Увійти · Зареєструватися
 

Львів / Виставка живопису Володиимра Немири

06 СЕРПНЯ - 06 ВЕРЕСНЯ

Львівська картинна галерея (вул. Стефаника, 3)

6 серпня 2009 року о 15:00 в приміщенні Львівської картинної галереї (вул. Стефаника, 3) відбудеться відкриття персональної виставки живопису художника Володимира Немири, до 60-річчя художника та водночас 40-річчя його творчої діяльності.

Володимир Немира народився 15 листопада 1949 року у Львові. Фахову освіту здобув у Львівській академії мистецтв.

Його роботи багато разів презентували на виставках, фестивалях та симпозіумах у різних країнах світу: США, Канаді, Польщі, Росії. Вони стали цінною окрасою багатьох колекцій.

Проживши майже 15 років у США, минулого року митець повернувся на Батьківщину. Пан Володимир зізнається, що ніколи не ставив собі за мету залишитися за кордоном і жити далеко від землі батьків. Він щасливий бути і творити тут.

Перебуваючи за кордоном, п. Володимир мав нагоду багато подорожувати світом, малювати, творити, передавати свої враження через призму власного світогляду і світосприйняття.

У червні цього року Посольство України в США, що у Вашингтоні, спільно з Міжнародною асоціацією громадян України організувало виставку живопису робіт Володимира Немири. Після визнання за кордоном і резонансної події у Посольстві, персональної виставки в Торонто, Канада (лютий 2008р.), та персональної виставки в залах Національної Спілки Художників, Київ (грудень 2008р.), художник готується до персональної виставки у Львові.

У рідному місті увазі відвідувачів буде представлено роботи, які художник виконав протягом останніх шести років. В них відображено спогади про США, у кожній його роботі є враження від Америки, але й не оминув митець увагою мальовничі куточки рідної України, зокрема Львова. Художник зізнається, що коли він жив в Америці, то там, в основному, малював Україну і Львів. Повернувшись, на полотно вирвалися враження від Америки.

Його картини, здебільшого, містично-символічного напрямку. Вони дають глядачеві можливість щоразу додумувати собі подію, бути присутнім у зображеному світі і таким чином стати співтворцем в цих роботах, знаходити для себе різні куточки, які близькі серцю, елементи, які будять уяву.

Окремим творчим доробком є портрети видатних українських діячів та історичних осіб, таких як: Володимир Івасюк, Пилип Орлик, Алла Горська, Маруся Червійовська, Патріарх Володимир Романюк, Верховний Архієпископ Гудзар, Василь Симоненко та інші.

Тож 6 серпня українські поціновувачі мистецтва матимуть змогу побачити у Львівській картинній галереї творчий доробок знаного у світі митця – Володимира Немири.

 

Про авторів

Львівська галерея мистецтв

Додав Art-Vertep 05 серпня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска