Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / «Київські солісти» у Львові

25 ТРАВНЯ 18:00

Львівська Філармонія (вул. Чайковського, 7)

Національний камерний ансамбль «Київські солісти» досягнув високого творчого рівня і продемонстрував здатність представляти українську культуру на найбільш авторитетних міжнародних форумах. Виступи ансамблю «Київські солісти» завжди вирізняє переконлива, яскрава гра. Його репертуар охоплює широкий спектр барочної, класичної та сучасної музики, створеної для камерного оркестру. Але генеральна лінія репертуарної політики «Солістів» – виконання масштабних творів романтичного напряму. Високий поетичний дух артистів у поєднанні з притаманним українській музичній культурі авангардизмом підкорить слухача.

Володимир Сіренко диригував не одну сотню концертів. На надприродній енергії, емоційно-романтичній натурі та потужному професіоналізмі Сіренка тримаються київські фестивалі класичної та сучасної музики, без його участі важко уявити черговий філармонійний сезон і виконання нових партитур композиторів. За високий рівень майстерності вперше в історії України українського диригента було номіновано на найвищу міжнародну музичну нагороду — премію GRAMMY-2005 — за виконання твору українського композитора Валентина Сільвестрова «Реквієм для Лариси» (Valentin Silvestrov «Requiem for Larissa» (ECM- B0002283-02(CD)).

Мірослава Которович – одна з найцікавіших музикантів, представників класичної скрипкової школи України. Її часто називають перлиною української скрипкової школи, однією з найцікавіших молодих виконавиць. Народилася в сім’ї видатного львівського скрипаля Богодара Которовича та арфістки Наталії Кметь. У музику пішла батьковою дорогою. Виступи Мирослави Которович, без перебільшення, можна назвати не тільки музичним шалом, а й акторським дійством, яке заворожує глядача уже з перших доторків до скрипки. Юрій Погорецький – концертмейстер віолончельної групи Національного камерного ансамблю «Київські солісти»; з 2003 р. виступає у складі струнного квартету «Collegium», з 2006 є концертмейстером віолончельної групи Національного камерного ансамблю «Київські солісти».

У програмі вечора розмаїта та колоритна музика великого композитора Петра Чайковського.

 

Про авторів

Львівська Філармонія

Додав Настічка 21 травня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска