Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / «Кабіnetна» зустріч з поетом Лесем Белеєм

23 ЛЮТОГО 18:00

клуб "Ковчег" (Ставропігійська, 9, 2 зал)
вхід вільний

МО "Дзиґа" та літературний клуб "Кабі.net" презентують зустріч з поетом Лесем Белеєм.

Один із найцікавіших та найбільш багатообіцяючих поетів нової генерації в Українській літературі. Інтелектуал, витончений лірик, його вірші демонструють уважне слідування поглядом за найкращими зразками культурності. Його спокійна метафора володіє здатністю перехоплювати подих. Його поетична манера задивлена у прірви мови. Його надзвичайно людські і людяні вірші дивним чином промовляють не тільки до тебе, але й до чогось у тобі, що поволі відходить на задні плани у нашу епоху. Його поетика будує ландшафти, не зрозуміло – внутрішні чи зовнішні, але точно з розряду тих, які тільки поезія здатна створити.

Народився 1987 року в Ужгороді. Закінчив Вроцлавський (англійська філологія) та Ужгородський (українська філологія) університети. Зараз навчається на аспірантурі в Інституті мовознавства ім. О. Потебні НАНУ.

Автор збірки “Son et Lumière. Листи без відповіді” 2008 та “Дзеркальний куб” 2012. Друкувався у журналах  „Потяг 76”, „Київська Русь”, „Кур’єр Кривбасу”, літературних альманахах „Корзо”, «Radar» та ін.

Вірші перекладені англійською, німецькою та польською. Лауреат літературних премій „Дебют” (2008) та «Смолоскип» (2011).

Модератор Юрій Кучерявий

 

Про авторів

Лесь Белей

Додав nady 20 лютого 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска