Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Львів / ІІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ КАМЕРНОЇ МУЗИКИ « SZYMANOWSKI QUARTET & FRIENDS»

16-18 ЖОВТНЯ 18:00

Львівська філармонія

«Я щиро вітаю видатне місто Львів з новим фестивалем. Створений чудовими

музикантами – учасниками Квартету ім.К.Шимановського – він обов’язково зацікавить багатьох виконавців цілого світу. Такі події корисні не лише для публіки, вони є реальним шансом культурного обміну між країнами та особистостями. Адже музика є найкращою мовою для того, щоб зрозуміти одне одного через серце…»

(Гідон Кремер – почесний патрон фестивалю -

скрипаль–віртуоз,

директор Локенхаус Фестивалю та

оркестру «Кремерата Балтика»)

Минулого року у Львові з великим успіхом та широким резонансом відбувся Перший Міжнародний Фестиваль Камерної Музики у Львові «Szymanowski Quartet & Friends». Як видно по назві – його засновниками стали всесвітньо відомі музиканти, що пов’язані корінням зі Львовом – “ Szymanowski Quartet ”.

Ідея створення цього фестивалю виникла ще у 2006 році, після того, як музиканти з квартету ім.К.Шимановського вперше виступили у Львові на фестивалі «Контрасти».

Тоді у Львові спостерігалось велике зацікавлення камерною музикою. Період післякомуністичного затишшя пройшов і люди знову відчули велику потребу у внутрішньому, духовному і культурному відродженні.

Очевидною була потреба створення нового фестивалю, в якому брали б участь музиканти високого рівня, концерти яких дали б можливість львів’янам розширити своє уявлення про якісну музику та яскравих особистостей сучасного музичного світу, а також стати для українських музикантів можливістю міжнародного обміну досвідом, поглядами та новими можливостями.

Тож музиканти із Квартету ім.К.Шимановського, а серед них - львів?янин за походженням Володимир Микитка - виступили з ініціативою та заснували Міжнародний Фестиваль Камерної Музики у Львові «Szymanowski Quartet & Friends».

Мета фестивалю - запрошувати до Львова блискучих реномованих музикантiв, яких можна зустрiти на сценах i фестивалях цілого світу, щоб тут впродовж декiлькох днiв виконавці могли музикувати разом на найвищому рiвнi, зробити свою виконавську творчість ближчою рідній аудиторії. Розкрити львiвському слухачевi їхній свiт камерної музики, а водночас - показати Львiв усесвітньовідомим артистам.

Вони, в свою чергу, розповідатимуть на інших відомих фестивалях про красу цього міста та його чудову публіку.

Опис цьогорічного фестивалю:

Дата проведення заходів: 16 – 18 жовтня 2009 року.

Місце проведення: Львівська філармонія.

У 2009 році Szymanowski Quartet (Андрій Бєлов та Гжегож Котув - скрипка, Марчін Сєнявскі – альт та Володимир Микитка - віолончель) запрезентують таких всесвітньо визнаних музикантів як:

Можливо, ваш переглядач не підтримує формату цього зображення.

Хен Халеві – кларнетист.

Його дебют з симфонічним оркестром відбувся коли йому було 15. Тоді про цього писали: «Цього хлопчика благословило прекрасне поєднання артистичної музикальності та неймовірної виконавської техніки. Все в ім’я служінню музам.» З того часу він виступав з кількома найвизначнішими оркестрами США, Європи та Японії. Сьогодні його вважають одним з найвидатніших віртуозів кларнетистів у світі, який грає і речиталі, і концерти, і камерну музику з однаковим успіхом.

Можливо, ваш переглядач не підтримує формату цього зображення. Квартет ім. К. Шимановського заснували 1995 року у Варшаві Марек Думіч (скрипка), Гжегож Котув (скрипка), Володимир Микитка (альт) та Марчін Сєнявскі (віолончель). З того часу колектив активно концертує на сценах усіх континентів. Лауреат конкурсів у Флоренції (Італія, 1997 р., Premio Vittorio Gui, 1-а премія), Гановері (Німеччина, 1997 р., In Memoriam Dmitri Shostakovich, 1-а премія), Мельбурні (Австралія, 1999 р., 2-а премія), Осаці (Японія, 1999 р., 2-а премія), Ваймарі, Мюнхені, Премії ім.К.Шимановського (2005). Учасник престижних міжнародних фестивалів (Reingau Musikfestival, Schleswig-Holstein Musikfestival, Lockenhaus Festival Гiдона Кремера, Kuhmo Chamber Music Festival, London Proms Festival та ін.), концертів у Великобританії, Німеччині, Польщі, Росії, Україні, Франції, Швеції, Швейцарії, США, Канаді, Австралії. Виступав на сценах Carnegie Hall (Нью-Йорк), Suntory Hall (Токіо), Konzerthaus (Берлін), Сoncertgebouw (Амстердам), Musikverein (Відень), Angels Place (Сідней), «Дом музыки» (Москва). Здійснив низку записів для ВВС, трансляції для Radio France, ?RF, NDR, WDR, BR.ABC, TV Music, Arte.

В дискографії квартету – сім альбомів, у т.ч. записи «Ліричної сюїти» А.Берга, квартетів та квінтетів В.А.Моцарта, Й.Брамса, Й.Гайдна, Г.Бацевіч, А.Дворжака, а також концертні записи квартетів Л.ван Бетховена та К.Шимановського із Birmigham Symphony Hall, фестивалю в Локенгаузі (Австрія) та концерту в залі Гановерської Вищої школи музики та театру. У 2006 р. спільно із джаз-квартетом «Pure desmond» музиканти Квартету ім. К. Шимановського записали компакт-диск «the meeting of minds».

Квартет вдосконалював свою майстерність у Вальтера Лєвіна, Ісаака Стерна, учасників квартетів Amadeus, Julliard, Emerson, Guarneri. Та справжнім ментором колективу є Гатто Бойєрлє. В репертуарі Квартету ім.Шимановського як класична квартетна література, так і твори сучасних авторів, часто написані спеціально для колективу. З 2000 року ансамбль виконує функції квартету in residence у Вищій школі музики і театру в Гановері, тобто провадить власний клас камерного ансамблю.

Можливо, ваш переглядач не підтримує формату цього зображення. А також ансамбль, що подарує львів’янам незабутнє задоволення, а фестивалю надасть особливої пікантності: C-Jazz Ensemble.

C-Jazz Ensemble презентує суміш власних композицій з класичним джазом. В склад ансамблю входить піаніст і композитор Петер Фогель, джазовий саксофоніст і професор класичного саксофону Крістіан Маурер, всесвітньо відомий контрабасист Петер Херберт та ударник Юрген Вайсхаупт. Натомість своїм голосом нас чаруватиме Лана Сенчіч.

В програмі фестивалю цікаві та яскраві твори геніїв музичного мистецтва:

16 жовтня, п’ятниця, 18:00 – Львівська філармонія

Антон Веберн (1883-1945) – Шість багателей ор.9

Фелікс Мендельсон-Бартольді (1809-1847) – Квартет оp.44 №1

Антон Веберн (1883-1945) - Langsamer Satz

Саймон Лакс (1901-1983) - Квартет № 3

Вольфганг Амадей Моцарт (1756-1791) –Кларнетовий квінтет, KV 581

Сергій Прокоф’єв (1891-1953) – Увертюра на єврейські теми оp. 34

Виконують:

Квартет ім. Шимановського (Німеччина)

Хен Халеві, кларнет (Ізраїль)

17 жовтня, субота, 18:00 – Львівська філармонія

Джазові стандарти та оригінальні композиції

Виконують:

C-Jazz Ensemble

18 жовтня, неділя, 18:00 - Львівська філармонія

Мирослав Скорик (нар.1938) – Сюїта з музики до драми Лесі Українки «Кам'яний господар» для симфонічного оркестру

Мирослав Скорик (нар.1938) – Концерт для скрипки з оркестром №6

Карл Марія Вебер (1786-1826) – Концертіно для кларнета з оркестром Мі-бемоль мажор, ор.26

Луї Шпор (1784-1859) – Концерт для струнного квартету з оркестром ля мінор, ор.131

Виконують:

Андрій Бєлов, скрипка

Хен Халеві, кларнет ( Ізраїль)

Муніципальний симфонічний оркестр «INSO – Львів»

Мирослав Скорик, диригент

 

Про авторів

Львівська Філармонія , Мирослав Скорик

Додав Art-Vertep 07 жовтня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска