Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Мирон Юсипович запрошує на Концерт української музики

08 ГРУДНЯ 19.00

Концертний зал ім. Людкевича (вул. Чайковського, 7)
від 40 до 80 грн.

Концерт української музики – Поспішайте, поки не пізно

Левко Колодуб, Іштван Мартон, Василь Барвінський, Станіслав Людкевич, Анатолій Кос-Анатольський – композитори академічної музики, які творили та творять в Україні.

Не часто є нагода послухати в живому виконанні твори наших композиторів, не говорячи вже про цілий концерт української музики.

Із запропонованим зменшенням обов'язкових квот українських виконавців в теле- та радіо-ефірах (зміни до Закону «Про телебачання та радіомовлення») є велика ймовірність, що таких нагод буде ще менше.

«В українців є величезний пласт академічної музики. Нажаль ця музика мало виконується і в результаті мало відома. Багато країн встановлює квоти для ефірного часу, як наприклад Канада, Австралія, Франція… Досвід цих та інших країн показує, що такі квоти заохочують молодих виконавців, композиторів та авторів творити та розвиватися, що і створює майданчик для більш якісного продукту», сказав Мирон Юсипович.

«Концерт української музики»

Виконують:

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова».

Солісти: Наталія Дитюк – сопрано та Андрій Ткачук – фагот.

Диригент – Мирон Юсипович.

Квитки (40 – 80 грн.) продаються у касі Львівської обласної філармонії.

Знижка 50% для студентів та пенсіонерів.

Буде нагода придбати CD «Блискучі слов'янські хори».

Диригент – Мирон Юсипович

Довідка - Непростий шлях українських композиторів

Василь Барвінський (1888-1963) – Арештований у Львові в 1948 р. та змушений підписати документ «Дозволяю знищити мої рукописи». Відбув 10 років заслання.

Станіслав Людкевич (1879-1979) – У 1973р. цілий наклад збірника наукових праць був знятий з обігу через статтю «Націоналізм у музиці». Відомий політичною фразою - «Нас визволили і нема на то ради».

Левко Колодуб (1930- ) – Батько був заарештований у 1938 році, після чого молодий семирічний Левко втік з Києва разом з мамою.

 

Про авторів

Мирон Юсипович

Додав OksanaY 06 грудня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска