Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Прес-конференція з нагоди заключного етапу Всеукраїнського фестивалю Голландської пересувної академії сценічних мистецтв (MAPA).

04 ТРАВНЯ 12:00

Книгарня «Є», просп. Свободи, 7.

4 травня о 12 год у книгарні «Є» відбудеться прес-конференція з нагоди заключного етапу Всеукраїнського фестивалю Голландської пересувної академії сценічних мистецтв (MAPA).

Вже третій рік нідерландська організація Пересувна академія сценічного мистецтва (Moving Academy for performing Arts — далі MAPA) спільно з Національним центром театрального мистецтва ім. Леся Курбаса подорожують територією України у пошуках молодих митців, які прагнуть створити незалежні театральні формації. З 2007 року розпочато освітній проект “Процесія образів”, що складається з низки розгорнутих майстер-класів (курсів) з арт-менеджменту, проекційної та світлової техніки тощо. У рамках проекту молодих митців навчали не лише азам організації сценічного простору, роботі зі світлом, відображеннями, проекційною та фототехнікою, а й арт-менеджменту, технологіям розвитку лідерських якостей та побудові команди.

У проекті взяли участь понад 150 молодих митців. Серед них Місько Барбара (соліст рок-гурту “Мертвий півень”), Світлана Олешко (режисер харківського театру “Арабески”), Тетяна Міхіна (актриса київського театру ім. Івана Франка), Мар'яна Савка (поет, видавець зі Львова) та багато інших. Також до проекту долучились і кілька митців з Білорусії, Польщі, Сербії, Хорватії, Угорщини, США. Деякі українські студенти брали участь в класах у Сербії.

І Михайло Барбара, і Світлана Олешко, і Мар’яна Савка будуть учасниками прес-конференції разом із організаторами, серед яких – менеджер проекту Ліна Романуха, художній керівник проекту в Україні Олександр Чайка з НЦТМ ім. Леся Курбаса та головна особа проекту, директор MAPA Іде Ван Хайнінген, котрий головним завданням своєї роботи вважає виховання нового покоління театральних діячів, які можуть самостійно забезпечувати весь театральний процес, починаючи від задуму до організації фінального показу. Тут йтиметься про досвід МАРА, про те, як можна було стати студентом Академії, де, коли і як відбувались майстер-класи і що запропонують львівським глядачам під час показу дипломних робіт – 4 і 5 травня у приміщенні театру ім. Леся Курбаса у Львові.

 

Про авторів

Мар’яна Савка , Театр-студія Арабески

Додав Art-Vertep 05 травня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска