Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / «Кінець Світу» відбудеться у рамках фестивалю «Jazz Bez»

12 ГРУДНЯ 22:00

Львівська Філармонія, клуб «Культ» (вул. Чайковського,7)
Орієнтована вартість квитків: 60 -120 грн. Учасники «дзиґівських» клубів можуть придбати квитки зі знижкою до 26 листопада.

Інтелігентне товариство, експериментальна музика і хороша поезія  – на такий Кінець Світу варто чекати!

До нас безповоротно наближається вікопомна, переломна і пафосна дата, яка через помилки китайської обчислювальної техніки була обіцяна на 21 грудня цього року. Насправді Кінець світу настане швидше (якщо ще не настав).

Дванадцятого числа, дванадцятого місяця, дванадцятого року в рамках дванадцятого фестивалю «Jazz Bez»  у вас буде остання нагода зустріти Кінець Світу разом з представниками радикального (та ліричного) музичного (та літературного) авангарду.

До  просторово-музичного проекту «Кінець Світу 12.12.12» долучилися:

  • «Ensemble Nostri Temporis»  – сучасна класична музика;
  • «Meeting of sounds» – імпровізаційна музикалегенди російського андеграунду Сєргєя Лєтова, засновника українського фрі-джазуЮрія Яремчука, київських гітаристів братів Радзецьких та шаленого британського вокаліста Філа Мінтона;
  • «Marinita Trio & Perelman» – орієнтальний спів Марини Захарової та мелодії уду і бузукі Аміра Перельмана з Ізраїлю;
  • польський неоклезмерський проект«Daktari» – нойз та джазова імпровізація народних пісень;
  • «Drymbient» – дримбово-лірницькі електроакустичні експерименти Любка Маріаша;
  • «Sonic Forecast» у якому зібралися контрабасист Андрій Арнаутов, піаніст Юрій Середін, саксофоніст Тарас Баковський та португальський барабанщик Luis Candeias;
  • «DrumТиатр»симбіоз музики, літератури, театру і відео;
  • художниця Гриця Ерде, поети Юрій  Іздрик, Гриць Семенчук, Галина Крук, Мірек Боднар та інші адепти.

Де почнеться Кінець Світу?

Вертепне дійство, яке творитиме містерію «кінця часів» (Fin de siècle) одночасно відбуватиметься на трьох рівнях будинку за адресою вул. Чайковського,7:

  • нижній – клуб «Культ»
  • середній – фойє, великий зал Львівської Філармонії (І поверх)
  • верхній – малий зал Львівської Філармонії (ІІІ поверх)

(сполучення із клубом «Культ» буде через приміщення Філармонії )

Як потрапити на Кінець Світу?

Купивши квиток на Кінець Світу, Ви зможете вільно пересуватися всіма рівнями та споглядати різні тлумачення ритуального дійства, що пульсуватиме багатошаровими асоціативними зв'язками між окремими частинами.

Квитки продаються у касах Львівської Філармонії (вул. Чайковського,7) та у галереї "Дзиґа" (вул. Вірменська,35). Орієнтована вартість квитків: 60 -120 грн. Учасники «дзиґівських» клубів можуть придбати квитки зі знижкою до 26 листопада.

Дислокація учасників  Кінця Світу:

клуб «Культ»:

«Daktari» (PL)
«Sonic Forecast» (UA, PT) 

фойє:

«Drymbient» (UА)

великий зал:

«Ensemble Nostri Temporis» (UА)
«Meeting of sounds» (UА, RU, UK)

«Constanty»(UА)

малий зал:

«Marinita Trio & Perelman» (UA, IL)
«DrumТиатр» feat. Галина Крук, Гриця Ерде, Мірек Боднар (UА)

Що ви знаєте про Кінець Світу?

Кожен з учасників Кінця Світу представить свій сценарій цієї, важливої у житті кожного, події (часом не без іронії, одкровення, чи, навіть, сарказму).

Есхатологічні тексти:

«Ensemble Nostri Temporis»:

 

Кінець віку, кінець епохи, кінець світу загалом... Ця тема завжди була сильним і глибоким мотиватором для мистецького середовища, важливим культурним символом. Підсумувати протиріччя періоду, що минає; промовити надії і острахи; виявити зв'язки між епохами та між видами мистецтва; поринути у відчуття часу, що неминуче спливає. Митці завжди більш гостро, ніж інші, реагують на імпульси змін і передчувають хід історії куди точніше, ніж футурологи.

 

Особа, яка потрапить на «Кінець світу» матиме нагоду доєднатися до діалогу з нібито випадково ненаписаними чи останніми в житті композиціями великих пророків минулого сторіччя, серед яких Universe Symphony Чарльза Айвза, Містерія Алєксандра Скрябіна та Чотири пісні, щоби переступити межу Жерара Грізе.

 

Юрій Яремчук:

У контексті прогнозів племені майя, ми рухаємося до кінця світу. Сучасні вчені підтверджують  цю думку останніми науковими дослідами. Всесвіт стискається і розширюється за принципом притягання і відштовхування. Цей принцип став основою вашого життя і стане причиною його закінчення. Він діє і на нашій планеті загалом, і безпосередньо в творчому середовищі.  

 

Ми, будучи частинками Всесвіту, повторюємо ці закони, створюючи музику. Як провідники космічної енергії,  ми, спонтанно або свідомо, силою своєї уяви (тобто мистецтва) імітуємо ті процеси, які очікують Всесвіт у майбутньому. Акція, присвячена урочистій події Кінця Світу, відбудеться у  Львівській філармонії за участю музикантів і творчої інтелігенції. Слава, любі друзі!!!

 

DRUMТИАТР:

Ієрихонська ніч у Львівській філармонії.

 

Що ми чекаємо від 12 грудня 2012 року? Хтось сподівається, що його нарешті змиє вогняною лавою і закінчиться весь цей кавардак, а хтось навпаки, у прагненні врятувати свою дупу, закуповується експрес-наборами на випадок кінця світу.

 

Будемо об'єктивні  у тому, що ієрихонські труби однозначно звучать ось уже кілька років. Що вони пророкують, а  головне коли? Нам, на жаль, не відомо, проте, ми впевнені, що будь-який звук можна трансформувати у музику. Саме тому, протягом ночі у трьох локаціях Львівської філармонії і клубу "Культ" зійдуться на одній сцені доволі несподівані і цікаві проекти.

 

Маємо щонайменше і кілька головних ознак апокаліпсису: 1) Філармонія на пів ночі наповниться бажаючими почути дивні звуки; 2) В цей чудовий апокаліптичний вечір, Вам випаде змога послухати різні цікаві і експериментальні стилі, які будуть поєднані ідеєю джазу, як імпровізаційної музики; 3) DRUMТИАТР і Marinita Trio на одній сцені – це безпрецедентний коктейль world-music і електорнно-акустичного безумства;  4) Галина Крук вперше не просто прочитає кілька віршів, а ще й заспіває; 5) Гриця Ерде замість малювання, відзначиться читанням своєї поезії. І загалом, я впевнений при подальшому огляді цієї події можна віднайти, ще більший треш, гам, драменбас і драп.

 

Отже, загалом, якщо Ви ще не знаєте, як зайняти себе у апокаліптичну ніч, приходьте, бо якщо все ж прогнози астрологів і шаманів справдяться, то можемо зустріти кінець разом, під звуки якісної і актуальної сучасної музики. А потім, звичайно, відсвяткуємо це і за старим стилем, якщо світ не погрузне у темряві і тиші.

 

Дзиґа:

Боятися Кінця Світу нема сенсу. По-перше, на цих страхах будуть заробляти гроші різні негідники, яким є що втрачати, на відміну від вас. По-друге, на разі це єдина можливість досягнути соціальної, расової, релігійної, гендерної та біологічної рівності. По-третє, страх Кінця Світу змушує нас поводитись набагато нудніше і передбачуваніше, що негативно впливає на якість (і кількість) життя.

Було б зовсім непогано зустрічати  Кінець Світу щороку як Новий Рік, щоб мати ще одну нагоду подумати над своїм життям, та відсвяткувати завершення цих роздумів. Далі Кінець Світу можна зустрічати щомісяця, щотижня, а коли ми досягнемо внутрішньої сили, святкувати його щодня, тоді настане Новий Світ. Можливо.

Зрештою, якщо проаналізувати рух цивілізації, то можна ствердити, що людство вже давно працює над наближенням Кінця Світу, очікуючи його як «хепі енду» нудного серіалу.

Найгірше що може статися у наших взаєминах  із Кінцем Світу – ми можемо його пропустити.

 

Кінець Світу – єдиний шанс опинитись у безпрограшному становищі!

 

Дізнайся більше про Кінець Світу: www.dzyga.com

 

Про авторів

Фестиваль Jazz Bez

Додав nady 14 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска