Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Львів / У Галереї сакрального мистецтва – авторські ляльки дрогобицької майстрині

Галерея сакрального мистецтва музею «Дрогобиччина», вул. Січових Стрільців 18

У Галереї сакрального мистецтва музею «Дрогобиччина» експонується виставка ляльок ручної роботи місцевої майстрині Ярослави Сенюк.

Іграшки оселилися у двох залах галереї. Представлено 200 ляльок, які авторка поділила за темами відповідно до костюмів, у які вони одягнуті.

Ярослава Сенюк використовувала для лялькового одягу історичні та етнографічні мотиви різних українських регіонів, а також – фантасмагоричні елементи, що народилися в її уяві.

Можна ознайомитися із дитячими іграшками у таких тематичних серіях: «Лемківщина», «Бойківщина», «Європейський костюм», «Львівські панянки», «Краків’янки», «Ляльки з бабусиної скрині» «Пори року» тощо.

Іграшки – це прикладне мистецтво, що може бути цікаве як малечі, так і дорослим. Адже ляльками Ярослви Сенюк можуть не тільки бавитися наймолодші – іграшки також є оберегами. Частину з них авторка зробила на основі свяченого зілля.

Виставку авторських іграшок відвідали, окрім багатьох інших, дітки з краєзнавчого гуртка під керівництвом Христини Михайлівської. Майстриня Ярослава Сенюк обдарувала кожного малого гостя лялькою. А діти пообіцяли, що теж вчитимуться лялькарства.

Ярослава Сенюк займається виготовленням іграшок 2 роки. Власне, результати її праці у цій сфері представлені на виставці. Музей «Дрогобиччина» запрошує усіх оглянути представлені роботи.

Місце проведення: Галерея сакрального мистецтва музею «Дрогобиччина», вул. Січових Стрільців 18

Тривалість: щодня з 10:00 до 18:00 до 20 квітня

Контакти: прес-аташе музею Тетяна Думан (097) 97 32 140

                       авторка Ярослава Сенюк (097) 07 49 063

                       завідуюча Галереї сакрального мистецтв Леся Косаняк 097 95 31 745

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Настічка 07 квітня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска