Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Концерт чеського дуету DESI (Діджеріду/Саксофон)

19 БЕРЕЗНЯ 20:00

арт-кафе «Квартира 35» (вул. Вірменська 35, «Дзиґа», 2-ий поверх)
60 грн., для членів усіх «дзиґівських» клубів – 30 грн.

Цей чеський дует поєднує саксофон з австралійським діджеріду, проте «діджеріду+саксофон» — надто спрощена формула для Deši. Йдеться про діалог між народною та академічною музичними традиціями, між деревом та металом, між чоловіком та жінкою. Проект легко мігрує від джазу і фанку до етнічної музики.

Особливість Deši криється також в їхньому підході до гармонії. Якщо в більшості проектів за участю діджеріду цей інструмент відіграє скоріше ритмічну функцію або взагалі застосовується майже як перкусія, тут він є повноправним учасником композиції, взаємодіючи з духовими чи струнними на тембральному і тональному рівні, складаючи цілісний діалог мелодії та подиху.

Діжеріду треба читати в множині — Лукаш Пільнай, що навчався Європі, Індії та Великобританії, є знаним майстром з виготовлення обертонових інструментів — бере на гастролі цілу колекцію власних творінь. Єва Жижковска віддає перевагу баритон-саксофону і кларнету.

Дует відомий українській аудиторії по фестивалю АртПоле’2012. Цього рокуАртПоле підхоплює естафету європейського туру Deši, щоб нагадати незабутню атмосферу музичного свята в Унежі й запросити на наступний п’ятидобовий арт-нон-стоп. Зустрічайте Deši в березні:)

Партнер проекту: Чеський центр.

Трохи відео:

http://clck.ru/8b5-O

http://clck.ru/8b5-a

 

Про авторів

Мистецьке об'єднання Дзиґа

Додав nady 08 березня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска