Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Львів / Виставка Анни Атоян «Цілком таємно»

20 ЛИСТОПАДА - 09 ГРУДНЯ

галерея "Зелена канапа" (вул. Вірменська, 7)

Львівська художниця Анна Атоян відома не лише своєю унікальною технікою живопису на шовку а й дуже позитивною рисою інтелектуального художника - пошуком нових тем для творчості.

Так на її попередній виставці в галереї "Зелена канапа" під назвою "Відображення вражень" (2011) історичний персонаж мексиканського революціонера Еміліана Сапата став натхненням для цілої серії творів.

Тепер ж Анну зацікавила історія британського художника кубіста Нормана Вілкінсона, котрий одночасно був і офіцером воєнно-морського флоту в період другої світової війни. Норман розробив нову систему маскування кораблів, що робила їх невидимими для радарів німецьких підводних човнів. А саме розписував їх за принципами кубізму, повністю руйнуючи форму хаотично і асиметрично розташованими, кольоровими лініями, клітинками, тощо. Часто використовуючи принципи зворотньої перспективи. Йому вдалося створити ілюзію відсутності великого об`ємного предмета - човна і врятувати сотні кораблів від влучної атаки ворога.

Цей метод назвали Dazzle camouflage - "Осліплюючий камуфляж".

Анна Атоян не єдина натхненна цією темою художниця. До прикладу - Татіас Ребергер з Німеччини отримав нагороду "Золотого лева", як кращий художник на 53 - тьому Венеційському бієнале за свій твір, а саме розписане у стилі Dazzle кафе, що дезорінтовувало і зачаровувало відвідувачів.

Від Анни ж можемо сподіватися цілком несподіваних аллюзій на цю, а також на шпигунську теми, що вилились у серію з близько 20-ти нових творів.

 

Про авторів

Галерея «Зелена канапа»

Додав nady 20 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска