Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Концерт «Проекту ІВАСЮК - 65» з нагоди ювілею Володимира Івасюка (Піккардійська терція, Оксана Муха, Павло Табаков та ін.)

04-05 БЕРЕЗНЯ

Львівська опера

 4-5 березня у Львівському національному академічному театрі опери та балету пройде  музично-мистецький «Проект ІВАСЮК - 65». Це буде особлива подія,  яка відзначиться серією концертів з нагоди 65-річчя від дня народження видатного  українського поета та композитора Володимира Івасюка.  Відомі музиканти у супроводі симфонічного оркестру та у новій інтерпретації виконають безсмертні  та мало відомі твори композитора. Живий звук!

«Проект ІВАСЮК» – це нові аранжування старих пісень, несподіване, на перший погляд, поєднання класичної хорової капели і естрадно-симфонічного оркестру та зірок естради. Зараз цей проект суспільно важливий та потрібний. Адже, сьогодні як ніколи українцям потрібно розвивати свою музику, бо це є наше життя, наша культура»,  -  зазначив організатор проекту Андрій Сидор.

Пісні Володимира Івасюка прозвучать у виконанні «Піккардійської терції», Павла Табакова, Оксани Мухи, Христини Соловій, Олександра Божика та капели «Трембіта». Кожен з них по-своєму розуміє та інтерпретує музику Івасюка, але всі разом вони роблять це талановито і дуже душевно.

Організатори мають на меті вшанувати пам’ять нашого співвітчизника та ближче ознайомити глядачів з його життям, музикою та творчістю. На сцені Опери артисти виконають не лише ті пісні, що стали хітами, а й маловідомі, написані композитором у дуже юному віці. Також під час концерту покажуть ексклюзивні фото та відео з домашнього архіву родини Івасюка.

Нагадаємо, що прем’єра «Проекту ІВАСЮК» відбулася у 2013 році з нагоди 64-ої річниці від дня народження Володимира Івасюка. В рамках проекту відбулося чотири аншлагові концерти у Львівській Опері, open-air на площі Ринок та концерт у столичному палаці «Україна».

 

Довідка

Володимир Івасюк — один із основоположників української естрадної музики, автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до двох спектаклів. Він був професійним медиком та скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував власні пісні. Трагічно загинув, проживши лише 30 років. Але саме завдяки цій неординарній особистості «Пісня буде поміж нас» завжди.

 

Про авторів

Володимир Івасюк

Додав nady 13 лютого 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска