Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Виставка Віталія Внукова «Де Градація, онтологія кібер-простору»

17 СІЧНЯ - 03 ЛЮТОГО

галерея "Дзиґа" (вул. Вірменська,35)

Із 17 січня по 3 лютого у галереї "Дзиґа" (Львів, вул. Вірменська,35) триватиме виставка Віталія Внукова "Де Градація, онтологія кібер-простору".

"Мій світ - це світ постапокаліпсису, де радикальні зміни в технологічному прогресі, несуть із собою занепад.
Персонажі маргіналізовані, відчуженні одинаки, що живуть на краю суспільства, здебільшого в системі дистопічного майбутнього, коли в повсякденне життя ввірвались технологічні зміни і всесуща інфросфера комп'ютеризованої інформації та інвазивних модифікацій людського тіла і організму.
Сюжети збудовані навколо конфліктів і характерів штучного інтелекту. Художній світ представлений технологічною антиутопією дійсності і віртуальної реальності, пересікаючись з границями майбутнього. В комічно-гротескному контексті змагаючись один з одним неіснуючим антуражем.
Глядач зустрічається із заплутаними варіаціями взаємозв'язку людини і всесвітньої комп'ютеризованої мережі із машинно-людськими інтерфейсами, збагативши багаточисленними логічними і технічними заперечуваннями.
Натхнення черпається як із минулого, так і декадансу занепадаючого майбутнього.
В роботах сплелися як чисто наукова фантастика, так і елементи окультної містики. Наука і магія в прогресі переплітаються один в одного, створюючи об'єктивну думку і деградацію людських почуттів.
Художній стиль несе в основі спонтанне зображення побаченого, в зміненому стані свідомості та 
релігійно-медитативному спогляданні, трансі.
Образи черпаються зокрема із тонких пластів матерії, котра використовувалась в магічних практиках. Візуалізуючи об'єкти взаємозв'язку реальності, безпосередньо зображення і його маніпуляцією, намагаючись проявити перегляд відношень духовного і штучного інтелекту.
Дійсність і кібер-простір сплелися воєдино, описуючи суспільство на порозі бурнхливих соціальних і культурних перевтіленнях. Метафори, виходячи із магічного реалізму, трансформуються в пріоритети техногенного маргінесу. Людство розглядає неможливим своє існування без штучного інтелекту, прискорюючи процес модифікації особистості, власного Я, намагаючись наслідувати тому ж штучно створеному інтелекту. Ми прагнемо оживити кібер-простір, усвідомлюючи, як ми завдяки створеним машинам знищуємо себе із середини, і, розуміючи власну злочинну діяльність перед світом, наслідуємо їх".

Внуков Віталій

 

Про авторів

Мистецьке об'єднання Дзиґа

Додав nady 19 січня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска