Увійти · Зареєструватися

Львів / 20. Форум видавців у Львові: міжнародний книжковий ярмарок і літературний фестиваль

10-15 ВЕРЕСНЯ

Львів

10 – 15 вересня 2013 р. «Форум видавців у Львові» в 20-ий раз підтвердить:

-          що саме тут є епіцентр сучасного українського літературного процесу та книжкового бізнесу,

-          що це найбільший у світі ярмарок української книги,

-          що місто Львів, яке завдяки Форумові називають книжковою столицею України, з повним правом може претендувати на звання «Місто літератури ЮНЕСКО».

20+ головних фактів про 20-ий Форум видавців у Львові:

5 000 000 поінформованих про Форум видавців в Україні і за кордоном

100 000 книжок привезуть учасники, з них майже 10 000 – це нові видання

50 000 очікуваних відвідувачів

10 000 осіб, які слідкують за нашими новинами у соціальних мережах: Facebook, YouTube, ВКонтакте

711 зареєстрованих учасників, в т.ч. 362 автори, 220 видавців,

380 акредитованих журналістів із 230 українських та іноземних ЗМІ,

500 анонсів та інших публікацій в українських  ЗМІ (станом на 3.09)

150 волонтерів

408 книжок, номінованих на здобуття премії «Найкраща книга Форуму 2013»,  від 85 видавництв

771 захід у програмі

250 автограф-сесій

23 країни світу: Польща, Росія, Німеччина, Чехія, США, Канада, Білорусь, Грузія, Вірменія, Велика Британія, Франція, Данія, Латвія, Литва, Колумбія, Румунія, Сербія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Австралія, Каталонія і Нова Зеландія.

Вперше! Встановлений статус «Країна – Почесний Гість». Цей статус отримала  Республіка Польща, представляючи   програму, що включає   5заходи.

4учасників у складі польської делегації.

Зірковим гостем 20. Форуму видавців у Львові є всесвітньо визнаний філософ і культуролог Зигмунт Бауман (ZygmuntBauman).

 

20-ий  Форум видавців у Львові це:

Найбільший у світі ярмарок української книги:

Працюватиме 12 – 15 вересня у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) і на проспекті Свободи

Книжки за видавничими цінами, антикризові акції та дисконтні програми

Безкоштовний вхід для: пенсіонерів, вчителів, бібліотекарів, читачів львівських бібліотек

Можливість виграти рідер PocketBookвід компанії BookLand.

 

8. Львівський міжнародний літературний фестиваль– найбільший у Центрально-Східній Європі. Про це свідчать 362 автори з України та 22 країн світу і 310 подій у програмі. Фестиваль очолює п’ятірку найкращих осінніх книжкових заходів світу за версією Forbes.

Найцікавіші проекти цьогорічного Літературного фестивалю:

Польща – Почесний Гість 20 Форуму видавців у Львові.

Головні   заходи польської програми:

Лекція Зигмунта Баумана «Невелике доповнення до довгої соціальної історії часу»

Презентація книжки Данути Валенси «Мрії і таємниці»

Круглий стіл: «Польща і Україна в останньому десятилітті» за участі депутата ЄП Павла Коваля

Презентація книги Кшиштофа Зануссі «Пора вмирати»,  демонстрація  фільмів

Круглий стіл «Вплив мас-медіа на розвиток суспільства» за участі Яцка Жаковського, Матвєя Ганапольського, Володимира Мостового і Андрія Куликова

Поетичний потяг Чернівці – Львів спільно з MERIDIANCZERNOWITZ.

9 вересня з Чернівців до Львова вирушить потяг №136 з поетами з 16 країн світу на борту. Рівно о 15.51 у  потязі розпочнуться  поетичні читання . А 10 – 15 вересня  читання продовжаться на  заходах 20. Форуму видавців.

Фокусна тема – «Жінка у світі, що змінюється», на яку організаторів надихнула Ольга Кобилянська (1863–1942 рр.), письменниця, яку називають першою українською феміністкою і 150-річчя з дня народження якої відзначається цього року. «Жіноча» програма налічує 19 заходів, серед них: «Історії жінок і жінки в історії», «Авторка і героїня. Жінка в українській літературі», «Жінка в українській освіті», «Жінка-керівник або Чоловічий погляд на управління в культурі».

Фестиваль «КОНТЕКСТ-2»– продовження програми створення, підтримки і розвитку інфраструктури, яка обслуговує літературний процес. Програму втілює ГО «Форум видавців» за підтримки Програми і3 «Ідея – Імпульс – Інновація» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Якщо Контекст-1 був присвячений менеджменту літературних подій, програма Контексту-2 зосереджена на літературній критиці і книжковій журналістиці. Лекції і майстер-класи проведуть найкращі літературні критики та журналісти з різних країн: Юстина Соболевська (Польща), Александр Гаврілов (Росія), Олаф Кюль (Німеччина), Костянтин Мільчин (Росія), Татьяна Толстая (Росія), Ганс-Петер Куніш (Німеччина). Учасниками проекту стали 24 молоді журналісти, відібрані на конкурсі.

Фестиваль ТРАНСЛІТ– наймасштабніший в Україні проект, спрямований на промоцію перекладацької діяльності. Основний захід фестивалю – публічна дискусія «Вулиця із двостороннім рухом: український переклад за останні 20 років», що відбудеться у межах проекту BookPlatform(за підтримки програми «Культура» Східного партнерства ЄС) за участі перекладачів, видавців, авторів, науковців та підсумує результати досліджень перекладів українською мовою, а також з української іншими мовами.

9-та Молода Республіка Поетів. Конкурс-фестиваль поезії молодих (до 25 років) авторів. На конкурс надійшли заявки від 99 поетів. 10 призерів прочитають свої твори на гала-концерті фестивалю 14 вересня.

Ніч поезії та музики нон-стоп – найдавніший (з 1997 р.) і найпопулярніший (близько 2 тисяч відвідувачів) захід Форуму видавців. До цьогорічної програми входять: поезія Енріка Казасеса (EnricCasasses), Лінор Горалік, Клауса Анкерсена (ClausAnkersen), Бахита Кенжеєва, Томаша Ружицького (TomaszRozycki), Еугеніуша Ткачишина-Дицького (EugeniuszTkaczyszyn-Dycki), Юрка Іздрика, Галини Крук, Івана Малковича та ін. Співатимуть музичні гурти PabloPavo i Ludziki (Польща), Ян Бедерман (Росія), DRUMТИАТР та ZAPASKA.

 

Урочистості з нагоди 20-річчя Форуму видавців у Львовівідбудуться 11 вересня у Львівській обласній філармонії за участі Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Богдана Здроєвського (BogdanZdrojewski), Посла Канади в Україні Троя Лулашника, голови голови ЛОР Петра Колодія, голови ЛОДА Віктора Шемчука, міського голови Львова Андрія Садового та ін. офіційних представників. Співатиме «перша леді польського джазу» Ага Зар’ян (AgaZaryan).

 

Урочиста церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книга Форуму-2013»

Традиційно відбудеться у перший день ярмарку (12 вересня) у Львівській обласній філармонії. На почесну премію у цьому році претендують 80 видавництв і 340 книжок. 20 лауреатів конкурсу отримають відзнаки і грошові премії. Преміальний фонд – 50 тисяч грн. Також будуть вручені традиційні нагороди від голови ЛОДА Віктора Шемчука, міського голови Львова Андрія Садового і наших партнерів.

 

Видавничий бізнес-форум

Спеціальний гість – Едвард Навотка (EdwardNavotka), засновник і головний редактор порталу publishingperspectives.com, який називають «видавничим ВВС», виступить з лекціями «Чи справді Америка проти світу: правда про Amazon, Apple, MicrosoftandGoogle» та «Книговидання в еру глобалізації: чудово, хвилююче, що далі?», а також подискутує з українськими видавцями про авторське право, електронні книги й підручники. Оскільки портал publishingperspectives.com є найпопулярнішим фаховим ресурсом для видавців цілого світу, ми сподіваємося, що незабаром про Форум видавців у Львові і українські книжки дізнаються у багатьох інших країнах.

 

Редакційні візити

3-денні робочі візити 15-ти редакторів, видавців, культурних журналістів з Польщі, Німеччини, Франції, Швейцарії, Шотландії, Вірменії, Грузії, Словаччини, Швеції, Чехії. Спрямовані на широке представлення українського книжкового ринку європейським редакторам, видавцям, культурним журналістам, перекладачам. Реалізовуються в межах проекту BookPlatform(за підтримки програми «Культура» Східного партнерства ЄС).

Гостя Редакційних візитів Алі Боуден, керівник проекту «Единбург – місто літератури ЮНЕСКО», проведе публічну презентацію проекту «Міста літератури ЮНЕСКО», розкаже про призначення цього масштабного проекту та мережу міст літератури.

Презентація результатів першого всеукраїнського дослідження «Читання книжок в Україні». Що і скільки читають дорослі та маленькі українці? Чому значна частина українців не читають або рідко читають книжки? Наскільки поширеним в Україні стало скачування літератури? На ці та інші питання відповідатимуть Гліб Вишлінський (GfK Ukraine), Олександра Коваль («Форум видавців») та Михайло Шуранов («Київстар»).

 

Презентація книги «Імператор усіх хвороб: Біографія раку»лауреата Пулітцерівської премії Сіддхартхи Мукерджі (Видавництво Жупанського)за участіписьменниці Марії Матіос, журналістки і громадської діячки Катерини Гордєєвої, авторки книги «Победить рак!», засновниці руху «Українські амазонки», психолога, д. псих. н, проф. Наталі Шевченко, онколога чл.-кор. АМН України, почесного голови українського Товариства радіаційних онкологів Миколи Пилипенка, керівника програм та проектів фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Вікторії Миколаюк та ін. Модеруватиме презентацію  Ольга Герасим’юк. Проводиться за підтримки фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

 

Благодійна акція для пенсіонерів «Третій вік: Задоволення від читання»

Найголовніше – всі охочі пенсіонери відвідають  ярмарок безкоштовно, а перші 8 тисяч з них отримають знижку 20 грн. на придбання книжок українських видавництв. .

У рамках благодійної акції відбудеться 6 зустрічей старшого покоління з письменниками і культурними діячами, а саме з Еммою Андієвською (EmmaAndijewska), Татьяною Толстою, Валерієм Шевчуком, Ігорем Калинцем, Юрієм Макаровим та Василем Шкляром. Також пенсіонери запрошені на виставу «Ромео і Джульєтта в кінці листопада в Національнийакадемічнийукраїнськийдраматичний театр ім. Марії Заньковецької.

 

IVЛьвівський бібліотечний форум

11 заходів у програмі для всіх, хто пов'язаний фахом або інтересом з бібліотечною справою. Бібліофорум проводиться у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією.

Бібліофорум відкриватиме конференція на тему «Сучасні проблеми діяльності бібліотеки в умовах інформаційного суспільства». По завершенню відбудеться флеш-моб «Читай! Формат не має значення!» (14 вересня, 14.00, пр. Свободи біля пам’ятника Тарасу Шевченку).

 

Офіційне відкриття 20-го Форуму видавців у Львові відбудеться 12 вересня о 10.30 в Палаці Мистецтв (вул. Коперніка, 17)

ПРОГРАМА

20 Форуму видавців у Львові

 

9 вересня, понеділок

 

11:00–12:00     Прес-конференція з нагоди початку 8. Львівського міжнародного літературного фестивалю в межах 20-го Форуму видавців за участі: Олександри Коваль, Ґжеґожа Ґаудена, Ярослава Годуна, Зиґмунда Баумана. ZIK (Вул. Вороного, 3 (1 поверх)). Інститут книжки (Краків), ГО «Форум видавців», Польський Інститут у Києві.

10:00–22:45     Виставка сучасного польського сакрального художника Кшиштофа Соколовського. Ікона. Реліквія. Галерея сакрального мистецтва ICONART (вул. Вірменська, 26).

10:00–21:00     Фотовиставка Войцеха Празмовського. Мілош. Тутешній. Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Дзиґа.

12:00–21:00     Відкрита виставка сучасних книжкових плакатів «Любов до книг нас єднає». Площа біля Катедрального собору (пл. Катедральна, 1). ГО «Форум видавців».

17:00–19:00     Публічна лекція Зиґмунта Баумана (Польща) «Невелике доповнення до довгої соціальної історії часу». У рамках львівського міждисциплінарного семінару «Історія часу». Модератор – Ярослав Грицак. А/з ЛНУ ім. І. Франка, Головний корпус (вул. Університетська, 1). Інститут книжки (Краків), Польський Інститут у Києві.

 

10 вересня, вівторок

 

10:00–22:45     Виставка сучасного польського сакрального художника Кшиштофа Соколовського Ікона. Реліквія. Галерея сакрального мистецтва ICONART (вул. Вірменська, 26).

10:00–21:00     Фотовиставка Войцеха Празмовського. Мілош.Тутешній. Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Дзиґа.

12:00–21:00     Відкрита виставка сучасних книжкових плакатів «Любов до книг нас єднає». Площа біля Катедрального собору (пл. Катедральна, 1). ГО «Форум видавців».

11:00–13:00     Відкриття 94-го театрального сезону Першого українського театру для дітей та юнацтва з виставою «О восьмій вечора на Ковчезі». Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11).

14:00–14:45     Презентація книги: Ростислав Братунь «Глибини часу не міліють». ЛНУ ім. І. Франка, Д/з (вул. Університетська, 1). Світ, м. Львів.

16:00–16:45     Авторська зустріч з Норою Ґомрінґер (НімеччинаШвейцарія). Модератор – Петро Рихло. Музей історії релігії (пл. Музейна, 2). Meridian Czernowitz.

16:00–16:45     Презентація найповнішого видання творів Михайла Грушевського. ЛНУ ім. І. Франка, Д/з (вул. Університетська, 1). Світ, м. Львів.

16:30–17:30     Презентація книги: Віктор Суворов. «Її ім'я було Татьяна». Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Зелений пес, м. Київ.

17:00–17:45     Читання-тандем Клауса Райхерта і Яна Вагнера (Німеччина). Модеруватимуть: Петро Рихло і Марк Бєлорусєц. Подвір’я Музею ідей (вул. Валова, 18а). Meridian Czernowitz.

18:00–19:30     Читання-тандем з Ришардом Криницьким (Польща) та Олегом Лишегою (Україна). Музей історії релігії (пл. Музейна, 2). Meridian Czernowitz, Польський Інститут у Києві, Інститут книжки (Краків).

18:00–18:45     Презентація книги відомого норвезького письменника Тома Еґеланна «Брехня батьків». Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Літопис.

18:00–19:45     Мистецька група «Яра» з експериментального театру La Mama (США) презентує виставу «Капітан Джон Сміт в Україні». Дзиґа (вул. Вірменська, 35).

19:00–20:30     Читання-тандем: Йоко Тавада (Німеччина) і Ральф Дутлі (Німеччина). Модеруватимуть: Петро Рихло і Марк Бєлорусець. Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Meridian Czernowitz.

19:00–19:45     Відкриття виставки Романа Романишина «Світ має тисячу кіл» за участі: Маріанни Кіяновської, Наталі Трохим, Катерини Міхаліциної (Оніщук), Юлії Мусаковської, Ярини Бурбан, Андрія Воронова-Зимного, Остапа Сливинського. Модератор – Левко Грицюк. Кав'ярня Лєваковського (пл. Катедральна, 3).

20:00–20:45     Читання-тандем Ігоря Померанцева (Велика БританіяУкраїна) та Єлєни Фанайлової (Росія). Модератор – Ірина Вікирчак. Дзиґа (вул. Вірменська, 35). Meridian Czernowitz.

21:00–21:45     Читання-тандем за участі Енн Коттен (Німеччина) і Сергія Жадана (Україна). Модератор – Сергій Жадан. Дзиґа (вул. Вірменська, 35). Meridian Czernowitz.

 

11 вересня, середа

 

10:00–22:45     Виставка сучасного польського сакрального художника Кшиштофа Соколовського Ікона. Реліквія. Галерея сакрального мистецтва ICONART (вул. Вірменська, 26).

10:00–21:00     Фотовиставка Войцеха Празмовського. Мілош.Тутешній. Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Дзиґа.

12:00–21:00     Відкрита виставка сучасних книжкових плакатів «Любов до книг нас єднає». Площа біля Катедрального собору (пл. Катедральна, 1). ГО «Форум видавців».

10:00–17:00     ІV Львівський бібліотечний форум. П’ята міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми діяльності бібліотеки в умовах інформаційного суспільства». Наукова бібліотека НУ «Львівська Політехніка», читальний зал (вул. Професорська, 1). Львівська обласна бібліотека для дітей, ГО «Форум видавців», Українська бібліотечна асоціація.

13:30–14:30     Вступне слово та знайомство учасників КОНТЕКСТу (в межах проекту «Контекст-2» Школа літературної критики і книжкової журналістики). Лише для зареєстрованих учасників. Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). ГО «Форум видавців».

14:45–15:45     Воркшоп з Маделен Ґріве, арт-директоркою Стокгольмського поетичного фестивалю, головною редакторкою часопису 10TAL (в межах проекту «Контекст-2»: школа літературної критики і книжкової журналістики ). Лише для зареєстрованих учасників. Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). ГО «Форум видавців».

15:00–17:00     Зустріч з Андою Роттенберг, Марією Потоцькою, Доротою Монкевич. Модератор – Богдан Шумилович. Вхід за запрошеннями. Центр міської історії Центральної та Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6). Польський Інститут у Києві, Інститут книжки (Краків), ГО «Форум видавців».

16:00–16:45     Презентація книги: Тарас Чухліб «Відень 1683: Україна-Русь у битві за золоте яблуко Європи». Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Видавництво «Кліо».

16:00–17:30     Воркшоп з Константіном Мільчиним Сучасна літературна критика в Росії (в межах проекту «Контекст-2»: школа літературної критики і книжкової журналістики). Лише для зареєстрованих учасників. Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). ГО «Форум видавців».

17:00–17:45     Читання-тандем Василя Лозинського (Україна) і Тадеуша Домбровського (Польща). Модератор – Левко Грицюк. Новий Ноїв Ковчег (вул. Ставропігійська, 9). Інститут книжки (Краків), Meridian Czernowitz, Польський Інститут у Києві.

17:00–17:45     Авторська зустріч з Юрієм Тарнавським (УкраїнаСША). Модератор – Василь Ґабор. Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Піраміда, м. Львів.

18:00–18:45     Мистецька група «Яра» з експериментального театру La Mama (США) презентує виставу «Капітан Джон Сміт в Україні». Дзиґа (вул. Вірменська, 35). Вірляна Ткач.

19:00–21:00     Урочиста академія з нагоди 20-річчя Форуму видавців у Львові. Вхід за запрошеннями. Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7). Інститут книжки (Краків), ГО «Форум видавців», Польський Інститут у Києві.

 

12 вересня, четвер

 

10:30–11:25     Офіційне відкриття 20. Міжнародного «Форуму видавців у Львові».ПМ, к/з (вул. Коперника, 17). Інститут книжки (Краків), Польський Інститут у Києві, ГО «Форум видавців».

10:00–22:45     Виставка сучасного польського сакрального художника Кшиштофа Соколовського Ікона. Реліквія. Галерея сакрального мистецтва ICONART (вул. Вірменська, 26).

10:00–21:00     Фотовиставка Войцеха Празмовського. Мілош.Тутешній. Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Дзиґа.

12:00–21:00     Відкрита виставка сучасних книжкових плакатів «Любов до книг нас єднає». Площа біля Катедрального собору (пл. Катедральна, 1). ГО «Форум видавців».

08:30–09:30     Вступна презентація про літературну критику від Оксани Хмельовської та Ірини Батуревич (Читомо ). (В межах проекту «Контекст-2» Школа літературної критики і книжкової журналістики). Лише для зареєстрованих учасників, готель «Нота Бене» (вул. Валер'яна Поліщука, 78). ГО «Форум видавців».

09:30–10:00     ІV Львівський бібліотечний форум. Сесія 1: Професійно-екскурсійний тур «Бібліотек@ – територія ідей. НБ ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5). Львівська обласна бібліотека для дітей, ГО «Форум видавців», Українська бібліотечна асоціація.

10:45–12:15     Воркшоп від Олафа Кюля «Літературна критика та її вплив на переклад книжок» (в межах проекту «Контекст-2»: школа літературної критики і книжкової журналістики). Лише для зареєстрованих учасників. Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). ГО «Форум видавців».

11:00–11:25     Презентація книги Богдана Панкевича «Подорож на Афон». Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

11:00–17:00     Спільний проект видавництва «Наш Формат» та Союзу Вольних Художників – «Жлобологія». ПМ,площа біля наметів № 127, 128. Наш формат, м. Київ.

11:00–11:45     Г@Ківські читання. Палац Потоцьких, голуба зала (вул. Коперника, 15). Зелений пес, м. Київ.

11:30–11:55     Презентація книги Аліни Артюх «Поезії Рудої Киці». Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

11:30–12:00     Відкриття стенду Польщі – країни-почесного гостя 20 Форуму видавців. ПМ,стенд № 244, хол, 2 поверх. Інститут книжки (Краків), Польський Інститут у Києві.

11:30–12:30     Презентація книги та автограф-сесія Тадеуша Домбровського «Чорний квадрат». Учасники: Тадеуш Домбровський (Польща), Василь Лозинський (Україна). Модератор – Остап Сливинський. ПМ,Кав'ярня Meridian Czernowitz (2 поверх Палацу, балкон). Meridian Czernowitz.

12:00–12:25     Дискусія на тему: «Яке майбутнє чекає на Україну з огляду на концепцію третього шляху» Володимира Єшкілєва та Володимира Павліва за участі авторів книги. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

12:00–13:30     Творча зустріч: Євген Сверстюк «Гоголь і українська ніч». А/зЛНУ ім. І. Франка, головний корпус (вул. Університетська, 1). Видавництво «Кліо».

12:00–12:45     Зустріч спеціального гостя Форуму видавців Джеремі Стронґа із читачами. ПМ, к/з. Видавництво Старого Лева, м. Львів.

12:00–12:45     Презентація трьох книг проекту серії «Третє Тисячоліття: українська поезія»: Леонід Талалай «Безпритульна течія», Ігор Римарук «Божественний вітер», Анатолій Кичинський «Небажаний свідок». Палац Потоцьких, д/з. Букрек, м. Чернівці.

12:00–12:45     Презентація книги Миколи Кодака «Семіосфера Миколи Бажана». Стенд № 435. Твердиня, м. Луцьк.

12:00–15:00     Презентація проекту першого в Україні пам'ятника книзі. Палац мистецтв (вул. Коперника, 17). Фонд «Нові традиції».

12:00–13:45     Круглий стіл на тему: «Місце сучасної української літератури на літературній мапі світу». Оголошення про старт 9-ї літературної премії «Книга року ВВС-2013». Організатор – ВВС Україна. Дзиґа (вул. Вірменська, 35). BBC Україна.

12:00–16:30     Міжнародний семінар: «Україна, Молдова, Білорусь: трансформації ідеалів громадянського суспільства. Український Католицький Університет, к/з, (вул. Хуторівка, 35 а). Видавництво Українського Католицького Університету, м. Львів.

12:00–13:30     Авторська зустріч з Ігорем Калинцем (Україна). Модератор — Віктор Неборак. Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11). ГО «Форум видавців».

12:30–13:45     Воркшоп: Польська літературна критика – розмова з Юстиною Соболевською (в межах проекту «Контекст-2»: школа літературної критики і книжкової журналістики). Лише для зареєстрованих учасників. Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). ГО «Форум видавців», Польський Інститут у Києві, Інститут книжки (Краків).

12:30–13:45     Бізнес-форум. Нарада Консультативної Ради видавців Співдружності незалежних держав. Асоціація книговидавців Росії, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Союз видавців та розповсюджувачів Білорусі, Асоціація видавців та книгорозповсюджувачів Казахстану, Національні асоціації книговидавців Молдови та Вірменії, Представник Генконсульства РФ у Львові, Представник Львівського національного університету імені Івана Франка. Члени російської делегації: Петряков В.Г., директор видавництва «Флінта» (Москва); Мороз О.О., директор видавництва «Сократ» (Єкатеринбург); Голубєв С.М., директор видавництва «Златоуст» (Петербург); Яндавлетов І.М., директор видавництва «Кітап» (Уфа); Левтов В.Є., генеральний директор інформаційно-видавничого агентства «ЛІК» (Санкт-Петербург); Капустюк А.І., директор видавництва «Планета» (Москва). Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Асоціація книговидавців Росії.

12:30–12:55     Роздуми Данила Яневського на тему: «ОУН і український національний рух: партнери чи вороги». Модератор – Володимир Єшкілєв. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

13:00–13:45     Дискусія на тему: «Читання паперових книг vs телебачення, аудіо-книги, Інтернет – за чим майбутнє, або чи є в Україні культура читання». Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

13:00–13:45     Презентація книги: Богдан Боденчук «Море». Штука (вул. Котлярська, 8). Компанія «Крок».

13:00–13:45     Презентація-огляд: «Навчальна та методична література, яку видає фірма 1С». ПП, д/з. 1С Україна.

13:00–14:00     Презентація книги: «Навчальний посібник. Клінічна психологія для студентів вищих навчальних закладів». Наукова бібліотека ЛНМУ ім. Данила Галицького. Читальний зал (вул. Січових Стрільців, 6 ).

13:00–14:30     Подіумна дискусія на тему: «Львів – це Дунайський регіон?». ПМ, к/з. Представництво OeaD у Львові, Угорський колегіум у Відні.

13:00–13:45     Презентація книги: «Українське видання роману Люсі-Мод Монтгомері «Енн із Ейвонлі». Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. В. Винниченка, 1). Урбіно.

13:00–13:45     Презентація з автограф-сесією книги Івана Лучука «Цебер амброзії (вибрані рецензії 2002–2012)» із серії «Літературний ексклюзив». ЛНУ ім. І. Франка (вул. Січових Стрільців, 19). Твердиня, м. Луцьк.

13:00–14:30     Круглий стіл на тему: «Жінки – менеджерки культури» за участі: Ірини Подоляк, Катерини Бабкіної, Ірини Вікирчак, Наталі Церклевич, Олі Райтер. Модерує Оксана Форостина. ПП, б/з. ГО «Форум видавців».

14:00–14:45     Презентація книги: Ейвінд Юнсон «Ще раз, капітане!». Переклад – Олег Король. Кав'ярня Леваковського (пл. Катедральна, 3). Компанія «Крок».

14:00–15:00     Обговорення трилогії Івана Дзюби «На трьох континентах». Книга 1. ЛНУ ім. І. Франка, Головний корпус, аудиторія 312 (вул. Університетська, 1 ). Видавництво «Кліо».

14:00–14:45     Презентація книги Віталія Андрєєва «Віктор Петров. Нариси інтелектуальної біографії вченого». Перевидання праці В. Петрова «Скіфи. Мова і етнос». Музей етнографії (просп. Свободи, 15). Герда, м. Дніпропетровськ.

14:00–14:45     Презентація книги: Юрій Ковалів «Історія української літератури: кінець ХІХ – поч. ХХІ ст.» І том: «У пошуках іманентного сенсу». Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Видавничий центр «Академія».

14:00–14:45     Презентація книги: Василь Вовкун «Голод». До 80-річчя пам’яті жертв голодомору-геноциду 1932-1933 рр. в Україні. «Голод дитячими очима». ПП, д/з. Букрек, м. Чернівці.

14:00–14:45     Вперше українською «Три оповідки» Умберто Еко. Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. В. Винниченка, 1). Видавництво «Лаурус».

14:00–14:45     Презентація з автограф-сесією пісенної збірки Мирослава Стефанишина на слова Миколи Мартинюка «Над Світязем ранок». Стенд № 435. Твердиня, м. Луцьк.

14:00–15:30     Творча зустріч зі спеціальною гостею фестивалю Татьяною Толстою (Росія). Модератор — Алєксандр Гаврілов. Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11). Об’єднане гуманітарне видавництво, м. Москва.

14:00–15:45     ІV Львівський бібліотечний форум. Сесія 2: Читання і читачі: глобальні виклики і трансформація. НБ ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5).

14:00–14:45     Авторська зустріч з Анною Герасимовою (Умкою) «Человек, будь он хоть женщиной, хоть кем…». Модератор – Микола Вересень. «Сало» (просп. Свободи, 6/8). Об’єднане гуманітарне видавництво, м. Москва.

14:00–15:30     Презентація книги про доброчинців в часи голодомору «Людяність в нелюдяний час». Упорядники: В.Тиліщака та В.Яременко). Тюрма на Лонцького (вул. С. Бандери, 1). Центр досліджень визвольного руху, м. Львів.

14:00–14:45     Леся Авраменко: «Метафізика чистого кольору» Анатолія Криволапа. ПП, Зала графів(вул. Коперника, 15). Art-Huss.

14:00–15:30     «Як громадське мовлення може змінити Україну». Учасники: Роман Скрипін, Євген Глібовицький, Богдан Кутєпов, Анастасія Станко, Данило Яневський. Дзиґа (вул. Вірменська, 35). hromadske.tv.

14:30–15:20     Автобіографічна складова у творчості Олеся Ульяненка та творчі читання: «Знак Саваофа», «Серафіма», «Вогненне око», «Син тіні», «Сталінка. Дофін сатани», «Жінка його мрії», «Квіти Содому», «Ангели помсти». Учасники: Сергій Пантюк, Сергій Жадан. Модератор – Євгенія Чупріна. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

14:30–15:15     Презентація книги Наталіни Літвінової «Малыш и вселенная. Основы сотворчества». Студія «Фора», ПМ, цокольний поверх (вхід з 1 поверху, 2 зал).

15:00–15:45     Відкриті читання: літературна студія «87» та презентація «Антології 87. Том 2». «Сало» (просп. Свободи, 6/8). Компанія «Крок».

15:00–16:00     Презентація: доросла поетична серія Видавництва Старого Лева та збірки Грицька Чубая, Богдана-Ігоря Антонича, Мар’яни Савки. Театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3). Видавництво Старого Лева, м. Львів.

15:00–16:30     Презентація світового бестселера Мічіо Кайку «Фізика майбутнього». ЛНУ ім. І. Франка, головний корпус, а/з (вул. Університетська, 1). Літопис.

15:00–16:30     Бізнес-форум. «Чи справді Америка проти Світу: правда про Amazon, Apple, Microsoft і Google». Зустріч із Едвардом Навоткою (США). ПМ, к/з. ГО «Форум видавців».

15:00–16:45     Круглий стіл на тему: «Схід і Захід разом? Письменники і сепаратизм». Музичний клуб «Культ», (вул. Чайковського, 7). Журнал «ШО».

15:00–15:45     Авторська зустріч з Міхалем Хабаєм (Словаччина). Модератор – Марта Боровець. Подвір’я Музею ідей (вул. Валова, 18а). ГО «Форум видавців».

15:00–16:30     Круглий стіл на тему: «Існування критики у сучасних медіа-формах і використання відео, блогів та інших засобів адекватних часу для залучення аудиторії» (в межах проекту «Контекст-2»: школа літературної критики і книжкової журналістики ). Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). ГО «Форум видавців».

15:00–15:45     Поетичні читання: Тарас Малкович і Катерина Бабкіна (Україна). Кав'ярня Meridian Czernowitz (2 поверх Палацу, балкон). Meridian Czernowitz.

15:00–15:45     Любомир Медвідь. «Ремінісценції». ПП, д/з. Апріорі, м. Львів.

15:00–15:45     Презентація книжкової серії «Художники України». ПП, Зала графів (вул. Коперника, 15). Art-Huss.

15:30–16:45     Презентація книги: Євген Сверстюк «Гоголь і уккраїнська ніч». Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Видавництво «Кліо».

15:30–15:55     Презентація книги: Юлія Пилипенко «Рижик». Автограф-сесія автора. Модератор – Катерина Ползикіна. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

15:30–16:30     Презентація телепрограми «Гражданская позиция. Політ.uа і телеканал «Глас». Модератор – Юлія Каденко. Стенд 454 (вул. Коперника, 17). Об’єднане гуманітарне видавництво, м. Москва.

16:00–17:00     Зустріч із читачами: Джеремі Стронґ та «Ракета на чотирьох лапах». Львівська центральна бібліотека для дітей (вул. Окуневського, 3). Видавництво Старого Лева, м. Львів.

16:00–16:45     ІV Львівський бібліотечний форум. Сесія 3: Електронні книги та електронні читанки у бібліотеці. НБ ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5). Львівська обласна бібліотека для дітей, ГО «Форум видавців», Українська бібліотечна асоціація.

16:00–17:30     Дискусія на тему: «Історії жінок і жінки в історії». Учасники: Йоанна Батор, Сильвія Хутнік, Наталка Сняданко, Віра Агеєва. Модератор – Жанна Сльоновська. ПП, д/з. Інститут книжки (Краків).

16:00–16:45     Презентація книги Юзефа Ігнація Крашевського «Спогади з Полісся, Волині і Литви» (переклад українською Володимира Шабаровського). Стенд № 435. Твердиня, м. Луцьк.

16:00–16:45     Презентація з автограф-сесією історичної повісті Миколи Мартинюка для підліткової аудиторії «Під мурами твердині». Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Твердиня, м. Луцьк.

16:00–16:45     Презентація книжки: Василь Хитрук «Золота Булава. Духовний код Трипілля, України та Європи». Університет Львівський «Ставропігіон» (вул. Винниченка, 30). Юніверс, м. Київ.

16:00–16:45     Авторська зустріч Кріса Тведта (Норвегія). Модератор – Наталя Іваничук. Театр «Воскресіння», білий зал (пл. Генерала Григоренка, 5). Нора-друк, м. Київ.

16:00–16:45     Презентація книжки «Зернятка мудрості – збірки казок, переказів та оповідок для діток». Стенд № 242. Підручники і посібники, м. Тернопіль.

16:00–17:30     Презентація книги Алєксандра Архангєльского «Музей революції». Модератор – Алєксандр Гаврілов. Музей-ресторан «Сало» (просп. Свободи, 6/8).

16:00–16:45     Авторська зустріч з Девідом Масгрейвом (Австралія). Модератор – Юрій Завадський. Музей історії релігії (пл. Музейна, 2). Компанія «Крок».

16:00–16:45     Авторська зустріч з Олесем Ільченко (Україна). Кав'ярня Meridian Czernowitz (2 поверх Палацу, балкон). Meridian Czernowitz.

16:00–16:40. Презентація книги: Катерина Бабкіна «Соня». Модератор – Вікторія Наріжна. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

16:00–18:00     Бізнес-форум. Круглий стіл: «Сучасний стан та перспективи видання навчальної літератури в Україні». Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти (голова Комітету – Лілія Гриневич), Українська асоціація книговидавців та книгорозповсюджувачів (президент асоціації – Олександр Афонін). Мала сесійна зала Львівської обласної ради (вул. Винниченка, 18).

16:30–16:55     Презентація серії книг Жіля Тібо «Пригоди Ніколаса». Стенд № 243. Навчальна книга – Богдан, м. Тернопіль.

16:45–17:25     Літературна зустріч для спогадів про Олександра Довженка (за книгою «Щоденникові записи»). Учасники: генеральний директор Видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький (модератор) та голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

17:00–17:45     Презентація книжки Тадеуша Домбровського (Польща) «Чорний квадрат» за участі Василя Лозинського та Маріанни Кіяновської. Модератор – Остап Сливинський. Дзиґа (вул. Вірменська, 35). Інститут книжки (Краків), Meridian Czernowitz, Польський Інститут у Києві.

17:00–17:45     Зустріч з культурною менеджеркою Алі Боуден (Шотландія), презентація проекту «Міста літератури ЮНЕСКО» в межах проекту Book Platform. ПМ, к/з ГО Форум видавців.

17:00–17:45     Презентація підручника Л. Біленької-Свистович, Є. Ковалевського, М. Ярмолюка «Польська мова для 5 класу (1-й рік навчання)». НБ ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5). Букрек, м. Чернівці, Польський Інститут у Києві.

17:00–17:45     Презентація українського видання роману «Зерно правди» Зиґмунта Мілошевського. Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7). Урбіно, Польський Інститут у Києві, Інститут книжки (Краків).

17:00–18:30     Проект Wordyssey. НБ ЛНМУ ім. Д. Галицького (вул. Січових Стрільців, 6).

17:00–18:45     Подіумна дискусія на тему: «Український інтелектуал у соціальних мережах». Музичний клуб «Культ», (вул. Чайковського, 7). Журнал «ШО».

17:00–17:45     Читання-тандем: Андреас Неезер (Швейцарія) і Маріон Пошманн (Німеччина). Модеруватимуть – Петро Рихло і Марк Бєлорусєц. Кав'ярня Леваковського (пл. Катедральна, 3). Meridian Czernowitz.

17:00–17:45     Бізнес-форум. Online-сервіс для уточнення умов авторського договору та юридичного очищення творів від прав третіх осіб. (Логін: Форум. Пароль: 10092013. Адреса сервісу: http://www.konovalenko.zp.ua/tests/ <http://www.konovalenko.zp.ua/tests/>). Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Навчальна книга – Богдан, м. Тернопіль.

17:00–18:45     Презентація Першої львівської медіа теки: «Медіатека як публічний простір особистого розвитку». Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). Перша львівська медіатека.

17:00–18:45     Лекція про зірки, подорожі на Місяць, Марс. Розповідає Владімір Сурдін (Росія), переможець російської премії «Просвітитель». Львівський Державний природознавчий Музей НАН України. Інститут книги (Москва).

17:00–17:45     Авторська зустріч з Іваном Волковим (Росія). «Вірші для нужденних». Модератор Тетяна Кохановська. Музей історії релігії (пл. Музейна, 2).

17:00–18:30     New York's Bowery Poetry Club у Львові. Учасники: Катя Бабкіна, Сергій Жадан, Боб Голлман, Сюєен Гвонг. Модератор Вірляна Ткач. Театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3). ГО «Форум видавців».

17:30–18:30     Поетичні читання з Сергієм Жаданом. Кав'ярня Meridian Czernowitz (2 поверх Палацу, балкон). Meridian Czernowitz.

17:50–18:25     Діалог на тему: «Українська проза: на небі чи на землі». Учасники: Андрій Курков. Модератор – Євген Положій. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

18:00–18:45     Презентація книжки Кшиштофа Чижевського «Лінія повернення. Про практику прикордоння у діалозі з Чеславом Мілошем». Модератор – Олександр Буценко. Театр «Воскресіння», чорний зал (пл. Генерала Григоренка, 5). Кальварія, Інститут книжки (Краків), Польський Інститут у Києві.

18:00–19:30     Творчий вечір Олексія Ганзенка – переможця цьогорічного літературного конкурсу «Коронація слова». Штука (вул. Котлярська, 8).

18:00–22:00     Дегустація літератури, музики і кухні. Проект «Дунай Лаунж» – кулінарія і поезія авторів дунайського регіону: Міхаеля Донгаузера (Австрія) і Нори Іуги (Румунія). Модератори: Марк Бєлорусєц та Марін Герман. Вхід за запрошеннями. Подвір’я Музею ідей (вул. Валова, 18а). Meridian Czernowitz, Представництво OeaD у Львові, Угорський колегіум у Відні.

18:00–18:45     Презентація книжки Тараса Прохаська «Одної і тої самої». Модератор – Ірина Вікирчак. Театр «Воскресіння», білий зал (пл. Генерала Григоренка, 5). Meridian Czernowitz.

18:00–18:45     Презентація збірки жіночих новел «З непокритою головою»: Ніна Бічуя, Марія Матіос, Галина Пагутяк. Модератор – Віра Агєєва. «Новий Ноїв Ковчег» (вул. Ставропігійська, 9). Комора.

18:30–19:25     Презентація нового роману Романа Іваничука «Торговиця» за участі автора, вручення йому відзнаки «Золотий письменник України» (2012 рік). Учасники: генеральний директор Видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, засновники міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та відзнаки «Золотий письменник України» Тетяна та Юрій Логуші. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

19:00–22:00     Показ фільмів (Школа Анджея Вайди – блок I): «Віддам трьох» (реж. Бартош Конопка), «Засватана» (реж. Лєслав Добруцький), «Марисина Поляна» (реж. Ґжеґож Зарічний). ПМ, к/з. Інститут книжки (Краків).

19:00–20:45     Видавництво LAURUS і журнал про сучасну культуру ШО представляють поетичну серію ЧИСЛА: Нові книги Олександра Ірванця – «Вибране за 33 роки», «Бахита Кєнжеєва – Странствия и 87 стихотворений», Петра Мідянки – «40 сонетів і гербарій». Музичний клуб «Культ», (вул. Чайковського, 7). Журнал ШО, Видавництво LAURUS.

19:00–21:00     Відкриття мистецької виставки «Жлоб-арт» з роботами художників та учасників проекту «Жлобологія» + BIG-Жлоб-Party = презентація альманаху «Жлобологія». «Сало» (просп. Свободи, 6/8). Наш формат, м. Київ.

19:00–20:30     Музично-поетичний перформанс Юрія Андруховича та дуету Вервольф Сутра: Вера Каппелер, Петер Комрадін Цумтор (Швейцарія). А/з Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка (вул. Нижанківського, 5). Meridian Czernowitz.

19:00–19:45     Авторська зустріч з Клаусом Анкерсеном (Данія). Модератор – Левко Грицюк. Кав'ярня Леваковського (пл. Катедральна, 3). ГО «Форум видавців».

19:00–21:00     Урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії «Найкраща книга Форуму видавців – 2013». Вхід за запрошеннями. Львівська філармонія (вул. Чайковського, 7). ГО «Форум видавців».

19:00–19:45     Юрій Тарнавський «Квіти хворому або про природу речей в українській літературі». За участі Василя Габора. Модератор – Юрій Кучерявий. Новий Ноїв Ковчег (вул. Ставропігійська, 9). Юрій Кучерявий.

19:30–21:00     Презентація книги: Богдан Коломійчук «Людвисар» (переможець літературного конкурсу «Коронація слова» – 2013 у головній номінації «Кращий роман»). Майстер-клас з історичного фехтування. Заходи відбуватимуться в стилі історичної реконструкції з відповідними костюмами, стилізованою зброєю. Модератор – Катерина Бабкіна. Тераса на Ринку (пл. Ринок). Видавництво «Фоліо», м. Харків.

20:00–21:30     Авторська зустріч зі Слободаном Владушичем (Сербія). Модератор – Алла Татаренко. Кав'ярня Леваковського (пл. Катедральна, 3).

20:00–21:30     Авторська зустріч з Лінор Горалік (Росія). Модератор Юрій Іздрик. Театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3). Інститут книги (Москва).

20:00–21:00     Майкл (Михайло Мишкало) презентує книгу «Сторожі тротуару». Учасники: Отар Довженко, Андрій Квятковський, Ігор Балинський, Орест Друль, Тарас Смакула, Ірина Магдиш. Новий Ноїв Ковчег (вул. Ставропігійська, 9). Комора.

 

13 вересня, п’ятниця

 

10:00–22:45     Виставка сучасного польського сакрального художника Кшиштофа Соколовського Ікона. Реліквія. Галерея сакрального мистецтва ICONART (вул. Вірменська, 26).

10:00–21:00     Фотовиставка Войцеха Празмовського. Мілош.Тутешній. Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Дзиґа.

12:00–21:00     Відкрита виставка сучасних книжкових плакатів «Любов до книг нас єднає». Площа біля Катедрального собору (пл. Катедральна, 1). ГО «Форум видавців».

08:30–09:30     Презентація «Організація веб-порталу книжкової журналістики» (на прикладі культурно-видавничого проекту «Читомо» (в межах проекту «Контекст-2»: школа літературної критики і книжкової журналістики). Лише для зареєстрованих учасників. Готель «Нота Бене» (вул. Валер'яна Поліщука, 78). ГО «Форум видавців».

09:00–10:45     Бізнес-форум. ІV Львівський бібліотечний форум. Семінар на тему: «Електронні ресурси в бібліотеці чи електронні бібліотеки як інтелектуальний ресурс». ПМ, к/з.

10:00–10:45     Презентація друкарського паперу виробництва ВАТ Монді Сиктивкарський ЛПК. ПП, б/з. Наш Папір.

10:30–12:00     Зустріч письменника Зиґмунта Мілошевського зі студентами полоністики Львівського національного університету ім. Івана Франка. ЛНУ ім. І. Франка (вул. Січових Стрільців, 19). Урбіно.

10:30–12:00     Воркшоп від Татьяни Толстой «Професійний читач» (в межах проекту «Контекст-2»: школа літературної критики і книжкової журналістики). Лише для зареєстрованих учасників. Антикафе CoMMuna (вул. Галицька, 1, 2 поверх). ГО «Форум видавців».

11:00–11:45     Презентація: нове видання «Книги Иова». ПП, д/з. Благодійний фонд Богуслав, м. Київ.

11:00–13:30     Бізнес-форум. ІV Львівський бібліотечний форум. Сесія 5. Дискусійна панель «Авторське право в бібліотеці: інтереси читачів і видавців». Львівська обласна універсальна наукова бібліотека, читальна зала (пр. Шевченка, 13). Львівська обласна бібліотека для дітей, ГО «Форум видавців», Українська бібліотечна асоціація.

11:00–17:00     Спільний проект видавництва «Наш Формат» та Союзу Вольних Художників – «Жлобологія». Площа біля наметів № 127, 128. Наш формат, м. Київ.

11:00–11:45     Презентація книги Павела Коваля (Польща) «Між майданом і Смоленськом». Модератор – Антон Борковський. НБ ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5). Інститут книжки (Краків), Літопис.

11:00–12:30     Бізнес-форум. «Книговидання в еру глобалізації: чудово, хвилююче, що далі?». Зустріч із Едвардом Навоткою (США). ПМ, к/з. ГО «Форум видавців».

11:00–12:30     Стронґоманія. Творча зустріч із Джеремі Стронґом в ігровому форматі. Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11). Видавництво Старого Лева, м. Львів.

11:00–11:45     Презентація книги: Володимир Белінський «Україна-Русь». ПП, б/з. Видавництво імені Олени Теліги.

11:00–11:45     Презентація поетичної збірки-містифікації Андрія Наюка «Розірваний горизонт». ЛО НСПУ (вул. Соломії Крушельницької, 17). Твердиня, м. Луцьк.

11:00–11:45     Презентація підручників нового покоління для ЗНЗ з навчанням мовами національних меншин. Стенд № 227. Букрек, м. Чернівці.

11:00–11:45     Презентація книги Наталіни Літвінової «Малыш и вселенная. Основы сотворчества». ПМ, Студія «Фора», цокольний поверх (вхід з 1 поверху, 2 зал)

11:30–12:45     Презентація книги: Леонід Гамбург «Английский клуб. Рождение, история, традиции, чудачества…». Музей етнографії (Просп. Свободи, 15). Журнал «Радуга», м. Київ.

11:30–12:30     Презентація книжки Р. Вальзера «Прогулянка». Автограф-сесія перекладача Юрія Андруховича (Україна). Модератор – Ірина Вікирчак. Кав'ярня Meridian Czernowitz (2 поверх Палацу, балкон). Meridian Czernowitz.

12:00–13:30     Презентація книги: Василь Овсієнко «Василь Стус: поет і громадянин. Книга спогадів і роздумів». ЛНУ ім. І. Франка Головний корпус А/з(вул. Університетська, 1). Видавництво «Кліо».

12:00–12:45     Презентація проекту: «Поезія ламає ґрати». Тюрма на Лонцького (вул. С. Бандери, 1). Смолоскип, м. Київ.

12:00–12:45     Бізнес-форум. Експертне обговорення та запис відеоподкасту «Автор і видавець — конфлікт і синергія». Організатори: МSBrand Corporation Agency компанії PR-Prime, Львівський прес-клуб. Промовці: Віктор Ковальський, Вальдемар Міхальскі. Львівський прес-клуб (пр. Т. Шевченка, 11 (2-й поверх). МSBrand Corporation Agency компанії PR-Prime.

12:00–12:45     Презентація книжок Михайла Бриниха – перший том «Хрестоматії доктора Падлючча. Шидеври світової літератури» та другий том «Шидеври вкраїнської літератури». Мапа (вул. Галицька, 14). Видавництво Лаурус.

12:00–12:45     Творча зустріч із сходознавцем, перекладачем Романом Гамадою. Музей Книги (вул. Коперніка, 15а). Навчальна книга – Богдан, м. Тернопіль.

12:00–12:45     Презентація та автограф-сесія поетичних книг Петра Коробчука «Архівотека, або Книжечка для себе» та «Парковий період». Стенд № 435. Твердиня, м. Луцьк.

12:00–12:45     Закарпатські угорці і німці: інтернування та депортаційні процеси 1944 – 1955 рр. Стенд № 428. Карпати, м. Ужгород.

12:00–13:30     Презентація книжки: Богдан Мацелюх та Ярослав Мацелюх «Україна іде». НБ ЛНМУ ім. Д. Галицького, читальний зал (вул. Січових Стрільців, 6 ). Юніверс, м. Київ.

12:00–13:45     Круглий стіл на тему: «Польща і Україна в останньому десятилітті». Учасники: Борис Тарасюк (Україна), Павел Коваль (Польща), Вітаутас Ландсбергіс (Литва). Модератор – Антон Борковський.НБ ЛНУ ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5). Інститут книжки (Краків), Польський Інститут у Києві.

12:00–12:45     Презентація дитячих книг Мирослава Лазарука «Де поділися Горішки?» (поезія для молодшого шкільного віку) і «Голуб на черешні» (проза для молодшого шкільного віку і старшокласників), що побачили світ у видавництві Букрек. Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. В. Винниченка, 1). Букрек, м. Чернівці.

12:00–13:00     Презентація нових нотних збірників для музичних шкіл за участю відомого композитора Людмили Жульєвої. За сприяння обласного та міського управління культури. А/з музичної школи №2 (вул. Коперника, 5). ПП Нова Книга.

12:00–12:45     Дискусія «Перекладацькі шпагати і можливості колективної взаємодії». Модератор – Неля Ваховська. НБ ЛНМУ ім. Д. Галицького (вул. Січових Стрільців, 6). Ґете-інститут в Україні.

12:00–12:45     Презентація нової книги львівського письменника і шеф-редактора журналу «Універсум» Олега Романчука «Перезаснування України». ПП, д/з. Універсум.

12:00–12:45     Презентація нової літературознавчо-публіцистичної книжки Олександра Деко «Шевченківський Календар» (передмова Дмитра Павличка). ПП, б/з.

12:00–13:30     Презентація книги Р. Климаш «Українська народна культура в канадських преріях». ЛНУ ім. І. Франка, аудиторія 312 (вул. Університетська, 1 ). Дуліби.

12:00–12:45     Презентація книжки Ю. Бєлової «Сум’яття». Стенд № 342. Аконіт, м. Київ.

12:00–15:00     През

 

Про авторів

Форум видавців

Додав nady 09 серпня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска