Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Виставка Ольги Турецької «Дві душі» (художнє скло)

10-29 ЧЕРВНЯ

галерея "Зелена канапа" (вул. Вірменська 7)

Чи відчували ви, що речі, які створені руками мають свою «душу» і заслуговують на особливе ставлення?

А художниця Ольга Турецька у цьому переконалася: «Скло має свою “душу”, свій характер, своє життя.  Це постійна співпраця з матеріалом, ти ніби спілкуєшся з ним, деколи на нього сердишся, деколи ним захоплюєшся.. У  випадку такої “співпраці” не все залежить від художника. Кожного разу, коли відкривається муфельна піч для випалювання скла, існує момент несподіванки. Не можна бути впевненим в тому, що вийде саме те, що ти задумав..   І постійно запитуєш: ”..і як цього разу повело себе скло..?”

Скло може перебувати у різних станах, бути рідким і твердим, але завжди є крихким. Його душа така ж вразлива, як і моя ” – розповідає автор.

Ольга Турецька познайомилась з технологією ф`юзінг на кафедрі художнього скла в Львівській Академії Мистецтв. І тоді усвідомила,що скло її постійно приваблювало: «У нас вдома було багато антикварних скляних речей, я завжди звертала увагу на вітражі.. мене захоплюють кольори в склі, їх варіації в залежності від освітлення, кольорові рефлекси, неймовірні оптичні ефекти..»

На персональній виставці «Дві Душі» ми побачимо скляні панно, об’ємні композиції, світильники та обрамлення для дзеркал»

Довідка: Технологія ф`юзінг полягає в тому, що зі спеціального скла вирізають потрібні елементи, викладають в потрібну композицію і спікаються при температурі 800 *С в муфельній печі.

 

Про авторів

Галерея «Зелена канапа»

Додав nady 12 червня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска