Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Десятий щорічний проект «По Рождеству 2013»

26 СІЧНЯ 19:00

Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Бандери 8)
Квитки – в касі органного залу

26 січня о 19.00 у львівському будинку органної та камерної музики (вул. Бандери 8) відбудеться десятий щорічний проект «По Рождеству 2013».

Організатором є Львівський муніципальний театральний художньо-дослідницький та освітній центр «Слово і голос». В рамках проекту відбудеться дійство «СВІТОЯВЛЕННЯ. Давні духовні напіви Різдва - Богоявління».  

«По Рождеству» – це щорічна подія, новаторський мистецький проект,  який у різних формах  втілюєтрадиційне українське Свято: РІЗДВО – Новий Рік – Водохреща.  Тканина проекту зіткана із найдавніших традиційних співів Свята – колядок, щедрівок, давніх духовних напівів. Проект започаткував Мистецький центр «Майстерня пісні» (художній керівник Наталія Половинка) у 2004 році, втретє організатором проекту виступає Театральний центр «Слово і голос». За минулі роки до участі в проекті  долучилися відомі  художні організації  України та світу: оркестр «INSO» (Швеція, Україна),  «SсholaTeatruWegajty» (Польща), квартет «Classic Мodern», хорова капела «Дударик», «Дударик Forever», Львівський «Музей ідей», національний музей ім. А. Шептицького у Львові,  Мистецьке обєднання «Дзиґа», всесвітньовідомий  перкусіоніст Клаус Кугель (Німеччина)  та славні традиційні музиканти з Карпат як Федір Копчук та Юрій Тафійчук. «По Рождеству» кожного року збирає, оновлює, зцілює і несе зміст Різдва – його духовну вість.   «По Рождеству 2013» збудований на давніх духовних напівах Різдва та Богоявління. Збірку напівів з рукописних Ірмолоїв 16ст. з бібліотеки Стефаника у Львові здійснив спільно з «Майстернею Пісні» ієромонах Лука (Михайлович).  

«СВІТОЯВЛЕННЯ. Давні духовні напіви Різдва - Богоявління». Змістом сьогорічного дійства є Світло Свята, яке випромінюють давні тексти різдвяних і богоявлінських стихир, кондаків, тропарів. Мову цих святочних молитов наших предків ми ще пам’ятаємо як далекий відзвук власного голосу. Ці вічно юні тексти вмивають наш слух і зір, повертають серцю його радісну співочу мову, будять в нас подив і захват перед новонародженим Словом.  

Виконавці:

  • Наталія Половинка
  • Назар Романюк
  • Юлія Цвях
  • Мирослава Рачинська

Художній керівник Театрального центру «Слово і голос» - Лауреат національної премії ім. Т. Шевченка Наталія Половинка

Організатори: театральний центр «Слово і голос» та Львівська міська рада. 

Квитки – в касі органного залу.

 

Про авторів

Театральний центр Слово і Голос

Додав nady 11 січня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска