Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Етнофестиваль Folkowisko присвячений сільській культурі

12-14 ЛИПНЯ

у селі Гораєць між Львовом, Перемишлем і Любліном, на польсько-українському пограниччі
Вхід вільний!

12-14 липня у селі Гораєць між Львовом, Перемишлем і Любліном, на польсько-українському пограниччі проходитиме етнофестиваль Folkowisko. Очікується, що в ньому візьме участь понад тисяча людей, повідомляють організатори.

Темою цьогорічного фестивалю є сільська культура – цікава з огляду на те, що загальні проблеми, недоля на селі були спільними для поляків, українців та євреїв протягом тривалого часу. Учасники фестивалю дізнаються, як селяни боролися проти поміщицького гніту та всякої експлуатації, поринуть в атмосферу  їх щоденного життя – музику, традиції, звичаї, інформує ZAXID.NET.

Гостями минулих років були поляки, українці, французи, англійці, іспанці та росіяни. За 3 роки існування Folkowiska виступили яскраві зірки етнічної музики та культурні діячі: Яцек Клейфа, письменник Анджей Стасюк, гурти Дагадана, Клезмаголіс, Люди Добрі та Владимирська.

Цьогорічний фестиваль передбачає ще більше розваг та гостей. У вечорах, присвячених поезії, знову візьмуть участь польський поет і прозаїк Анджей Стасюк, а також поет, есеїст, радіожурналіст, мандрівник Яцек Подсядло. На двох сценах виступлять гурти Коцірба, Р.У.Т.А, Змії, Квадрант Джаз, Куба Блокеш, Студіум Інструменів Етнічних.

Невід'ємною частиною етнофестивалю є відкриті уроки, майстер-класи та семінари-тренінги: підляські ляльки-мотанки, народна вишивка, дитячий театр, школа української мови, народна витинанка, гончарство, гра на барабанах. На любителів екстремальних пригод  чекають спортивні та туристичні походи, які дозволять краще ознайомитись з довкіллям.

Захід організовано для людей, які цікавляться, туризмом, краєзнавством,  історією, музикою і театром, а також залюбки пізнають інші культури, знайомляться з новими людьми, обмінюються досвідом, зазначають організатори.

 

Про авторів

Культура

Додав ceny bab 12 липня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска