Увійти · Зареєструватися
 

Львів / Проект реАНІМАЦІЯ/reANIMATION

30 ЛИСТОПАДА - 20 ГРУДНЯ

м. Львів, вул. Стефаника, 3

реАНІМАЦІЯ / reANIMATION

До 100-ліття Львівської галереї мистецтв

Діалоги сучасних львівських митців з творами світового мистецтва зі збірки ЛГМ і не тільки

Відкриття: 30 листопада о 16.00

Куратор: Віта Сусак

Учасники: Олексій Іутін, Орест Івасюта, Олег Капустяк, Володимир Кауфман, Володимир Костирко, Ілля Левін, Роман Петрук, Євген Равський, Андрій Сагайдаковський, Анна Сидоренко, Олена Турянська

Проект включає виставку робіт 11-ти львівських художників із залученням творів зі збірки Львівської галереї мистецтв, видання українсько-англійського каталогу, а також проведення 20 грудня о 15.00 круглого столу на тему: "(ре)Анімація музеїв".

Львівська галерея мистецтв - найбільший художній музей України, в колекції якого представлені твори українських і європейських майстрів ХІV-XX ст. “У лихваря” Ж. де Ла Тура, "Діти" Я.Матейка, "Потоп" П.Мерварта, "За прикладом богів" Г.Семирадського, "Христос перед Пілатом" Я.Мальчевського вже давно стали знаковими символами, що позначають Галерею в пам'яті львів'ян і гостей міста.

В самій назві: "(ре)Анімація" - пожвавлення, відновлення - закладена ідея активізації діяльності Львівської галереї мистецтв як культурної установи. Ціль проекту - змінити традиційне сприйняття художнього музею виключно як престижного (с)кладовища творів мистецтва, перетворити виставкові зали ЛГМ на креативний простір, де відбуваються діалоги між сучасними художниками і майстрами минулих століть, де можливі експерименти, (само)іронія і пошук шляхів подальшого розвитку. Спровокований діалог між класичним і сучасним мистецтвом викличе рефлексії як з приводу проблем музеїв так і щодо перспектив нових мистецьких практик.

Учасники торкнуться питань становища і ставлення до оригіналу в часи масового репродукування (Кауфман "Арт-утилізація"); престижності та комерційності у світі мистецтва (Костирко "Тут може бути..."); продемонструють можливості нових інтерпретацій "вічних" тем (Равський "Благовіщення", Івасюта "Любов"). Всевладдя цитат і запозичень, визнане постмодернізмом, не стало вироком для мистецтва, а навпаки викликало іронічні, філософські, пластичні пошуки, в яких відомий сюжет, чи фрагмент виявився лише поштовхом для нового самоцінного витвору (Левін "Смерть Марата", Петрук "Етруски", Сагайдаковський "Фрагменти"). Значення тексту як ключа до "відчитання" картини та автора обігрується О.Турянською ("Етикетка"). Незнищенність графіті змусила О.Капустяка зробити їх частиною своєї скульптурної роботи ("Львівський записник"). Фотографії-натюрморти О.Іутіна зафіксували ще зовсім недавній час, засвідчивши промовистісь світу предметів ("Спогади про минуле століття"). А.Сидоренко у своєму відео звертається до шокової терапії, щоб активізувати усвідомлення цінності "цінностей", які зберігаються в Галереї.

Круглий стіл на тему (ре)анімації музеїв підніме давно назріле питання розвитку музейної педагогіки. Презентація каталогу і обговорення виставки завершать цей проект і стануть базою для наступних.

 

Про авторів

Львівська галерея мистецтв

Додав Art-Vertep 19 листопада 2007

Коментарi

Art-Vertep
18 грудня 2007

Круглий стіл "реАнімація музеїв" 20 грудня 2007 о 15.00

Львівська галерея мистецтв, вул.Стефаника, 3

Програма:

15.00 – 15.15
Тарас Возняк, Ірина Магдиш, часопис “Ї”. Рік Пінзеля. Підсумки, поради, пропозиції
15.15 – 15.25
Світлана Яворська, Британська Рада, Львів. Проект зміцнення українсько-британських зв’язків в освіті та культурі: досвід Манчестера та перші кроки втілення цього досвіду у Львові (Львівська галерея мистецтв).
15.25 – 15.40
Ольга Ножніна, Британьска Рада, Одеса. Роль сучасних інформаційних технологій та проектної роботи у процесах інтеграції науки, освіти та культури: досвід Манчестерського музею науки та промисловості
15.40 – 15.50
Олена Позднякова, Харків. Галерея АВЕК. Виставки приватних колекцій. Досвід і перспективи.
15.50 – 16.00
Оксана Червонюк (ЛГМ) і представники концерну “Галичина”. Презентація проекту “Живе мистецтво”.
16.00 – 16.10
Віта Сусак. Презентація каталогу реАнімація.
16.10 – 17.00
Обговорення виставки за участі художників, мистецьких критиків, музейників, журналістів, культурної громадськості міста

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска