відбір та будуть допущені до участі у виставці, будуть проінформовані про це електронною поштою

8) Для участі у виставці (фінальна частина конкурсу) автори мають 5 квітня надати свої роботи організаторам фестивалю. При цьому роботи мають відповідати Вимогам для подання на виставку

Увага! Роботи не повинні містити рекламну інформацію, політичну чи релігійну провокацію, лозунги. Також не приймаються роботи, що містять ненормативну лексику. Ми не обмежуємо вашу творчість, - роботи повинні відповідати нормам елементарної етики, як ознака поваги до людей. Ще раз наголошуємо: повага до навколишнього середовища – важливий компонент концепції фестивалю.

ВИМОГИ ДЛЯ ПОДАННЯ НА ВИСТАВКУ

1. Встановлення експозиції відбуватиметься 5 квітня у Львівському Палаці Мистецтв з 11-00 ранку до 18-00 вечора.

Кожен з авторів, чия робота (роботи) бере участь у виставці, буде особисто проінформований, на яку годину 5 квітня йому необхідно принести свою роботу (роботи) в Палац Мистецтв.

2. Робота (роботи) можуть бути оформлені на смак автора, але з урахуванням наших невеликих побажань:

a) «Інсталяція» або «Арт-об’єкт»

Об'єм та розміри інсталяції залежать від концепції автора та обговорюються з організаторами в кожному конкретному випадку. Поки що обмеження не накладаються

b) «Плакат»

Розмір 60 на 80 см - вертикальний або горизонтальний. Плакат може бути намальований, надрукований або сколажований. Плакат повинен бути нанесений на міцну основу - картон або піно-картон, після цього закріплений на підрамнику з тонких дерев'яних рейок. Товщина роботи від 2 до 3 см.

c) «Живопис, графіка, колаж»

Вільний розмір та формат. Автор обирає оформлення на свій смак: це може бути міцний картон, підрамник, або паспарту під склом - все залежить від концепції та можливостей автора.

d) «Фотографія» 

Роздруковані фотографії мають бути високої якості, розмір та формат - довільні. Оформлення може бути обране автором на свій смак: міцний картон, підрамник, або паспарту під склом.

3. Демонтаж експозиції відбудеться 6 квітня з 20-00 до 22-00. Просимо авторів розібрати свої роботи під час демонтажу експозиції

ПРИЗ ІНТЕРНЕТ-СИМПАТІЙ

Приз інтернет-симпатій отримує робота, яка збере найбільшу кількість “лайків” ВКонтакті. За цей приз змагатимуться всі роботи, що були надіслані до участі в конкурсі (дивись Умови участі в конкурсі вище) та пройшли попередній відбір

Процес інтернет-голосування:

1. Всі автори, чиї роботи пройшли попередній відбір та можуть взяти участь в інтернет-голосуванні, будуть проінформовані про це електронною поштю.

2. Щодня, о 10-00 ранку в спільноті Еконяки ВКонтакті - http://vk.com/econyaka для Голосування Дня виставлятиметься декілька робіт. Роботи виставлятимуться в Альбомі Дня.

Ще раз наголошуємо, - автори цих робіт будуть попереджені про участь їх робіт в інтернет-голосуванні заздалегідь.

Наразі нам складно визначити, скільки саме робіт буде виставлятися з дня на день – це залежить від кількості робіт, які проходитимуть попередній відбір.

3. Голосування Дня триватиме з 10-00 до 21-00. Протягом цього часу всі користувачі сервісу ВКонтакті матимуть можливість голосувати за виставлені в цей день роботи.

4. Голосування Дня закінчується о 21-00.

Переможцем Дня оголошується робота, яка набрала за цей день найбільшу кількість лайків.

Увага! Роботи, які не стали Переможцем Дня ВКонтакті, все одно братимуть участь у виставці. Голосування ВКонтакті проводиться виключно з метою визначення вподобань інтернет-користувачів. До цього голосування допускаються лише роботи, які пройшли попередній відбір та допущені до участі у виставці

5. Фінальне голосування відбудеться 26 березня. В цей день будуть виставлені всі роботи-переможці окремих днів голосування. Голосування триватиме з 10-00 до 21-00.

6. Приз інтернет-симпатій здобуде робота, яка 26 березня набере найбільше “лайків”.

7. Урочисте вручення Призу інтернет-симпатій відбудеться 6 квітня 2013р. в рамках фестивалю “Еконяка”

 

Питання, пропозиції, співпраця: 

Аріна Шадій

тел. +38 (067) 420-29-21

+38 (093) 366-31-95

e-mail: arina.shadiy@gmail.com

 

Про авторів

Фестиваль Еконяка , Гурт АтмАсфера

Додав nady 22 березня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска